واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پرندگان مهاجر گیلان، جاذبه گردشگری نیازمند مراقبت انزلی - ایرنا - گیلان با تالاب های سرشار از مواد غذایی و آب و هوای مناسب، همه ساله مقصد شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان، سالانه حدود 200 هزار پرنده آبزی مهاجر در آمارگیری های نیمه زمستانه شمارش می شوند.
این پرندگان با توجه به زیبایی و تنوع، می توانند عاملی برای جذب گردشگر طبیعی و همچنین پرنده شناسان داخلی و خارجی باشند. امروزه حتی برخی روستاهای دور افتاده دنیا به دلیل واقع شدن در مسیر مهاجرت پرندگان، به کانونی برای پرنده گری و جذب گردشگر تبدیل شده و مردم این مناطق از محل گردشگری امرار معاش می کنند.
در برنامه ریزی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان و آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) نیز احداث یک مرکز پرنده نگری برای تالاب انزلی در نظر گرفته شده است .
رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی روز یکشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : شهرستان انزلی با وجود تالاب بین المللی، همه ساله پذیرای بیش از 80 گونه پرنده مهاجر است .
اکبر میغی از جمله پرندگانی که تالاب انزلی را برای زمستان گذرانی انتخاب می کنند، به پرنده حفاظت شده قو نماد تیم محبوب ملوان اشاره و اضافه کرد: گونه های دیگر همچون غاز پیشانی سفید، خوتکا ، چنگر و مرغابی سانان هستند .
وی آب و هوا و محل مناسب ، غذای کافی و ایمنی را از دلایل علاقمندی پرندگان مهاجر برای گذران زمستان در تالاب انزلی عنوان کرد و متذکر شد: در کل تالاب غرب و سرخانکل، کلونی های بزرگ پرندگان را در فصول پاییز و زمستان شاهد هستیم .
میغی با اشاره به وجود برجک پرنده نگری در جنوب تالاب انزلی در محدوده سلکه، ابراز امیدواری کرد مرکز پرنده نگری بعنوان یکی از طرح های مدیریت جامع تالاب در انزلی ساخته شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی گفت : آب بندان داران ، ساکنان حاشیه تالاب و قایقران ها می توانند از این امکان بهره برداری اقتصادی کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که دنبال می کنیم توانمندسازی آب بندان دارهاست، گفت: یکی از رویکردهای سازمان حفاظت محیط زیست، تشویق ذی نفعان تالاب به استفاده از این عرصه برای پرنده نگری است که اگر به صورت صحیح نهادینه شود، مردم منطقه می توانند از آن خوب استفاده کنند .
میغی همچنین با اشاره به اینکه همه ساله شاهدیم که تعدادی از این پرندگان در مسیر به ساختمان ها و تاسیسات به خصوص سیم های برق ، دکل های برق و مخابرات برخورد و سقوط کرده اند، گفت: امسال شعار روز جهانی پرندگان مهاجر ، انرژی؛ سازگار با حمایت پرندگان در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: هدف از انتخاب این شعار، آن بوده که در ساخت تاسیسات ، کریدورهای مهاجرت پرندگان و زیستگاه های آنها مد نظر قرار گیرد و در توسعه پایدار به این مسائل توجه شود که موجب اذیت و آزار پرندگان نباشد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی گفت : در توسعه پایدار از انرژی هایی مثل باد ، خورشید و موج دریا استفاده می شود که سازگار با محیط زیست است.
به گزارش اداره کل محیط زیست در استان گیلان؛ 326 گونه پرنده از 18 راسته و 60 تیره شناسایی شده که از این تعداد، حدود 95 گونه بومی و 231گونه شناسایی شده اند.
بیش از 70 درصد از پرندگانی که در گیلان دیده می شوند، مهاجرند و بر اساس زمان ورودشان به استان این گونه ها به انواع زمستانه، تابستانه و عبوری تقسیم می شوند.
20 منطقه حفاظت شده و تحت مدیریت که بیش از 14 و نیم درصد از خاک استان را شامل می شود، توسط افزون بر 160 محیط بان مستقر در 19 پاسگاه سرمحیط بانی و محیط بانی شبانه روزی، حفاظت می شوند.
روز جهانی پرندگان مهاجر، مناسبتی است که از سال 2006 میلادی توسط دو نهاد بین المللی فعال در زمینه حیات وحش - کنوانسیون حفاظت از گونه های مهاجر وحشی (CMS) و تفاهم نامه همکاری حفاظت از پرندگان مهاجر آبی آفریقا و اوراسیا (AEWA) - و با هدف جلب توجه همگان به موضوع حفاظت پرندگان مهاجر و زیستگاه هایشان ترتیب داده شده است.
برنامه های مرتبط با این مناسبت هر ساله طی دو روز در ماه می میلادی ( 19 و 20 اردیبهشت) برگزار می شود.
امید که با استفاده از منابع انرژی مناسب محیط زیستی سالمتر ، زیباتر و مناسب تر برای زندگی همه موجودات اعم از پرندگان و انسان و گیاهان و سایر زیستمندان داشته باشیم.ک/4
6030 / 2007
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]