تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830777656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ما ز قرآن پوست را برداشتیم!!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ما ز قرآن پوست را برداشتیم!! روزنامه عصر مردم چاپ شیراز روز یکشنبه به بهانه حضور و گردهمایی یکهزار نفری حافظان قرآن کریم در شیراز سرمقاله ای با عنوان " ما ز قرآن پوست را برداشتیم!!" منتشر کرده است.


در این سرمقاله به قلم محمد عسلی مدیرمسوول این روزنامه آمده است: هنوز یادت هست که هر پگاه به وقت نماز چگونه با یک نهیب پدر از خواب بلند می شدی و در سوز سرمای زمستان از زیر لحاف گرم بیرون می آمدی و خود را به سرعت به کنار جوی آب می رساندی در آن لحظاتی که عرق روی پیشانی ات یخ می بست و می ایستادی مقابل قبله ای که از چهار سو در معرض باد بود و به هر خم و راستی که رکوع و سجودش می خواندی تمام اعضای بدنت از سرما فریاد می زدند و تو صبورانه از خدا می خواستی نمازت را پذیرا شود به خاطر چند دقیقه دیر شدن آنگاه کنار بخاری هیزم سوزی که به علت تر بودن کنده ها شعله ور نمی شدند و دود از سر و کله ات بالا و پایین می رفتند دعا می خواندی و تنها آرزویت آن بود که بخاری گرم شود و تو از سرما جان سالم به در بری؟
هنوز فراموش نکرده ای که در سفر مشهد به هنگامه صبح به وقت نماز پدر از اتوبوسی که در تب خواب مسافران می سوخت جا ماند و تو هم متوجه نشدی که بعد از چند ساعت پیاده روی در برف و سرما پدر با وسیله دیگری خود را به تو رساند و حتی نگفت ای پسر ده ساله چه شد که پدر را فراموش کردی و تو هم در خواب غفلت ماندی؟
هنوز به یاد داری که چگونه کاسب های محل به هنگام اذان ظهر در طول مسیر خیابان روی کرسی های چوبی مغازه به اذان می ایستادند و هر کس سعی داشت صدایش را از دیگری بلندتر کند و تو می دیدی و فهم می کردی اذان دسته جمعی کاسبان را و شرم می کردی اگر دیرتر از دیگران خود را به نماز مسجد می رساندی؟
هنوز صدای صوت قرآن بازاریان را که در وقت تنهایی در مغازه شان قرآن می خواندند را به یاد داری و فراموش نمی کنی که همه بازاریان مغازه های باز را به قصد نماز رها می کردند و هر کس سعی می کرد خود را زودتر از دیگران به مسجد محل رساند؟
و هنوز به یاد می آوری که در مسجد، امام جماعت مشکلات مردم را بین دو نماز بیان می کرد و از افرادی که دستشان به دهنشان می رسید برای خانواده های بی بضاعت کمک می گرفت؟ گویی در آن زمان همه هر چه داشتند با هم تقسیم می کردند تا کسی یا کسانی شب گرسنه سر به بالین خواب نگذارند.
و اما بعد.
اینک می بینی، می شنوی و حس می کنی که صبح خیزی و سلامت طلبی به تقلیل رفته و بامدادان چندان نمازخوانی در مساجد نیست، هر چند نه از آن سوز سرما در سجده گاه ها خبری هست و نه گرمای طاقت فرسای زمستان به هنگامه نماز کسی را می آزارد.
مساجد با فرش های نو و گرانقیمت فرش شده اند، سقف و بدنه آنها چراغانی است، پنکه ها و کولرها هوا را خنک می کنند و بخاری و شوفاژها در زمستان گرما تولید می کنند، اما کاسب ها هم در خوابند و هنوز خستگی تماشای تلویزیون ها را در تن دارند و چشم هایشان باز نمی شود.
گاهگاهی شنیده می شود که می گویند صدای اذان بلندگوی خیابان ها آزار دهنده است، اما صدای گوشخراش ضبط صوت های داخل اتومبیل های آنچنانی چندش آور نیست.
و تو که از نسل در حال انقراضی هم یواش یواش عادت می کنی که نمازت را گاه و بی گاه فراموش کنی، از حال و احوال مسجد محله تان بی خبر بمانی و قرآن های نفیس داخل کتابخانه ات را باز نکنی و بارها بشنوی و بخوانی آیاتی را از کلام الله روی دیوارها، تابلوها، بیلبوردها، نماها، روی کاشی های مسجد، روی صفحه جادویی تلویزیون، اما دریغ از تأمل فهم یک آیه، دریغ از عمل به یک هشدار، دریغ از فرار از یک گناه.
حافظ را که در مکتبخانه هم به وقت ایام کودکی خواندی و در آن زمان فهم نکردی، اینک که بارها می خوانی و فهم هم می کنی که حافظ هر چه کرد، از دولت قرآن کرده و مولوی و سعدی و دیگر بزرگان دین و دانش هم، فراموش می کنی که ویلٌ للمکذبین یعنی چه؟ فراموش می کنی که ویلٌ للمطففین یعنی چه؟ از یاد می بری ویلٌ لکل همزهٍ لُمزه یعنی چه! آنگاه توقع داری قَسَمت را باور کنند که می گویی به قرآن قسم!
راستی چرا با این همه نام و نشانی که از قرآن هست، قرآن در عمل ما نیست؟ چرا این همه ریا، این همه دروغ، این همه فراموشی، این همه ندانم کاری، این همه گناه...؟
آیا می شود باور کرد که «ما ز قرآن مغز را برداشتیم...» خدا نکند که وارونه عمل کنیم و پوست را برداریم...»
از خدا بخواهیم فهم قرآن را در عمل درآوریم و عشق به صداقت را در قدم ببینیم و نه صرفاً در قلم و بیان. ک/1
2027/ 5054



27/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن