تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى‏گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803287867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امسال ٤٠ هزار خانوار به پوشش بهزیستی اضافه می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: امسال ٤٠ هزار خانوار به پوشش بهزیستی اضافه می شود تهران- ایرنا- روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «امسال ٤٠ هزار خانوار به پوشش بهزیستی اضافه می شود به گفت و گو با «انوشیروان محسنی بندپی»، رییس سازمان بهزیستی کشور پرداخته است.


در این گزارش که در شماره روز یکشنبه بیست و هفتم اردیبهشت 1394 خورشیدی با عنوان «امسال ٤٠ هزار خانوار به پوشش بهزیستی اضافه می شود/ افزایش بیماران روانی، طلاق و اعتیاد، اولویت نگرانی های ما است» انتشار یافته؛ می خوانیم: آخرین خانه تکانی در مجموعه رفاه و تامین اجتماعی، تغییر رییس بزرگ ترین نهاد حمایتی کشور بود. علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که طی دو سال گذشته همواره مورد عتاب چهره های خاص سیاسی بود که با خودداری از تغییر رییس سازمان بهزیستی کشور - منصوبی دولت دهم- صرفا تئوری منسوخ مصالحه با دشمن را حجیم تر می کند، بالاخره فروردین ماه امسال با تغییر همایون هاشمی، پرونده اعتراضات را مختومه کرد. با جایگزینی انوشیروان محسنی بند پی، چهره اصلاح طلب و نماینده «نوشهری» مجلس ششم، هفتم و هشتم که در ماه های نخست پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به ریاست سازمان بیمه سلامت منصوب شد و روزهای پایانی فروردین ماه امسال به بزرگ ترین سازمان حمایتی کشور رفت تا این بار بر صندلی ریاستی بنشیند که چندان بی حاشیه هم نبوده است.محسنی بند پی زمانی که در سازمان بیمه سلامت هم بود چندان عادت به گلایه و شکوه از مدیران قبلی نداشت. در گفت وگو با «اعتماد» هم می گوید که بنایی بر انتقاد ندارد اما این جمله را باید گذاشت به حساب آنکه تازه اول راه است در سازمانی که حداقل، طی سال های ٨٤ تا ٩٢، شائبه تخلفات مالی مثل فصل نخست یک کتاب به سرنوشتش گره خورده بوده است. می گوید که دنبال پیدا کردن تخلفات سازمان هم نرفته و سپرده به سازمان های موظفی همچون سازمان بازرسی کل کشور. اما باید دید که آیا تیر ماه امسال و در هفته بهزیستی هم بند پی همین قدر با آرامش درباره مسوولیتی که بر گردنش گذاشته اند حرف می زند که آن روز و در آخرین لحظه های پیش از ترک کشور و عزیمت به سمت عراق برای اجرای خدمات توانبخشی به عراقی ها با «اعتماد» گفت وگو می کرد؟ نخستین مواجهه اش با دخل و خرج ٩٤ این خبر را بر زبانش می آورد که در جواب «اعتماد» درباره ممکن نبودن بهبود وضع معیشتی مددجویان تا پیش از سال ٩٥ بگوید: «احتمالا همین گونه خواهد بود.»
