تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشنود گر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826469516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از ماراتن کنکور تا خانه بخت


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارشی در باب دغدغه‌های ناتمام جوانان
از ماراتن کنکور تا خانه بخت
پیچیده‌ترین مشکلات در جامعه به بزرگ‌ترین سرمایه‌های ملی یعنی جوانان اختصاص دارد.

از ماراتن کنکور تا خانه بخت
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، این روزها برنامه‌ریزان و مسئولان کشور تاحدود زیادی از جوانان غافل هستند. در صورتی که توجه به قشر جوان از ضرورت‌های هر جامعه‌ای است. در واقع آسیب‌های پیش روی جوانان بسیار جدی است که باید با مشارکت اجتماعی و برنامه‌ریزی آن‌ها را حل و مرتفع کرد.


* جوانان و تحصیلات عالیه


بسیاری از جوانان پس از گذراندن دوره متوسطه تحصیلی خود تلاش می‌کنند تا در ماراتن نفس‌گیر کنکور شرکت کنند و موفق به کسب یکی از صندلی‌های دانشگاه‌ها شوند اما متأسفانه برخی موفق به شکستن شاخ این غول نمی‌شوند و به اصطلاح پشت کنکور می‌مانند و عطای صندلی‌های دانشگاه و تحصیلات عالیه را به لقای آن می‌بخشند و وارد بازار کار می‌شوند، اما آن‌هایی که در این ماراتن موفق شدند پس از حداقل گذراندن چهار سال وقت و عمر خود باید در صف طویل یافتن شغل در انتظار بنشینند. البته لازم به ذکر است که پسرها باید حدود 2 سال از عمر خود را نیز به سربازی بروند؛ بنابراین تقریبا 2 سال دیرتر از دخترها باید در این صف حضور یابند و آن موقع است که پس از گذشت چند ماه و یا حتی سال شغل دلخواه خود را یافت نکردند، بر خود نفرین می‌فرستند که ای کاش 4 سال از عمر خود را در دانشگاه هدر نمی‌دادیم و همه می‌دانیم که این تصور اشتباهی است زیرا خیلی از افراد در همان 4 سال دوران تحصیل به فکر اشتغال هستند و پس از اتمام تحصیلات در جایی نیز خدمت می‌کنند اما برخی افراد با تصور اشتباه و راهنمایی نادرستی که به نوجوانان می‌دهند، آن‌ها نیز تصمیم می‌گیرند تنها تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم ادامه دهند و از آن پس وارد بازار کار شوند، موضوعی که چندین بار توسط برخی هنرمندان و مسئولان به نوجوانان گوشزد شده مبنی بر این که تحصیلات آکادمیک در این دوره خیلی به کار افراد نمی‌آید و در این بین هستند افرادی که شانسی به نام بند پ را دارا می‌باشند و با خیال راحت تحصیلات خود را حتی شده تا مقطع دکتری ادامه می‌دهند و پس از آن و بدون حضور در آن صف کذایی یک منصب عالی و بدون دغدغه کسب می‌کنند، می‌بینند که شرایط زندگی برای همه به غیر از افرادی که دارای پارتی هستند یکسان است و داشتن زندگی باب میل و خوشحال بودن از آنچه هستیم تنها به خود افراد و نتیجه تلاش آن‌ها بستگی دارد.


*جوانان و معضلی به نام بیکاری


اندر حکایت بیکاری جوانان بحثی که نقل بسیاری از محافل و البته موجبات خنده بزرگان فامیل در جمع‌های خانوادگی شده است. بر اساس نظر برخی کارشناسان پذیرش بیش از حد دانشجو بدون در نظر گرفتن بازار کار رشته‌های تحصیلی و عدم تناسب آموزش‌ها با نیاز بازار کار نیز مقدمه‌ای دیگر بر گسترش بیکاری جوانان است. در همین راستا کوروش پرند، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فقدان مهارت را یکی از اصلی‌ترین علل بیکاری در کشور عنوان کرده و می‌گوید آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای ضمن آماده کردن افراد برای احراز شغل و حرفه و پذیرش کسب و کار، توانایی و کارایی شاغلین را در انجام آن افزایش می‌دهد. در همین خصوص برخی دیگر از افراد صاحب نظر نیز معتقدند که کار هست اما همت کار نیست و جوانان این روزها صرفاً به دنبال پشت میز نشینی و کار اداری هستند یا اگر تحصیلات آکادمیک بسیاری از جوانان مرتبط با نیاز شغلی جامعه نیست، چرا این رشته‌های تحصیلی در دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شوند؟ آیا زمان آن نرسیده که با دقت بیشتری به این موضوع توجه کنیم؟!


* نشانه رفتن انگشت اتهام به سمت دختران


در مبحث ازدواج و تشکیل خانواده بسیاری از افراد معتقدند که دختران بالاترین بی‌میلی را نسبت به این امر خیر دارند همچنین افزایش استقلال مالی، افزایش سطح توقعات و افزایش استقلال اجتماعی دختران سبب شده است که جوانان نسبت به ازدواج بی‌تفاوت شوند و خانه پدری را به خانه بخت ترجیح دهند.  بر اساس گفته مصطفی ازکیا (جامعه‌شناس) در گذشته متوسط سن ازدواج برای دخترها 15 سال و برای پسرها 20 سال بوده است، اما این آمار امروزه برای دخترها به 23 سال و برای پسرها به 25 سال رسیده است و این افزایش سن ازدواج ناشی از تحولات فرهنگی و تغییر در نظام ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و مذهبی است.


اما یکی از مهم‌ترین مسائل در به تأخیر افتادن  امر ازدواج عامل اقتصادی است با شرایطی که در بالا ذکر شد، بسیاری از پسرها شغل مناسب ندارند و به تبع آن درآمد کافی برای تشکیل زندگی مشترک را نیز ندارند، از این رو ترجیح می‌دهند حداقل تا مساعد شدن شرایط از خیر ازدواج و تشکیل خانواده بگذرند. مدیران و صاحب نظرانی که جوانان را ترغیب به ازدواج می‌کنند با این پشتوانه که پول خوشبختی نمی‌آورد ولی در برخی موارد بی‌پولی (البته در حد اندازه) می‌تواند مشکلات زیادی به همراه آورد و بسیاری از طلاق‌هایی که متأسفانه امروزه شاهد آن هستیم به بی‌پولی و نداشتن شغل پسرها مرتبط است. بنابراین بهتر نیست در عوض اعلام آمار و ارقام مبنی بر این که 6 میلیون پسر مجرد و 5 میلیون دختر مجرد در ایران وجود دارد و یا دادن وام 3 میلیون تومانی به عنوان کمک هزینه ازدواج جوانان به دنبال فکری بنیادین و کارساز برای این سرمایه‌های ملی باشیم ؟!
 
گزارش از مریم کرمی


انتهای پیام/





اخبار مرتبط

خوابگاههای دانشجویی شناسنامه‌دار می‌شوند/ تدوین آئین نامه تغذیه دانشجویی
توصیه‌های مهم کنکوری از زبان کارشناسان
کنکور"، فرشته را به کما کشاند .../ "بچه پولدارهای تهران" به دردسر افتادند/ چرا خداوند سرنوشت كسی را تغيير نمی‌دهد؟
"کنکور"، فرشته را به کما کشاند . . .




۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن