تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843306775




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیت الله سبحانی: شناسایی و حمایت نخبگان از فرار مغزها جلوگیری می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله سبحانی: شناسایی و حمایت نخبگان از فرار مغزها جلوگیری می کند قم - ایرنا - آیت الله جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید گفت: استعدادیابی و نخبه شناسی، کار بسیاری خوبی است که می توانیم از نخبگان خود بهترین استفاده را داشته باشیم و این کار، باعث جلوگیری از فرار مغزهاست.


به گزارش ایرنا از مرکز خبر حوزه، آیت الله سبحانی روز پنجشنبه در نخستین هم اندیشی استعدادهای برتر و ممتازین حوزه های علمیه کشور در مدرسه عالی دارالشفاء قم افزود: پس از شناخت استعدادها باید برای آنها برنامه ریزی کرد؛ نباید برای همه یک برنامه ریزی واحد داشت؛ برنامه ریزی باید متناسب با ظرفیت های آنها باشد، باید برنامه جداگانه ای برای رشد و اعتلای آنها داشت.
وی اضافه کرد: نخبه بودن به تنهایی کافی نیست و باید دید که ذوق و استعداد این نخبگان در چه حالتی است؛ باید این افراد علومی که توانایی دارند تربیت کنند و اگر کسی در حوزه بتواند به زبان عربی مسلط باشد، می تواند طلاب دیگر را نیز در این امر پرورش دهد.
وی گفت: مرحوم محقق اردبیلی در نجف اشرف جلسه عمومی داشتند؛ دو جوان نورس از لبنان وارد شدند که یکی شیخ حسن صاحب معالم است و دومی صاحب مدارک در این درس حاضر شدند؛ این طلاب روزهای اول سخن گفتند و محقق اردبیلی نیز آنها را به خوبی شناخت و پرورش داد.
آیت الله سبحانی با بیان اینکه قرآن کریم بیان می کند که آفرینش افراد به صورت های مختلف است و همه افراد به یک شکل آفریده نشده اند، بیان کرد: به تعبیر امام علی(ع) اگر همه جامعه یکسان باشند، این جامعه به هدف نمی رسد و استعدادهای مختلف هستند که جامعه را به هدف عالی خود می رسانند.
این مرجع تقلید اظهار کرد: اگر جامعه یکنواخت باشد، این یکنواختی به جایی نمی رسد؛ باید گروه های مختلف خود را هماهنگ کنند تا به نتیجه مورد نظر برسند؛ علت اینکه شوروی فروپاشید همین امر است؛ آنها همه جامعه را اشتراکی اداره می کردند و استعدادهای خود را نشان ندادند.

** نخبگان شناسایی و توسعه ظرفیت داده شوند
مدیر حوزه های علمیه کشور نیز در این هم اندیشی گفت: نیاز کشور به مراکز نخبگان در کشور و حوزه بسیار ضروری است زیرا علوم بسیار گسترده شده و نخبگان باید شناسایی و توسعه ظرفیت داده شوند.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری با اشاره به اهمیت تلاش و بالندگی در جامعه گفت: انسان ها دارای ظرفیت ها و استعدادهای مختلفی هستند؛ در میان پیامبران الهی و توده مردم استعدادها و ظرفیت های آنها یکسان نیست.
وی افزود: پیامبر(ص) می فرمایند که مردم مثل معادن هستند؛ منظور آن است که معادن هم مثل انسان ها دارای ظرفیت های مختلف است؛ نکته دوم اینکه تا این استعدادها فعلیت نیافته باشد، این انسان به ظرفیت و کمال نمی رسد؛ نکته سوم اینکه شکوفایی استعداد نیازمند کشف شناخت است.
آیت الله حسینی بوشهری بیان کرد: امروزه نیازهای فردی، اجتماعی، دینی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور نیز بسیار مختلف است و حوزه های علمیه باید با توجه به این نیازها نخبگانی را برای رسیدگی به این امور تربیت کند.
وی اظهارکرد: استفاده از ظرفیت های عالی حوزه از جمله اساتید مجرب می تواند نخبگان را در حوزه تربیت و بالنده کند؛ گرچه امکانات حوزه گسترده نیست ولی حوزه در طول تاریخ خود با همین امکانات محدود از این ظرفیت ها استفاده کرده است.
وی افزود: در آینده نه چندان دور ، هم حوزه و هم دانشگاه باید رشد کنند و از امکانات کشور استفاده کنند؛ در این عرصه حمایت های مادی باید حمایت حاشیه ای باشد؛ ایجاد حس خودباوری، اعتماد به نفس و آموزش روش صحیح کار و برطرف کردن موانع از جمله حمایت هایی است که باید از طلاب در این عرصه انجام داد.
وی گفت: ایجاد فضای معنوی از جمله کارهایی است که باید در زمینه نخبگان انجام دهیم؛ امدادهای الهی می تواند سرنوشت استعدادها را در کشور تعیین کند؛ اگر طلاب در فضای معنوی رشد کند، وسوسه های بیرونی نمی تواند او را از کار در کشور بازدارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: نام نخبگی نباید ما را در همین حد نگاه دارد؛ نباید نخبگی ما را از رشد و پیشرفت باز دارد؛ نخبگان نباید به کم قانع شوند؛ دانشجو و طلبه پرسشگر زمینه رشد دارد و پیشرفت می کند.

** طرح پشتیبان علمی برای نخبگان حوزه تدوین شده است
معاون پژوهش حوزه های علمیه نیز در این هم اندیشی از تدوین طرح پشتیبان علمی برای نخبگان حوزه خبر داد و گفت: جزییات آن در شوراها در حال نهایی شدن است که هر 12 نفر از طلاب مستعد، توسط اساتید خبره به آموزش و تهذیب و تبلیغ و تخصص مرتبط با آن استعدادها، تحت آموزش و پشتیبانی قرار گیرند.
حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد افزود: فاصله ممتازان ویژه با استعدادهای برتر گاهی به چند صدم درصد می رسد که باید این روند ادامه یابد؛ سیر علمی و عملی طلاب نیز باید با قوت ادامه پیدا کند و آنها باید این مسیر را به خوبی طی کنند.
وی اضافه کرد: استقرار نهاد نخبگانی کشور در جمهوری اسلامی ایران، این دغدغه را در حوزه های علمیه نیز زنده کرد که نخبگان حوزه هم باید در یک سامانه مشخص شناسایی و ارتقاء یابند.
وی افزود: زمینه بهره برداری نظام از این ظرفیت باید در این نهادها انجام شود که این ایده در معاونت پژوهش حوزه مطرح شد و توسط شورای عالی حوزه های علمیه به تصویب رسید.
عماد تصریح کرد: در این مسیر از تجارب بنیاد نخبگان کشور نیز استفاده کردیم و این تجارب مورد استفاده قرار گرفت و پس از تنظیم اساسنامه، در پنج عرصه به جذب نخبگان اقدام کردیم.
وی بیان کرد: عرصه آموزش، پژوهش، تبلیغ و فرهنگ، تهذیب و مدیریت، زمینه های جذب نخبگان در حوزه بود که این ارزیابی ها برای جذب نخبگان به شکل مستمر در تمام سطوح حوزه های علمیه انجام می شود.
وی گفت: پس از اینکه مجموعه مقررات و قوانین تدوین شد، شناسایی نیز در این عرصه انجام شد و مدیریت های استانی حوزه های علمیه کشور در 31 استان و سه منطقه ویژه این کار را انجام دادند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه افزود: پس از اختبار علمی که در قالب یک گفت و گوی عالمانه توسط اساتید متبحر انجام شد؛ نتیجه پرونده های رسیدگی شده به کمیسیون دائمی هیات امنا وارد شد و در 19 جلسه فرایند مراحل شناسایی و ریز مرحله های آن را کنترل کرد و پس از نهایی سازی آنها نتیجه کار را به هیات امنا گزارش کرد.
وی تصریح کرد: این روند شناسایی، هر ساله انجام می شود و پس از شناسایی، خیل استعدادهای برتر حوزه نیز طبقه بندی و حمایت می شوند.
وی بیان کرد: حمایت از طلاب و نخبگان حوزه کاملا ارتقایی است زیرا این استعدادها یک فرصت و ظرفیت عالی در حوزه های علمیه هستند که باید با تعلیم و آموزش روش ها و گسترش ظرفیت های ذهنی و روحی آنها، ایشان را در این عرصه توانمند ساخت تا آینده حوزه های ما را تامین کنند.
عماد خاطرنشان کرد: حوزه قرار نیست یک نهاد نخبگانی موازی با بنیاد نخبگان از نظر بودجه ای تعریف کند؛ به همین خاطر باید در جلسات متعدد زمینه بهره وری از این ظرفیت ها را ایجاد کنیم.
در نخستین هم اندیشی استعدادهای برتر و ممتازین حوزه های علمیه کشور که در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد و 250 نفر از نخبگان و طلاب برجسته کشور در زمینه آموزشی حضور داشتند؛ از برترین های این حوزه تجلیل شد.ک/1
2007/2085/ 1175



24/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن