واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كابوس در خواب دانشجويان!
هفته خوابگاههاي دانشجويي فرصت مناسبي بود تا بتوان قدري دانشجويان و زندگي آنها را از نزديك مورد بررسي قرار داد. حتماً نامگذاري روزهاي اين هفته بيانگر برخي حساسيتها در حوزههاي مختلف دانشجويان است، به خصوص روزي كه با عنوان «خوابگاه، فرهنگ، اميد و نشاط» نامگذاري شد.
نویسنده : محمدرضا هادیلو
هفته خوابگاههاي دانشجويي فرصت مناسبي بود تا بتوان قدري دانشجويان و زندگي آنها را از نزديك مورد بررسي قرار داد. حتماً نامگذاري روزهاي اين هفته بيانگر برخي حساسيتها در حوزههاي مختلف دانشجويان است، به خصوص روزي كه با عنوان «خوابگاه، فرهنگ، اميد و نشاط» نامگذاري شد.
بر اساس آمارها يك درصد دانشجويان علوم پزشكي مشروط و 3 درصد نيز دچار ضعف مفرط تحصيلي ميشوند كه اين به خاطر بهره هوشي كم آنها نيست بلكه تابع شرايط مختلفي است.
همچنين براساس مطالعاتي كه صورت گرفته افسردگي در جامعه دانشگاهي افزايش پيدا كرده است. بنابراين با توجه به اينكه خوابگاه محل زندگي دانشجويان است بايد اميد و نشاط در آن افزايش يابد.
«متأسفانه بحث افسردگي در دانشگاههاي ما طي سالهاي گذشته زياد شده و افت تحصيلي به وجود آمده است و بحث خودكشي در سالهاي گذشته روند افزايشي را نشان ميدهد.»
اينها صحبتهاي معاون دانشجويي و فرهنگي وزارت بهداشت است كه با اشاره به خودكشي آمار سال گذشته گفت: «آمار خودكشي در سال گذشته نسبت به سال قبل و سال قبل نسبت به سالهاي قبل روند افزايش را نشان ميدهد.» دكتر محمدرضا فراهاني با اشاره به اينكه نام يك روز ديگر از هفته خوابگاهها، خوابگاهسازي، ارزش معنوي و ضرورت ملي است، ادامه داد: «متأسفانه در برنامه پنجم توسعه بحث خوابگاهسازي حذف شده است كه اين يك اشتباه راهبردي بود. به همين دليل يكي از روزها را به نام خوابگاهسازي ارزش معنوي و ضرورت ملي نامگذاري كرديم تا اهميت اين موضوع را نشان دهيم.»
به گفته وي، دانشگاههاي علوم پزشكي ۷۰۰ هزار متر خوابگاه دارند كه ۴۰۰ هزار متر مربع آن قابل استفاده نيست. ۳۰۰ هزار متر باقي مانده نيز قابل قبول است ولي مطلوب نيست.
با گذري به دنياي دانشجويي مشخص ميشود كه متأسفانه آمار آسيبهاي اجتماعي طي سالهاي گذشته افزايش يافته است. آمار افت تحصيلي، اعتياد، افسردگي، استفاده از مواد مخدر و روانگردانها جزو آسيبهاي اجتماعي به شمار ميآيند كه به گفته مسئولان طي سالهاي گذشته به طرز نگرانكنندهاي افزايش يافته است بر همين اساس يك روز از هفته خوابگاههاي دانشجويي به نام سلامت روان و سبك زندگي دانشجويي نامگذاري شده است.
اما از طرف ديگر و براساس گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر و در مقايسه با آمار اعضاي تشكلهاي دانشجويي آمار اعتياد در دانشگاهها از آمار عضويت در تشكلها پيشي گرفته است.
كارشناسان معتقدند اعتياد، افت تحصيلي، افكار و رفتار خودآسيبرسان و يأس و سرخوردگي، چهار مسئله بحراني در دنياي كنوني دانشجويان به شمار ميآيند كه اگر قرار است جلوي آنها گرفته شود بايد واقعيات را پذيرفت و روي آمارها كمي تأمل كرد.
دكتر نبي مطلبي، مديركل دانشجويي وزارت بهداشت با اشاره به وجود فقر حركتي در بين دانشجويان معتقد است: «آمار مشاركت دانشجويان در المپيادهاي ورزشي به ۵ درصد و در ديگر ورزشها به ۴ درصد رسيده است، خيلي از اين دانشجوها هم از قبل ورزشكار بودهاند و در واقع ما در دانشگاهها ورزشكار نساختهايم و حتي شايد خيلي از دانشجوياني كه قبل از ورود به دانشگاه ورزش ميكردهاند، بعد از ورود ورزش را رها كرده باشند.» وي ادامه داد: «در اين حوزه با خمودگي و عدم نشاط هم مواجه هستيم كه دلايل عمده آن فقر نيروي انساني و فضاي فيزيكي است، راه حل اين مشكل نيز توسعه ورزش همگاني است.» مديركل دانشجويي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز كمبود فضاي لازم براي خوابگاهها را مورد توجه قرار داد و گفت: «از ۷۰۰ هزار متر مربع فضاي خوابگاهي تنها ۳۰۰ هزار متر مربع آن قابل قبول است و بقيه اين فضا به دلايل مختلف قابل بهرهبرداري نيست و ما در اين زمينه به يك ميليون متر مربع فضا نياز داريم.» افت تحصيلي نيز موردي است كه ميتواند زمينهساز آسيبهاي زيادي باشد. در حال حاضر يك درصد مشروطي و 3 درصد ضعف تحصيلي در بين دانشجويان مشهود است. نكته قابلتأمل اين است كه مسئولان دانشگاهها ميگويند: «مشروط شدنهاي دانشجويان مشروطي در صورت عدم مداخله ما در بيشتر موارد تكرار ميشود و همين امر در برخي موارد منجر به مصرف مواد و حتي خودكشي دانشجو هم ميشود.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 363]