*حدود سه هفته از حضور شما در سازمان بهزیستی گذشته است. آیا وضعیت سازمان بهزیستی با آنچه که تصور می کردید متفاوت بود؟
- دستگاه های اجرایی با توجه به امکانات و توانایی نیروی انسانی، نسبت به پیشبرد اهداف خود اقداماتی انجام می دهند اما من بر اساس همان عملکردی که در سازمان بیمه سلامت داشتیم و با نگاه از منظر علمی و فنی، در وهله اول تمام تلاشم بر این است که یک برنامه استراتژیکی برای سازمان بهزیستی تعریف کنیم. برنامه ای مبتنی بر مشارکت تمام سرمایه های انسانی موجود در سازمان و نه استفاده از ظرفیت های بیگانه با شرح وظایف و وظیفه مندی سازمان. به نظرم، می شد که در سازمان بهزیستی بیشتر از این کار کرد. اگرچه نمی خواهم زیاد به گذشته انتقاد کنم اما با توجه به ظرفیت و منابع موجود در سازمان بهزیستی، می شد اقدامات بهتری انجام داد. مثال می زنم. امروز پوشش غربالگری شنوایی شیرخواران و نوزادان ما ٦٠ درصد است و حدود ٣٣ درصد از این جمعیت، خارج از پوشش غربالگری و تشخیصی ما قرار دارند. من بررسی کردم که برای پوشش این ٣٣ درصد چه مقدار منابع نیاز است و گفتند حدود هشت میلیارد تومان. فکر می کنم نه دولت برای هشت میلیارد تومان مضایقه ای داشت و نه در خود سازمان بهزیستی تامین این رقم غیر ممکن بود. بنابراین، دستور دادم تمام نوزادان و شیرخواران که در سال٩٤ هم قطعا تعداد آنها با توجه به سیاست های جمعیتی و بسته حمایتی داروهای ناباروری افزایش خواهد داشت، به طور کامل تحت پوشش غربالگری شنوایی سنجی قرار بگیرند.
* این اتفاق که قطعا نباید به «کوتاهی» تعبیر شود و شما به عنوان رییس سازمان حتما توانستید علتش را شناسایی کنید، حتما در سایر حوزه های وظایف بهزیستی هم مورد مشابه وجود دارد. آنچه طی هشت سال دولت نهم و دهم مطرح بوده، شایبه های تخلفات مالی و هزینه کردهای بدون فایده در سازمان بهزیستی است. با توجه به اینکه دولت های نهم و دهم نسبت به افزایش اعتبارات بهزیستی توجه خوبی داشتند اما بحث تخلفات مالی هم در این هشت سال در مورد سازمان بهزیستی پررنگ بود. شما از این دست موارد هم در مدت حضور خود مشاهده کردید که نیاز به رسیدگی داشته یا پاسخگویی مدیران مسوول را بطلبد؟
- دستگاه های نظارتی مثل سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات موظفند نسبت به هزینه کرد تمام دستگاه ها ورود کنند و عملکرد را بر اساس بودجه سنواتی و ردیف های تخصیص یافته کنترل کنند. به لحاظ قانونی این اختیار و بررسی عملکرد سابق در حیطه مسوولیت رییس جدید نیست اما اگر روشی با تاکیدات قانون فاصله داشته، می تواند نسبت به اصلاح آن اقدام کند. من درپی این نبودم که آیا در این مدت گزارشی در دست بررسی سازمان بازرسی کل کشور یا دیوان محاسبات بوده اما اگر از مورد خاصی مطلع شوم به همان نهادهای نظارتی و مسوول گزارش خواهم کرد. در حال حاضر به دنبال اصلاح فرآیند ها و تدوین برنامه راهبردی وعملیاتی هستیم که فکر می کنم این موارد وظیفه ما است.
*یکی از مهم ترین ضعف های سازمان بهزیستی این بود که با وجود تاکید قانون، تا امروز یک بانک اطلاعاتی جامع در مورد هیچ یک از گروه های هدف سازمان بهزیستی وجود ندارد. تاثیر این ضعف را در عملکرد سازمان چگونه می بینید و برای جمعیت هدف با چه مشکلاتی در برنامه ریزی مواجهید و تشکیل بانک اطلاعاتی را در کدام اولویت قرار می دهید؟
- یکی از عمده ترین ضعف های بسیاری از دستگاه های اجرایی ما برخوردار نبودن آن دستگاه از نظام اطلاعات و آمار دقیق و شفاف است. اگر شما جمعیت هدف تان را بشناسید و اطلاعات اقتصادی و اجتماعی آنها را شناسایی کنید، قطعا در مطالبه حقوق آنها، اختصاص بودجه و تامین احتیاجات و ملزومات آنها کمک ارزشمندی می کند. آمار زبان علم است و دستگاهی نیست که بتواند بدون تجهیز به اطلاعات دقیق و شفاف، مطالبه خواهی بحقی داشته باشد. من در روز معارفه ام گفتم که راه اندازی یک مرکز اطلاعات اقتصادی و اجتماعی یا مرکز ساماندهی رفاهی جمعیت هدف، اولویت کار ما است. باید اطلاعات اقتصادی، اجتماعی و شرایط مددجویان مان را به طور دقیق شناسایی کنیم تا علاوه بر توزیع بهتر امکانات و خدمات، کمک کنیم که آنها به جای گوشه گیری، زندگی راحت تری داشته باشند و درد کمتری تحمل کنند.
*هفته گذشته بحثی توسط بعضی نمایندگان مجلس درباره ادغام کمیته امداد و سازمان بهزیستی مطرح شد. در دولت نهم هم این اتفاق افتاده بود و تلاش می شد که برخی وظایف سازمان بهزیستی از جمله زنان سرپرست خانوار، سالمندان و معلولان جسمی حرکتی را به کمیته امداد واگذار کنند. به نظر می رسد که این بحث مجددا زنده شده است. تا چه حد می خواهید از قدرت ریاست خودتان برای مجاب کردن نمایندگان مجلس استفاده کنید و از این اقدام ممانعت کنید و در صورت جدی شدن ادغام کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور، آیا از اختیارات تان برای جلوگیری از ادغام استفاده می کنید؟
- به نظر من این یک فرصت است. در سازمان بهزیستی ظرفیتی برای فعالیت ٢٢ هزار نیروی متخصص ایجاد شده که در ابعاد مختلف توانبخشی، کار درمانی، مددکاری و روانشناسی مشغول کار هستند و سرمایه های اصلی سازمان به شمار می آیند. ٢٦ هزار مرکز غیر دولتی هم تحت نظارت سازمان بهزیستی قرار دارند و در مسیر توانمند سازی و ارتقای کیفیت خدمات از ما مشاوره می گیرند. من از منظر دیگری به این بحث نگاه می کنم و می گویم سازمان بهزیستی این آمادگی را دارد که به عنوان یک نهاد دولتی بتواند تولیت این وظایف حاکمیتی را عهده دار شود. ١٥٢ وظیفه ای که بر اساس قانون در ساختار نظام جامع و رفاه تامین اجتماعی و همچنین در ساختار تشکیلات سازمان بهزیستی کشور تعریف شده است. دولت هم می خواهد این وظیفه مندی را در محلی تثبیت کند که صاحب مسوولیت و اختیار باشد. به هر حال در کمیته امداد این اختیارات در حیطه وظیفه دولت نیست و فکر می کنم که مدنظر نمایندگان هم کاهش وظایف سازمان بهزیستی نبوده بلکه شناسایی نهاد یا سازمان دولتی است که بتواند این وظیفه مندی را به نحو احسن پاسخگو باشد که از نظر قانون هم سازمان بهزیستی دارای این جایگاه شناسایی شده است.
*یکی از بحث هایی که طی این سال ها پررنگ شده و مسوولان وقت سازمان درباره آن ملزم به پاسخگویی شده اند افزایش تصاعدی آسیب های اجتماعی بوده است. اگر در سال های گذشته خبر از افزایش ١٥ درصدی آسیب های اجتماعی داشتیم، امروز رشد آسیب ها به ٢٠ درصد و بیش از ٢٠ درصد رسیده است. برای حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی و کنترل رشد آسیب های اجتماعی چه برنامه فوری ای در دست دارید؟
- امروز در جامعه ما، اعتیاد، اختلالات روانی، کودکان خیابانی و کودکان رها شده بعد از تولد در صدر آسیب های اجتماعی قرار دارد. بعضی از این آسیب ها با وظیفه مندی سازمان بهزیستی ارتباط مستقیم ندارد. این جمله را نمی گویم که از سازمان بهزیستی سلب مسوولیت کرده باشم یا بخواهم رفع تکلیف کنم آن هم در حالی که اعتیاد در جامعه ما در حال افزایش است و به خصوص، نوع اعتیاد در کشور ما همچنان به سمت مواد صنعتی گرایش دارد. از آن سو هم نمی توانیم بگوییم که وظیفه تمام اقدامات بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است. قطعا مسائل فرهنگی و اشتغال هم در این زمینه نقش دارند. اما سازمان بهزیستی هم باید بر اساس آنچه قانون بر عهده اش گذاشته برای کاهش آسیب های اجتماعی اقدام کند. نگهداری از کودکان بی سرپرست، حمایت از زنان بی سرپرست، راهنمایی و تشویق داوطلبان ترک اعتیاد و صدور مجوز مراکز ترک اعتیاد از جمله وظایف ما است. اما تاکید دارم که تمام نهادهای مسوول باید آماده باشند تا علاوه بر آنکه دستگاه های موظف و در نوک هرم مسوولیت ها برای کنترل آسیب های اجتماعی قدم بر می دارند، کمک حال آنها باشند.
*سازمان بهزیستی کشور تنها نهاد حمایتی است که بیشترین تعداد مددکاران اجتماعی را تحت پوشش داشته و بیشترین خدمات این سازمان هم با همکاری و توسط مددکاران اجتماعی امکان پذیر می شود. اما در تمام این سال ها، مددکاران اجتماعی، به خصوص گروه فعال در حوزه آسیب های اجتماعی هیچگاه از پشتوانه قضایی برخوردار نشده و به عنوان ضابط قضایی صاحب اختیار نبوده اند. روسای قبلی سازمان این وعده را دادند که این مشکل را پیگیری کنند اما نه تنها تا امروز خبری از اتفاق مثبت در این زمینه شنیده نشده، حتی در مواردی، شرایط افراد درمعرض آسیب، بدتر هم شده صرفا به این دلیل که مددکار سازمان به دلیل نداشتن حکم قضایی، امکان مداخله سریع و جدی در بحران را نداشته است. برای حل این مشکل آیا برنامه ای دارید؟
- ما هم در بررسی های مان متوجه این مشکل شدیم و البته عدم مداخله جدی در شرایط اورژانسی صرفا به دلیل در اختیار نداشتن اهرم های قانونی مشکل عمده ای هم هست و چه بسا که برخورداری از این اهرم ها می تواند به روان تر شدن و سرعت و جدی تر شدن مداخله منجر شود. این نقص وجود دارد اما از آن طرف هم قوه قضاییه استدلال های قانونی و بحقی دارد. در نهایت قرار شد طرحی در این زمینه بنویسیم با این محور که یا یک ضابط قضایی، مددکار ما را همراهی کند یا در شرایطی که مددکار ما یک شرایط اورژانسی را گزارش می دهد، ضابط قضایی به سرعت به محل بحران اعزام شود تا با مداخله فوری اورژانس اجتماعی از بروز عواقب و مشکلاتی که می تواند آن فرد یا خانواده را دچار بحران های بعدی کند جلوگیری شود.
*با وجود افزایش اعتبارات سازمان بهزیستی اما مستمری پرداختی به مددجویان این سازمان همواره رقمی بوده که آنها به عنوان جمعیت زیر خط فقر به شمار می آیند. به عنوان نمونه تاکید قانون حمایت از زنان و کودکان بی سرپرست این بوده که مستمری پرداختی به زنان سرپرست خانوار باید معادل یک سوم حداقل دستمزد باشد در حالی که طی سال های گذشته رقم پرداختی به زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی اصلاح مطابق قانون نداشته است. برای افزایش مستمری مددجویان چه اقدامی در دست دارید؟
- ما در پی تشکیل یک مرکز ساماندهی رفاهی هستیم که ضمن جمع آوری اطلاعات اقتصادی و اجتماعی خانوارها، این اطلاعات را در اختیار دست اندرکاران تخصیص اعتبار و بودجه بگذاریم. در طرحی به موازات این اقدام و با حذف افرادی که مشمول دریافت یارانه نیستند، آسیب دیدگان و افرادی که مشکلات اقتصادی و اجتماعی، آنها را دچار آسیب های اجتماعی کرده، شناسایی شده و می توانیم حداقل های تعیین شده توسط قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه را برای شان فراهم کنیم. در مرحله ای دیگر، با ارایه آمار و اطلاعات از شرایط اجتماعی و اقتصادی این افراد به سازمان مدیریت و برنامه ریزی یا هیات دولت، منتظر تصمیماتی خواهیم بود که یا در دولت اتخاذ شود یا در بودجه سال ٩٥ گنجانده شود یا در قانون برنامه ششم توسعه که در دست تدوین است، راهکارهای قانونی و عملیاتی گنجانده شود تا ساز و کار قانونی و تکلیف و الزام ایجاد کند زیرا شرایط امروز به ما این هشدار و اخطار را می دهد که با اعداد و ارقام بودجه ای امروز، چنین تغییراتی امکان پذیر نیست. خبر دارم که چندی قبل هم نمایندگان کمیسیون های مختلف مجلس به جمع بندی رسیدند که در بررسی بودجه ٩٥ راهکارهایی برای بهبود شرایط اقتصادی مددجویان سازمان اتخاذ کنند.
*بنابراین به گفته شما نمود عملی آن تا قبل از سال ٩٥ در زندگی مددجویان ملموس نخواهد بود.
- احتمالا همین طور باید باشد زیرا به لحاظ اقتصادی با محدودیت هایی مواجه هستیم و امسال، بودجه تمام دستگاه ها بنا بر رویه اداره وظایف و مسوولیت ها مشخص شده مگر آنکه در صرفه جویی از محل پرداخت یارانه ها به شهروندان، منابعی ذخیره و بازگردانده شود تا بتوانیم به این جمعیت، بیش از گذشته رسیدگی کنیم.
*بنا بر بررسی هایی که در همین مدت داشتید، اولویت آسیب های اجتماعی کشور را چگونه دیدید؟
- آسیب، آسیب است. هرآنچه آثار و تبعات بیشتری بر فرد و خانواده و سایر افراد تحمیل می کند باید به عنوان اولویت مد نظر باشد. افزایش بیماران روانی، افزایش طلاق و افزایش اعتیاد هر کدام در جای خودش از اولویت و اهمیت خاص برخوردار است. ما باید برای تمام این موارد تدابیری اتخاذ کنیم که مستقیما، دایمی و ضمن هماهنگی جمعی دستگاه های مسوول، بتوانیم با ساز و کار علمی و تخصصی این آسیب ها را به حداقل برسانیم.
*روسای پیشین سازمان همواره شعار می دادند که پشت نوبتی ها به صفر رسیدند، اما این ضعف هم همیشه متوجه عملکرد سازمان بهزیستی بوده که پشت نوبتی هایی به صفر می رسیدند که خودشان به بهزیستی مراجعه کنند و سازمان بهزیستی هیچگاه مراجعه خانه به خانه برای شناسایی نیازمندان را اجرا نکرد. آیا می خواهید این رویه را تغییر دهید و این شعار را از عملکرد بهزیستی حذف کنید؟
- تعداد افرادی که امروز از ما مستمری می گیرند مطابق تکلیف قانون نیست و وقتی منابع مشخص باشد، باید جمعیت بیشتری هم به مجموعه وارد شود. در پی این هستیم که با نگاه تحول گرایانه ای که مدنظر داریم بتوانیم از منابع در اختیارمان و برخی صرفه جویی ها، جمعیت بیشتری را از آن افرادی که در وضعیت بحرانی و شرایط اضطرار قرار دارند مورد حمایت قرار دهیم.
*بنابراین، برخلاف شعار روسای سابق سازمان، پشت نوبتی ها همچنان وجود دارند.
- هدفگذاری ما این است که امسال از محل صرفه جویی ها حدود ٤٠ هزار خانوار را تحت پوشش قرار دهیم که احتمالا از مرداد ماه، پذیرش جدید را آغاز می کنیم.
*منبع: روزنامه اعتماد
**پژوهش**9344**9131



27/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن