واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هواپيماي نفت ناگهان فروخته شد!
پس از «گم شدن» دكل حفاري 87 ميليون دلاري و سرنوشت نامعلوم 3/5 ميليارد از درآمدهاي نفتي، در جديدترين پرونده «فقداني» صنعت نفت، خبر از مفقود شدن يك هواپيماي متعلق به شركت نفت ميرسد.
نویسنده : وحيد حاجيپور
پس از «گم شدن» دكل حفاري 87 ميليون دلاري و سرنوشت نامعلوم 3/5 ميليارد از درآمدهاي نفتي، در جديدترين پرونده «فقداني» صنعت نفت، خبر از مفقود شدن يك هواپيماي متعلق به شركت نفت ميرسد.
سيد شكرخدا موسوي رئيس كميته نفت، گاز و پتروشيمي مجلس، ۲۰ ارديبهشت ماه ۹۴ در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران از ناپديد شدن يك فروند هواپيما در شركت هواپيمايي نفت خبر داد.
وي در توضيح اين موضوع گفت: «هواپيمايي» را در شركت هواپيمايي نفت بدون رعايت ضوابط و مسائل امنيتي و حتي داشتن نقص به شركتي در كيش فروختهاند كه پس از استعلامات متوجه شديم كه حتي هواپيماي مذكور به كيش هم منتقل نشده است و كسي از وجود اين هواپيما خبري ندارد.
رئيس كميته نفت، گاز و پتروشيمي مجلس در ادامه با طرح سؤالي مبني براينكه چرا بايد هواپيمايي شركت نفت، با وجود مشكلات مالي هواپيمايي را به فروش برساند، تأكيد كرد: پول اين هواپيما از منابع صندوق بازنشستگان وزارت نفت تهيه شده است.
موسوي ادامه داد: همچنين طبق اطلاعات به دست آمده در رابطه با فروش اين هواپيما متوجه شديم اين هواپيما به كيش هم منتقل نشده و به كويت ارسال شده است كه البته انتقال اين هواپيما به كويت نيز هنوز تأييد نشده است.
اين نماينده مجلس در ادامه بيان داشت: سؤال ما از وزير نفت اين است كه چرا بايد اين هواپيما به فروش برسد و اينكه پس از به فروش رسيدن حتي مشخص نشود كه هواپيما به كجا منتقل شده است. بدون شك در صورت عدم پاسخگويي وي (زنگنه) را به مجلس فرا ميخوانيم تا پاسخگوي نمايندگان باشد.
رئيس كميته نفت، انرژي و پتروشيمي مجلس خاطرنشان كرد: حتي در كنار مفقود شدن اين هواپيما ما به تازگي متوجه شديم كه ۳۷ الي ۴۰ تكنيسين رزمنده و جانباز به اجبار از شركت هواپيمايي نفت خوزستان اخراج شدهاند كه اين امر باعث بدبيني در اين شركت هواپيمايي شده است. با اين وجود حسين شهابالدين رئيس هيئت مديره شركت هواپيمايي نفت در واكنش به اين خبر، آن را كذب محض ميخواند: «احتمالاً منظور از اين خبر، فروش يك فروند هواپيماي
T. O با قدمت ٣٧ سال است كه پس از تكليف مجمع عمومي شركت و مصوبه هيئت مديره از طريق مزايده عمومي بينالمللي و با سه برابر قيمت پيشنهادي در داخل كشور به يكي از كشورهاي اروپايي براي سرويسدهي در كشورهاي آفريقايي فروخته شد.»
با اين وجود سيد شكر خدا موسوي در واكنش به تكذيبيه شركت هواپيمايي نفت ايران به باشگاه خبرنگاران گفت: اينكه مسئولان هواپيمايي نفت اهواز اعلام كردهاند كه هواپيماي فروخته شده طي تمام شرايط قانوني فروخته شده، غلط است چراكه هيچ قانوني به ايشان اجازه نداده كه هواپيما به فروش برسانند.
وي ادامه داد: اطلاعات فروش اين هواپيما مستند است و بايد گفت اين هواپيما خارج از عرف و قوانين كشور به فروش رسيده است. هيچ نيازي به فروش اين هواپيما در شركت هواپيمايي نفت نبوده است.
وي در ادامه تأكيد كرد: سؤال مؤكد ما از مسئولان ذيربط اين است كه با توجه به شرايط تحريمي كشور چرا بايد اين هواپيما به صورت بيسر و صدا به يك شركت دانماركي فروخته شود؛ چراكه هواپيماي فروخته شده بهترين هواپيما براي انتقال كاركنان متخصص در سراسر كشور اعم از شمال و جنوب بوده است.
موسوي متذكر شد: رئيس شركت هواپيمايي نفت اهواز و وزير نفت بايد دراين رابطه به مجلس پاسخگو باشد.
اين در حالي است كه طي ماههاي گذشته دكل حفاري متعلق به شركت تأسيسات دريايي نيز پس از بياطلاعي مسئولان اين شركت از آن، سر از خليج مكزيك درآورده است. دكل دريايي
GSP FORTUNA كه بيشتر پول خريد آن توسط شركت تأسيسات دريايي با دلالي رضا مصطفوي طباطبايي پرداخت شده است به جاي تحويل به ايران در ابتدا به امارات منتقل و سپس به خليج مكزيك منتقل شد تا قرارداد ۸۹۴ روزه شركت پمكس و شركت GSP را اجرايي كند.
رسانههاي خارجي خبر دادهاند كه اين دكل در فوريه سال ۲۰۱۴ عازم خليج مكزيك شده است و هماينك مشغول عمليات حفاري است. اين دكل خارجي كه بيش از 70 ميليون دلار براي ورودش هزينه شده است هماينك در خدمت مكزيكيهاست و به نظر ميرسد ماجراي هواپيماي مفقود شده نيز بيشباهت به پرونده دكل حفاري نباشد. البته مسئولان ذيربط در اين موضوع به تكذيب بسنده ميكنند اما تجربههاي تاريخي نشان ميدهد طي روزهاي آينده بايد در انتظار خبرهاي جديدتري بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]