تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834546072
چرا مردم به بانکداری الکترونیکی اعتماد ندارند؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا مردم به بانکداری الکترونیکی اعتماد ندارند؟
سال های نه چندان دور که هنوز اینترنت آنقدر فراگیر نشده بود و خبری از تلفن های همراه هوشمند و حتی دستگاه های خودپرداز نبود، بانکداری با شکل امروزش خیلی متفاوت بود.
هفته نامه عصر ارتباط - افسانه آتش افروز، محدثه ده باشی: سال های نه چندان دور که هنوز اینترنت آنقدر فراگیر نشده بود و خبری از تلفن های همراه هوشمند و حتی دستگاه های خودپرداز نبود، بانکداری با شکل امروزش خیلی متفاوت بود.
آن روزها برای یک کار ساده بانکی مانند پرداخت قبض یا قسط، یا برداشت پول از حساب یا انتقال پول باید صبح زود به دنبال یک شعبه خلوت می گشتید و پس از انتظار در صف طولانی بانک و تحمل صحنه های تکراری جدال میان مشتریان و آنهایی که بدون نوبت کارشان انجام می گرفت، پس از چند ساعت سربلند اما خسته از این میدان کارزار بیرون می آمدید.
آن روزها گذشته است و آمدن فناوری ها، کارها را خیلی آسان کرده است. برای خیلی از کارهای بانکی نیازی به حضور فیزیکی در بانک نیست. کتافی است سری به یک خودپرداز بزنید، یک کد یو اس اس دی را شماره گیری کنید، تلفن همراه تان را روشن کرده و اپلیکیشن موبایل بانک را راه اندازی کنید یا پشت کامپیوترتان بنشینید و کارتان را در صفحه بانکداری اینترنتی انجام دهید.
این توصیفات بیشتر شبیه تبلیغات تلویزیونی بانکهای مختلف است که مشتری در هر جا، حتی در هواپیما، اتومبیل و حتی روی کالسکه وسط میدان نقش جهان کارهای بانکی خود را انجام می دهد اما واقعیت شاید فرسنگ ها از این تصاویر فاصله داشته باشد. کافی است روزهای اول و آخر ماه سری به بعضی بانک ها و بعضی شعبه ها بیندازید تا خاطره شعبه های شلوغ بانک برایتان تداعی شود.
وضعیت کنونی شعب
برای درک بهتر اوضاع شعب، فقط باید رفت و دید. این همان کاری بود که ما انجام دادیم و به چند شعبه بانک در نقاط مختلف شهر سری زدیم. با مردم گفتگو کردیم و پای صحبت مسئولان شعب نشستیم. طبق گفته مسئولان این شعبه ها، میانگین تعداد مراجعان به هر شعبه بانک در یک روز معمولی کاری بین 200 تا 300 نفر است، نکته نه چندان جالب ماجرا اینجاست که از این تعداد مراجعه، بیش از 50 درصد غیرضروری است و با استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی و خارج از شعبه قابل انجام است.
به عبارلت دیگر نیمی از مراجعین به شعب به خاطر کارهایی به بانک مراجعه می کنند که می توانند از طریق خدمات نوین بانکی مورد نظر کارشان را انجام دهند اما حاضر به انجام این کار نیستند و راحتی و آسایش استفاده از این خدمات پرداخت اینترنتی در محل کار یا خانه خود را به شلوغی و مسافت و خستگی مضاعف می فروشند اما چرا و این افراد بیشتر چه کسانی هستند؟!
نظر مسئولان شعب این است که مراجعان غیرضروری بانک ها، کسانی هستند که به این سیستم اعتماد کافی یا آشنایی کامل در خصوص این موضوع ندارند. دسته دیگر هم افرد مسن و سالخورده ای هستند که کنار آمدن و وفق دادن خودشان با این روند کنونی برایشان به مراتب دشوارتر از طی مسافت های طولانی و سر و کله زدن با متصدیان و روند کارهای بانکی استع.
چرا مردم به بانکداری الکترونیکی اعتماد ندارند؟
در مورد عدم اعتماد به بانکداری الکترونیکی شاید بتوان حق را به آن افراد داد. وقتی حتی برخی از کارکنان خود بانک هم اعتماد کافی را به این سیستم ندارند و ترجیح می دهند که کارهای خود را بدون اتکا به سیستم خدمات الکترونیکی بانک ها انجام دهند؛ دیگر از مردم عادی چه توقعی می توان داشت.
وقتی اخبار مربوط به هک شدن اطلاعات بانک ها هر از چندگاهی از این طرف و آن طرف به گوش می رسد، باید هم مردم برای اعتماد سپردن به این سیستم دچار شک و تردید شوند و برای انجام آن استخاره کنند.
دلیل دیگری که مسئولان از آن یاد کردند عدم آشنایی کامل افراد با پرداخت های الکترونیکی بود. یکی از متصدیان یکی از شعب بانک تجارت در این خصوص به ما می گوید: «وقتی که مشتری برای پرداخت قبوض آب و برق و گاز خود به بانک مراجعه می کند، ما پس از انجام آن کار توضیحاتی را درخصوص نحوه عملکرد سیستم پرداخت اینترنتی می دهیم اما تا اینجای کار از عهده ما برمی آید و بقیه را به ایجاد فرهنگ سازی توسط مسئولان می سپاریم.»
اما برخی از کارکنان بانک از حربه زور استفاده می کنند و مشتریانی را که برای پرداخت قبض به بانک می آیند به سمت دستگاه خودپرداز راهنمایی می کنند.
جای خالی آموزش
جمع بندی گفتگوی ما با مشتریان و کارکنان بانک ها این بود که هنوز هم اطلاع رسانی و آموزش روش های نوین پرداخت به مردم جای کار زیادی دارد. حالا وظیفه چه کسی یا چه جایی است که مردم را در زمینه بانکداری الکترونیکی روشن کند؟
آیا بانک ها این وظیفه را بر دوش دارند یا بانک مرکزی یا نهاد دیگری؟ مسلما بانک ها به عنوان اولین ذی نفعان بانکداری الکترونیکی پیش از سایرین باید به دنبال راهکارهایی برای تشویق مردم به استفاده از روش های نوین پرداخت باشند اما به جز برگزاری معدود دوره های آموزشی اغلب موارد این آموزش ها در قالب تبلیغات تلویزیونی صورت می گیرد که بیشتر تبلیغ خدمات است تا آموزش آن. بنابراین شاید لازم باشد نهاد دیگری به صورت مستقل فعالیت کند.
این نهاد در ایران تحت عنوان «مرکز فرهنگ سازی و آموزش بانکداری الکترونیک» و به اختصار مرکز فابا از سال 1386 در حال فعالیت است. این مرکز با ادغام و ترکیب دو کمیته آموزش و فرهنگ سازی «شورای راهبری بانکداری الکترونیک» متولد شد تا به عنوان عضوی از آن شورا و زیر نظر مجموعه مدیران عامل بانک های کشور،در سه سطح هم برای مدیران شبکه بانکی، هم کارکنان بانک ها و هم مشتریان، برنامه ها و فعالیت های آموزشی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی را طراحی و اجرا کند.
در سایت مرکز فابا برنامه ها و فعالیت های اصلی این مرکز شرح داده شده اند که عبارتند از: انتشار نشریه بانکداری الکترونیکی، برنامه های آموزشی، تورهای علمی آموزشی، باشگاه فابا، نشست ها و سمینارها، حضور منظم و فعال در نشست های شورای راهبری بانکداری الکترونیکی، تعامل با مراکز علمی و دستگاه های مرتبط و تقویت ادبیات بانکداری الکترونیکی. تمامی این برنامه ها مختص مدیران و کارشناسان بانکی است و مشتریان بانکی در این آموزش ها غایب هستند.
بنابراین چگونه می توان از مردم انتظار داشت که درباره مهمترین سرمایه های مادی زندگی شان و بدون داشتن دانش و آگاهی لازم به راحتی به روش های الکترونیکی اعتماد کنند و سرمایه هایشان را به کانال های نه چندان مطمئن بسپارند.
چرا می گوییم بانکداری الکترونیکی؟
به کمک بانکداری الکترونیکی مراجعه مشتریان به بانک ها کاهش یافته و آنها می توانند خدمات بانکی را بعد از وقت اداری و در تمامی ساعات شبانه روز استفاده کنند. همچنین، استفاده از کارت های هوشمند در بانکداری الکترونیکی موجب صرفه جویی در وقت و هزینه بانک ها و مشتریان شده است. همچنین مشتری می تواند به کمک این کارت ها علاوه بر خدمات شعبه مبدأ از خدمات هزاران شعبه و تجهیزات بانکداری الکترونیکی و سیستم شتاب در نقاط مختلف کشور بهره مند شود.
استفاده از خدمات اینترنت بانک و موبایل بانک منجر به حذف رفت و آمدهای غیرضروری و به تبع آن کاهش ترافیک شده و سلامت محیط زیست را به ارمغان می آورد.
متخصصان این صنعت معتقدند حذف پول نقد از مبادلات تجاری روزمره به عنوان یکی از اهداف اتوماسیون عملیات بانکی، از دستاوردهای بزرگ بانکداری الکترونیکی بوده است. کاهش استفاده از پول نقد، موجب کاهش هزینه های بانکداری شده و در نتیجه سبب می شود هزینه تمام شده شعب بانک ها کاهش یابد و این بدان معناست که استفاده از بانکداری الکترونیکی موجب کاهش هزینه تمام شده خدمات بانک ها و در نتیجه کاهش کارمزد سرویس های ارائه شده بانکی می شود.
با تمام این، بانکداری الکترونیکی در ایران هنوز نتوانسته همگام با رشد و گسترش این صنعت (بانکداری الکترونیکی) در دنیا و حتی کشورهای منطقه، گام بردارد. عدم توسعه کمی و کیفی سایر تجهیزات بانکداری الکترونیکی در کشور و به خطر افتادن امنیت سیستم های الکترونیکی که موجب از دست رفتن اعتماد مشتریان می شود، نقطه ضعف بانکداری الکترونیکی ماست.
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
مردم انگلیس به رهبران احزاب سیاسی اعتماد ندارند
مردم انگلیس به رهبران احزاب سیاسی اعتماد ندارند برابر نظرسنجی ها حزب کارگر در کارزار تبلیغاتی با فاصله اندکی از رقیب دیرینه اش حزب محافظه کار پیش افتاده است با این حال هیچ یک از این دو حزب نخواهند توانست اکثریت مطلق مجلس عوام را که از ۶۵۰ کرسی تشکیل می شود به دست آورند به گزاربالاترین سرمایه نیروی انتظامی، اعتماد مردم به آن است
سردار اشتری بالاترین سرمایه نیروی انتظامی اعتماد مردم به آن است شناسهٔ خبر 2564668 چهارشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۵ جامعه > انتظامی و حوادث رئیس پلیس کشور با اشاره به اینکه بالاترین سرمایه نیروی انتظامی دفاع از جمهوری اسلامی و ارزشهای آن است گفت بالاترین سرمایه نیروی انبررسی علت اعتماد مردم به شکستهبندان |اخبار ایران و جهان
بررسی علت اعتماد مردم به شکستهبندان کد خبر ۴۹۵۵۴۹ تاریخ انتشار ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۷ - 28 April 2015 یک متخصص ارتوپد گفت بیماران معمولا تمایل دارند که مشکلات جسمی خود را بزرگتر جلوه دهند بنابراین وقتی پزشکان متخصص مشکلات آنان را جزئی اعلام میکنند ناراضی بوده و به شکسته- امنیت پایدار با اعتماد سازی و همدلی مردم و دولت ایجاد می شود
فرمانده انتظامی قم امنیت پایدار با اعتماد سازی و همدلی مردم و دولت ایجاد می شود قم - ایرنا - فرمانده انتظامی استان قم با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران امنیت پایدار را که ریشه در سطوح مختلف دارد دنبال می کند گفت چنین امنیتی نیازمند اعتماد مردم از یکسو و مسوولان از سوی دیگتعرفهگذاری مشکل اصلی بیمهها/مردم توان پرداخت بیشتر ندارند
رییس انجمن چشم پزشکی تعرفهگذاری مشکل اصلی بیمهها مردم توان پرداخت بیشتر ندارند شمس ضمن رضایت از تعرفهها گفت مردم توان پرداخت هزینه بیشتر را ندارند هرمز شمس رئیس انجمن چشم پزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت در اوضاع فعلی با توجه به شرایط اقتصادی ومدیرکل آموزش و پرورش اردبیل: شغل معلمی بالاترین اعتماد مردمی را به همراه داشته است
مدیرکل آموزش و پرورش اردبیل شغل معلمی بالاترین اعتماد مردمی را به همراه داشته استمدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت این جای افتخار است که شغل معلمی توانسته بالاترین سطح اعتماد مردم را به خوب جلب کند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل صابر سپهری عصر امروز در مراسم گرامیداشت هفشکایت سفارت پرتغال از ترابیان؟/چرا به مردم کشورمان گفته دزد دریایی!
