تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833507333
چرا از پذیرفتن اشتباهاتمان می ترسیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا از پذیرفتن اشتباهاتمان می ترسیم؟
40 دقیقه در شبانه روز، سهم همه ما از ندیدن جهان است. 40 دقیقه واقعی ما از اتفاق های اطراف خود را از دست می دهیم و آن ها را نمی بینیم تا چشم های ما شبیه یک دوربین شفاف کار کند.
هفته نامه چلچراغ - نازنین متین نیا: 40 دقیقه در شبانه روز، سهم همه ما از ندیدن جهان است. 40 دقیقه واقعی ما از اتفاق های اطراف خود را از دست می دهیم و آن ها را نمی بینیم تا چشم های ما شبیه یک دوربین شفاف کار کند. «توهم توقف ساعت» نظریه ای است که این 40 دقیقه در دل آن کشف شده و سال هاست که دانشمندان می دانند مغز ما برای این که تصاویر را ثابت ضبط کند، در فاصله پلک زدن، تصویری را ضبط نمی کند تا آدم ها، اشیا و همه آن چه در زاویه دید ماست، درست و شفاف ثبت شود.
درست شبیه یک دوربین عکاسی، که فریم به فریم تصاویر را ثبت می کند تا عکس ها شفاف باشند، مغز هم جهان را تقسیم بندی می کند و در این تقسیم بندی، صدم های ثانیه ای از وقایع را از دست می دهیم. صدم های ثانیه ای که در مجموع، 40 دقیقه از شبانه روز ما را کم می کنند و نشان نمی دهند.
نظریه توهم توقف ساعت، به همین سادگی به ما ثابت می کند که آن قدرها هم که فکر می کنیم و به خودمان مطمئن هستیم، به همه اتفاق های جهان آگاهی ندارم و هیچ چیز تحت کنترل ما نیست. کافی است در آن صدم ثانیه ای که مغز ما ثبتش نمی کند، جهان پیش روی ما تغییر کند. آن قوت است که ندیده و ندانسته، با واقعیت تازه ای رو به رو می شویم که با چند صدم ثانیه قبل کاملا متفاوت است. ما هیچ وقت مطمئن نیستیم که دقیقا چه اتفاقی افتاده یا قرار است چه اتفاقی بیفتد و این عدم اطمینان از یک ضعف کاملا طبیعی می آید.
ضریب احتمال خطا، از آن دسته واژه هایی است که در علم کاربرد زیادی دارد. هرکسی که با علم سروکار دارد، این واژه را خیلی خوب می داند و همیشه در ذهنش نگه می دارد تا در مواقع لزوم از نتیجه ای که می گیرد مطمئن باشد و پیشرفتش ثبت شود؛ واژه کاربردی که وقتی عدد مقابلش صفر باشد، لبخند به لب اهالی علم و دانش می آورد و اتفاق می سازد. واژه ای که اگر در علم محض تعریف نشود و به روابط انسانی برسد، شاید همان شگفتی را که در علم ایجاد می شود، برای ما هم ایجاد کند.
اما ما هیچ وقت از این واژه در زندگی واقعی استفاده نمی کنیم. ضریب احتمال خطا، بدون هیچ آزمایش و امتحانی، همیشه برای ما صفر است. وقت هایی هم که مشکلات و بحران ها به سراغمان می آید، باز هم رفتن به سراغ خطاها و اشتباه های فردی، آخرین راه حلمان است. درست نقطه مقابل کاری که دانشمندان می کنند؛ آن ها به محض نگرفتن نتیجه، ضریب احتمال خطا را بررسی می کنند و به دنبال راه های اشتباه می گردند.
ترس از پذیرفتن اشتباه، دقیقا از آن ترس هایی است که از والد در ما مانده. تا زمانی که کودک هستیم، خوب بودن و اشتباه نکردن، البته نسبت به تعریفی که پدر و مادر از خوب بودن برای ما مشخص می کنند، یک امتیاز بزرگ است. ما تلاش می کنیم تا اشتباه نکنیم و در دام تنبیه نیفتیم. اگر خوب باشیم، همیشه تشویق و جایزه است و اگر نه، ممکن است که حسابی به دردسر بیفتیم.
اما با بزرگ شدن و کم رنگ شدن روز به روز نقش ظاهری والد در زندگی ما، ما هم چنان نقش های معنوی آن ها را برای خود نگه می داریم. والد همیشه مراقب ماست و چه چیزی مهمتر از این که آن چه از ما نگه داری می کند، راضی باشد. رضایت والد در ذهن و احساس پیچیده ما، تبدیل به رضایت ما از خودمان می شود و همین جاست که گول می خوریم و هر روز به دنبال اثبات خود هستیم و نه چیز دیگر.
پذیرش اشتباه در چنین مسیری است که برای ما تبدیل به غول بی شاخ و دمی می شود که هر لحظه می تواند، ما را به خطر بیندازد و چه چیزی بهتر از انکار؟! ما نقش خود را از اشتباه ها حذف می کنیم، ضریب احتمال خطر را حذف می کنیم تا با یک صورت مسئله پاک شده، به جهان هستی نگاه کنیم و بدون دغدغه از برخوردن با خود، به جنگ زمانه برویم.
می دانید، همه ما یک بار زندگی می کنیم و همین یک بار، تجربه همه ماست. این جمله یعنی این که به همان اندازه که نسل قبل ما در زندگی کردن بی تجربه بودند، ما هم هستیم و بعدی ها هم همین طور. اگر به جز این زندگی، تجربه زندگی دیگری در کار بود، شاید می توانستیم آن قدر راحت، خود را برای هر اشتباهی سرزنش کنیم یا دیگران را. اما واقعیت این است که همه ما بی تجربه هستیم و اشتباه حق هر انسان بی تجربه ای است.
پذیرفتن این جمله هم به این معنی نیست که همیشه اشتباه کردن و همیشه اشتباهات را به گردن بی تجربگی انداختن راه و رسم قابل قبولی است، نه. پذیرفتن این جمله یعنی، پذیرفتن انسانی که به هر حال اشتباه می کند و اشتباه کردن، یکی از خاصیت های مهم اوست. هیچ کسی در این دنیا نمی تواند بدون اشتباه زندگی کند، اما درصد آدم هایی که یاد می گیرند به اشتباهات خود صادقانه نگاه کنند و از آن ها به عنوان یک درس عمیق برای روزهای آینده استفاده کنند، خیلی کم است.
صداقت با خود در روزهای خوب و خوش و خرم زندگی خودش را نشان نمی دهد. صداقت با خود دقیقا جایی معلوم می شود که در بحران و مشکلات هستیم؛ آن جایی که با خود واقعی رو به رو می شویم و می بینیم که چقدر از مشکل و بحران رسیده، در دست ما بوده و چقدر اشتباهات ما به آن دامن زده. آدم هایی که به این مرحله از صداقت می رسند، شجاع ترین آدم های روزگارند؛ آدم هایی که به قصد سازندگی به این زندگی آمده اند و درست شبیه همان دانشمندانی که با ضریب احتمال خطا، جهان اطراف را با علم و دانش، روز به روز بهتر می کنند، ذات زندگی را به جلو می برند.
آدم هایی که می دانند همیشه و همواره درصد از احتمال خطای انسانی وجود دارد و به جبر قوانین زندگی، همیشه ضریبی برای خود در نظر می گیرند و از مسئولیت اشتباه خود فرار نمی کنند و به اصطلاح آستین بالا می زنند، قهرمانان این عصر مدرن اند که انسانیت را در جایی فارغ از دنیای جمعی تعریف می کنند و با سلامت فردی، جهانی بهتر و آرام تر را می سازند؛ جهانی که همه ما به آن نیازمندیم و راه رسیدن به آن، از خود ما شروع می شود.
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
صفحات پیشنهادی
چرا از تنهایی میترسیم؟ / همه در شبکههای اجتماعی از شکست عاطفی مینالند / تحلیل روانشناسی یک تئاتر
چرا از تنهایی میترسیم همه در شبکههای اجتماعی از شکست عاطفی مینالند تحلیل روانشناسی یک تئاتر فرهنگ > تئاتر - نشست نقد و بررسی نمایش تقدیربازان از منظر روانشناسی چهارشنبه 16 اردیبهشتماه در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاینچرا بعضی ها از پورشه سواران متنفرند؟/ پولدارستیزیِ همراه با عقده یا عدالت خواهی با چشمان باز؟!
چرا بعضی ها از پورشه سواران متنفرند پولدارستیزیِ همراه با عقده یا عدالت خواهی با چشمان باز تب پولدارستیزی در حال فروکش کردن بود که تصادف پورشه و بی ام دبلیو و فوت چند تن از هموطنانمان که از طبقه بالا و مرفه جامعه بودند باز هم آتش موضوع را روشن کرد اما ما واقعا پولدارستیزیمچرا پلک ما میپرد؟
چرا پلک ما میپرد علت پریدن پلک چشم چیست بدخوابی کمخوابی پرخوابی میزان استرسهای روزانه و عصبانیتهای مداوم میتوانند به شدت در پلکزدن افراد نقش داشته باشند با این حساب هرچقدر افراد مبتلا به این مشکل بتوانند استرسها و ناراحتیهای عصبی خود را در طول روز بیشتر مدیریت و کچرا طرح امنیت غذایی اجرا شد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا طرح امنیت غذایی اجرا شد کد خبر ۵۰۰۵۹۳ تاریخ انتشار ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۱ - 16 May 2015 واژه امنیت غذایی برای اولین بار در کنفرانس جهانی غذا در سال ۱۹۷۴ مطرح شد ۲۰ سال بعد فائو امنیت غذایی را به عنوان دسترسی فیزیکی اجتماعی و اقتصادی همه افراد در تمام اوقات به غذای کافچرا مردم به بانکداری الکترونیکی اعتماد ندارند؟
چرا مردم به بانکداری الکترونیکی اعتماد ندارند سال های نه چندان دور که هنوز اینترنت آنقدر فراگیر نشده بود و خبری از تلفن های همراه هوشمند و حتی دستگاه های خودپرداز نبود بانکداری با شکل امروزش خیلی متفاوت بود هفته نامه عصر ارتباط - افسانه آتش افروز محدثه ده باشی سال های نه چندچرا دخترم با خاله اش بیشتر حرف می زند؟
تربیت و روانشناسی کودک چرا دخترم با خاله اش بیشتر حرف می زند متاسفانه برخی از والدین به دلیل کارهای روزمره و شغلشان دیگر حوصله ندارند وقت بگذارند و با بچه در طول روز بازی کنن یا سروکله بزنند رسول اكرم صلى الله عليه و آله خداوند جوانى كه جوانى اش را در اطاعت از او بگذراند دوسچرا اجرای قانون جریمه خدمت سربازی به تاخیر افتاد؟/ سردار کمالی: مشکل بانکی داشتیم
چرا اجرای قانون جریمه خدمت سربازی به تاخیر افتاد سردار کمالی مشکل بانکی داشتیم کاربران خبرآنلاین در سرویس مشکلات مردم از تاخیر در اجرای قانون جریمه سربازی گله داشتند که جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره آن توضیحاتی ارائه کرده است به گزارش نامه نیوز کاربراچراغهای راهنمایی 4 وضعیته میشوند/ خودروی شهرداریها پلاک عمومی میگیرند
چراغهای راهنمایی 4 وضعیته میشوند خودروی شهرداریها پلاک عمومی میگیرند دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور از اضافه شدن وضعیت جدیدی به چراغ های راهنمایی و رانندگی خبر داد و گفت از این پس در سه ثانیه آخر چراغ قرمز چراغ زرد نیز روشن خواهد شد به گزارش نامه نیوز مهدی یدتصاویر/ به آسانی یک چراغ خواب درست کنید
خلاقیت در خانه تصاویر به آسانی یک چراغ خواب درست کنید آموزش مرحله به مرحله و تصویری ساخت چراغ خواب در منزل سرویس خانواده جام نیوز محمد از نهاوند ۱۵ ۰۲ ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۶گزارش فارس از تجمع اعتراضآمیز دانشآموزان مقابل دفتر سازمان ملل دانشآموزان: یمن وعدهگاه نابودی شیاطین و مکر
گزارش فارس از تجمع اعتراضآمیز دانشآموزان مقابل دفتر سازمان مللدانشآموزان یمن وعدهگاه نابودی شیاطین و مکر مکرکنندگان است علامتی چرا مجامع بینالمللی سکوت کردهاند250 دانشآموز عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در اعتراض به کشتار دانشآموزان یمنی با تجمع مقابل دفتر ساکنکور، فرشته را به کما کشاند .../ بچه پولدارهای تهران به دردسر افتادند/ چرا خداوند سرنوشت كسی را تغيير نمیدهد
کنکور فرشته را به کما کشاند بچه پولدارهای تهران به دردسر افتادند چرا خداوند سرنوشت كسی را تغيير نمیدهد در باشگاه شبانه امشب داستانی واقعی از دختری بخوانید که به خاطر کنکور به کما رفت و همچنین بدانید چرا خداوند در قرآن می فرماید که سرنوشت كسی را تغيير نمیدهد به گزارشچرا بعضی ها از پورشه سواران متنفرند؟
چرا بعضی ها از پورشه سواران متنفرند تب پولدارستیزی در حال فروکش کردن بود که تصادف پورشه و بی ام دبلیو و فوت چند تن از هموطنانمان که از طبقه بالا و مرفه جامعه بودند باز هم آتش موضوع را روشن کرد اما ما واقعا پولدارستیزیم خبرآنلاین تب پولدارستیزی در حال فروکش کردن بود که تصادفچرا استفاده از پستانک مضر است؟
چرا استفاده از پستانک مضر است هر چند وقت یکبار پستانک را عوض کنید از انواع مناسب برای سن نوزادتان استفاده کنید والدینی که از پستانک برای فرزندشان استفاده می کنند بهتر است بدانند این وسیله ممکن است صدای گریه نوزادشان را قطع کند اما در عوض موجب ابتلای وی به انواع بیماری ها و عفوچرا تزریق پنیسیلین دردناک است؟
چرا تزریق پنیسیلین دردناک است تاریخ انتشار دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۳۸ یک پزشک داروساز گفت از آنجاکه پنیسیلین حالت سوسپانسیون داشته بسیار رقیق است و حجم بالایی دارد هنگام تزریق دردناک بوده و بیمار درد زیادی را تحمل میکند دکتر طیبه اسماعیلی در گفتوگو- شهردار شیراز: جایگاه سخنرانی رییس جمهوری در شاهچراغ باهزینه کمی آماده شد
شهردار شیراز جایگاه سخنرانی رییس جمهوری در شاهچراغ باهزینه کمی آماده شد شیراز- ایرنا- شهردار شیراز گفت بر خلاف جوسازی هایی که در خصوص هزینه ایجاد جایگاه سخنرانی رییس جمهوری در حرم مطهر شاهچراغ ع انجام شد این جایگاه با کمترین هزینه ممکن و به بهترین شکل برپا شد به گزارش خبرنگچرا طرح امنیت غذایی اجرا شد؟
شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷ ۰۳ واژه امنیت غذایی برای اولین بار در کنفرانس جهانی غذا در سال ۱۹۷۴ مطرح شد ۲۰ سال بعد فائو امنیت غذایی را به عنوان دسترسی فیزیکی اجتماعی و اقتصادی همه افراد در تمام اوقات به غذای کافی ایمن و مغذی که نیازهای روزانه و ترجیحات غذایی را برای یک زندگی سچرا برخی قرصها را زیر زبان میگذارند؟
چرا برخی قرصها را زیر زبان میگذارند تاریخ انتشار دوشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۵۵ یک پزشک داروساز تاکید کرد که قرصهای زیرزبانی را تنها باید زیر زبان گذاشت و مصرف کرد دکتر طیبه اسماعیلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد افرادی که دچار حملههای قلبی و درد در ناح-
سبک زندگی
پربازدیدترینها