واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قابلیت های گردشگری خاش نیازمند برنامه ریزی درست پایگاه خبری تفتان ما روز پنجشنبه /24 اردیبهشت/ مطلبی با عنوان "قابلیت های گردشگری خاش نیازمند برنامه ریزی درست" منتشر کرده است.
دراین مطلب آمده است: یکی از مهمترین و اساسی ترین مباحثی که در رونق گردشگری، سطح درآمد مردم و ایجاد اشتغال موثر واقع میگردد، ایجاد تاسیسات گردشگری مطابق با استانداردهای روز است. شهرستان خاش دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی بیشماری است که در جذب گردشگران داخلی و خارجی می تواند نقش مهمی را ایفا نماید اما متاسفانه بدلیل عدم استقرار تاسیسات گردشگری این روند با رکود جدی مواجه شده است.
تاسیساتی همچون هتل، مهمانپذیر، مجتمع های رفاهی و تفریحی و دفاتر خدمات جهانگردی و تور گردانی ضمن جذب گردشگران داخلی و خارجی می تواند در بهبود زندگی مردم و درآمدزایی سالم مثمر واقع گردد. مضافاً براینکه یکی از دغدغه های اصلی مردم معضل اشتغال است که با مطالعه و برنامه ریزی صحیح ایجاد مکانهای فوق، اشتغال و به کارگیری عده ای را فراهم می کند.
از موارد دیگر جذب گردشگر، روستاهای بکر با قابلیت های گردشگری است که فارغ از دغدغه های شهر و شهرنشینی است که با ایجاد زیرساخت های لازم همچون تسطیح و راهسازی، آبرسانی، برقرسانی و ایجاد تفرج گاه، فروشگاه های عرضه محصولات کشاورزی و صنایع دستی می توان خیل عظیمی از دوستداران محیط زیست و گردشگران را به سوی روستاهای گردشگری سوق داد.
یکی از مهمترین اهداف این طرح ممانعت از مهاجرت نیروی جوان روستایی به شهرهاست. شهرستان خاش دارای روستاها و مناطق نمونه گردشگری همچون تمندان، سنگان، ایرندگان، گلفشان پیرگل، کارواندر و غیره است که با مطالعه، برنامه ریزی، ایجاد و استقرار تاسیسات گردشگری می تواند در پیشرفت، ایجاد اشتغال و درآمدزایی نقش بسزایی ایفا کند.
آثار تاریخی هر منطقه نشانگر هویت مردم آن دیار است و حفظ و حراست از آن وظیفه همگانی است. یکی از سیاستهای میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مرمت و بهسازی آثار تاریخی و باستانی در جهت شناساندن آن به گردشگران است.
شهرستان خاش هم از این قاعده مستثنی نیست. وجود چندین قلاع، زیارتگاه مرتضی علی، بازار سرپوش و غیره خود دلیلی بر این ادعا است. پیشنهاد میگردد چنانچه اینگونه آثار مرمت و بهسازی گردند و تحویل بخش خصوصی جهت کاربری هایی همچون چای خانه، تفریح گاه و غیره گردند، علاوه بر نگهداری و مراقبت از اثر، درآمدزایی و اشتغال، مثمر ثمری دارند. با ذکر این موضوع که در استانهای کرمان، فارس، همدان و غیره آثار شاخص و مطرح چنین کاربریهایی دارند.
صنایع دستی مظهر فرهنگ، خلاقیت و ذوق هنری و نشات گرفته از اندیشه و تفکر و طبیعت اطراف هنرمندان است آنچه که یک گردشگر در بدو ورود و ترک شهری، برای ثبت خاطرات سفر خود یا تحفه ای برای نزدیکان خود، جویای آن میشود صنایع دستی آن منطقه است و چه بسا که عدم مکانی جهت عرضه محصولات صنایع دستی وی را با سرگردانی مواجه ساخته است.
آنچه که در شهرستان خاش آنرا به وضوح مشاهده می کنیم چنین مکانی برای فروش محصولات صنایع دستی است. سوزندوزی از مهمترین محصولات صنایع دستی است که حاصل دسترنج زنان و دختران است. سکه دوزی، گلیم بافی، حصیربافی و غیره از دیگر محصولات است که متاسفانه به دلیل نبود مکانی برای عرضه برای بسیاری ناشناخته مانده است.
ضمن آنکه به قیمت بسیار پایینی بفروش میرسند. مسلماً اگر مسئولان و دوستداران صنایع دستی مکان یا نمایشگاه هایی را تدارک ببینند، ضمن آنکه با استقبال گردشگران روبرو می شوند، درآمدزایی برای صنعتگران خواهد بود.
8006/6081
24/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]