شکایت سفارت پرتغال از ترابیان چرا به مردم کشورمان گفته دزد دریایی ورزش > فوتبال ملی - سفارت پرتغال قصد دارد از عباس ترابیان به خاطر یکی از مصاحبه های اخیرش شکایت کند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین عباس ترابیان در مصاحبه با یکی از شبکه های رادیویی درباره پرتغالی ها جرئیس شورای شهر چرام: مدیران اجرایی کهگیلویه و بویراحمد چندان با جایگاه شوراها آشنایی ندارند
رئیس شورای شهر چرام مدیران اجرایی کهگیلویه و بویراحمد چندان با جایگاه شوراها آشنایی ندارندرئیس شورای اسلامی شهر چرام گفت مدیران اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد چندان با جایگاه شوراها آشنایی کافی ندارند علی بابایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج با اشاره به کا- فرانسوی ها به اقدامات دولت در مبارزه با تروریسم اعتماد ندارند
تازه ترین نظرسنجی فرانسوی ها به اقدامات دولت در مبارزه با تروریسم اعتماد ندارند تهران- ایرنا- تازه ترین نظرسنجی ها نشان می دهد کمتر از نیمی از مردم فرانسه به اقدامات دولتشان در مبارزه با تروریسم اعتماد دارند به گزارش امروز یکشنبه تارنمای رادیو ار ت ال فرانسه نظرسنجی صورت گمدیرکل اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تشریح کرد: اهداف کاشف در امنیت بانکداری و پرداخت الکترونیکی
مدیرکل اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تشریح کرد اهداف کاشف در امنیت بانکداری و پرداخت الکترونیکی مرکز کاشف به عنوان یک ساختار نظارتی موظف به مدیریت رخدادهای امنیتی در فضای سایبری بانکی کشور بوده و وظیفه جمعآوری و اشتراکگذاری اطلاعات و هماهنگی بین بانکها در مواقع بروز رخدادهمدیرکل ادره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تشریح کرد: اهداف کاشف در امنیت بانکداری و پرداخت الکترونیکی
مدیرکل ادره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تشریح کرد اهداف کاشف در امنیت بانکداری و پرداخت الکترونیکی اقتصاد > اقتصاد کلان - مرکز کاشف به عنوان یک ساختار نظارتی موظف به مدیریت رخدادهای امنیتی در فضای سایبری بانکی کشور بوده و وظیفه جمعآوری و اشتراکگذاری اطلاعات و هماه- اعتماد مردم به معلمان بزرگترین سرمایه آموزش و پرورش است
مدیرکل آموزش و پرورش کرمان اعتماد مردم به معلمان بزرگترین سرمایه آموزش و پرورش است کرمان - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با تبریک میلاد امام علی ع و تقارن آن با روز بزرگداشت مقام معلم گفت اعتماد مردم به معلمان بزرگترین سرمایه آموزش و پرورش و نشان دهنده جایگاه ارزناعتماد مردم یک سرمایه است/ وجود ۳۱ مدرسه بحران زا در نکا
قاسمی اعتماد مردم یک سرمایه است وجود ۳۱ مدرسه بحران زا در نکا شناسهٔ خبر 2564863 چهارشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۹ استانها > مازندران نکا - مدیرکل آموزش و پرورش مازندران اعتماد مردم به آموزش و پرورش و نظام آموزشی را سرمایه ای گرانبها برای قشر فرهنگی و آموزش و پرورش عنوان کردوطن امروز: مردم را بیاعتماد نکنید!
وطن امروز مردم را بیاعتماد نکنید تاریخ انتشار سه شنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۱۰ سرمقاله ی امروز وطن امروز همچون خیلی روزنامه های دیگر همچنان مربوط به سخنان وزیر کشور در مجلس پیرامون ادعایش در مورد پول های کثیف است آقای رحمانیفضلی مدعی شده بود پول کثیف وارد انتخابات اینمایی متفاوت از حضور مردم شیراز در سخنرانی رییس جمهور در شاهچراغ
نمایی متفاوت از حضور مردم شیراز در سخنرانی رییس جمهور در شاهچراغ چند رسانهای > عکس - مردم گهواره تمدن و فرهنگ ایران که به خونگرمی و مهربانی شهره هستند استقبال باشکوهی از رییس جمهوری و هیأت همراه داشتند دکتر روحانی درحرم شاه چراغ ع سخنرانی کردند 2424 کلیکارشناس قزاق در گفتوگو با فارس: رأی حداکثری مردم، نشانگر اعتماد بالای جامعه قزاقستان به «نظربایف» ا
کارشناس قزاق در گفتوگو با فارس رأی حداکثری مردم نشانگر اعتماد بالای جامعه قزاقستان به نظربایف استکارشناس قزاق درصد بالای رأی مردم به رئیس جمهور قزاقستان را نشاندهنده اعتماد بالای جامعه کشور به نورسلطان نظربایف دانست «آیگل صادواکاسوا» رئیس مرکز پژوهشی «مطالعهبر اساس تازهترین نظرسنجی فرانسویها به اولاند و دولتش برای مبارزه با تهدیدهای تروریستی اعتماد ندارند
بر اساس تازهترین نظرسنجیفرانسویها به اولاند و دولتش برای مبارزه با تهدیدهای تروریستی اعتماد ندارندبر اساس نتایج تازهترین نظرسنجی در فرانسه بیش از نیمی از مردم این کشور به دولت و رئیسجمهور فرانسه برای مبارزه با تهدیدهای تروریستی اعتماد ندارند به گزارش گروه بینالملل خبر-
سبک زندگی
پربازدیدترینها