واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله جوادی آملی:از حرف های غیرعاقلانه و تکرار بپرهیزید قم- ایرنا- آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید در قم با بیان اینکه فرق جوهری بین تبلیغ ما و تبلیغ دیگران وجود دارد، گفت: ما باید از تکرار بی محتوا و حرف غیرعاقلانه بپرهیزیم.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی قم، وی روز چهارشنبه در دیدار شرکت کنندگان در چهارمین هم اندیشی تشکل های شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، در راستای ضرورت عرضه محتوای بلند ذوات قدسی، به مسوولان این تشکل ها توصیه کرد که هیچ وقت بدون مطالعه سخنرانی نکنند و حرفی نزنند.
آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: این کار از دیگران ساخته است که با تبلیغ و تکرار، کار حوزه ها و دانشگاه ها را به عهده بگیرند؛ بنابراین هرگز حرف غیرعالمانه نزنیم و تکرار نکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: کارهایی که در حوزه های علمیه و دانشگاه ها می شود، دو برنامه است؛ یکی تعلیم و دیگری تعلیل؛ یعنی کار حوزه مجتهدپروری است و کار دانشگاه، استادپروری.
این مرجع تقلید ادامه داد: حوزه علمیه، احکام و معارف را به طلبه ها یاد می دهد که این مرتبه این تعلیم است، ولی وقتی طلبه ها به مرحله خارج می رسند، تعلیل و استدلال و برهان آنها را شکوفا می کنند.
وی گفت: اگر کسی در چند سال اول، در تعلیم موفق شد یک عالم دینی در حد تقلید است و اگر دوران تعلیل را به پایان رساند و علل و براهین احکام را مجتهدانه یاد گرفت، مجتهد می شود.
وی ادامه داد: دانشگاه ها هم همین کار را دارند و خروجی آنها استادپروری است؛ در دانشگاه کسی که طبیب می شود، اول بیماری را برای او مشخص می کنند، بعد دارو را تجویز می کنند و به او می گویند این دارو آن بیماری را درمان می کند.
آیت الله جوادی آملی افزود: بعد به این بیمارستان ها می رود و تجربه می بیند، ولی هنوز که هنوز است راز دارو را نمی داند اما در دوران پایانی پزشکی راز و رمز دارو را می آموزد و از این به بعد، این شخص طبیب می شود.
وی با تبیین دو عنصر اولیه و ثانویه در تبلیغ، اظهار کرد: رسانه برای اینکه پفک نمکی یا لباس و کفش را رواج دهد اول تبلیغ می کند، بعد چندین بار تکرار می کند و توده مردم می پذیرند که فلان کالا را مصرف کنند.
وی تاکید کرد: این خطر وجود دارد که برای توده مردم که علم و آگاهی کافی ندارند، تکرار به جای برهان و تعلیل بنشیند؛ کار تبلیغات دینی همان کار دانشگاه و حوزه است، ولی رقیق تر و نرم تر، یعنی هیچ حرفی بدون علم و برهان نخواهد بود.
این مرجع تقلید گفت: وقتی سرمایه عقلی را از جامعه بگیرند، چیزی برای آن جامعه باقی نخواهد ماند و این جامعه خلع سلاح می شود.
* فعالیت 300 تشکل شاخص جبهه فرهنگی انقلاب در کشور
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این دیدار گفت: در حال حاضر حدود 90 هزار تشکل مذهبی در سراسر کشور فعالیت دارند که از این تعداد 300 تشکل شاخص محسوب می شود.
به گفته حجت الاسلام والمسلمین حسین روحانی نژاد، تشکل های شاخص جبهه فرهنگی انقلاب از تشکل های فعال هستند که در طول سال برنامه های فرهنگی و مذهبی مختلفی اجرا می کنند.
وی تاکید کرد: تشکل های مذهبی به ویژه تشکل های شاخص در برنامه های مهمی همچون اعتکاف، دعای ندبه، شب های قدر، ایام فاطمیه و اربعین نقش مهمی ایفا می کنند.
وی گفت: مقام معظم رهبری توجه ویژه ای به تشکل های شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی دارند و در صحبت های آغاز سال جدید در مورد حمایت از این تشکل های رهنمودهایی داشتند.
روحانی نژاد با تشریح برنامه های چهارمین هم اندیشی تشکل های جبهه فرهنگی انقلاب در قم، خطاب به آیت الله جوادی آملی، گفت: رهاورد ما از این هم اندیشی، فرمایشات شما خواهد بود که در طول سال مورد نظر قرار می دهیم.ک/1
/2085/ 6133/ 1596
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]