واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: امیر علی نبویان :
نمایشگاه کتاب شبیه به بازار شب عید است/دغدغه اصلی من نویسندگی است
ترافیک و جمعیت موجود در نمایشگاه، مثل شلوغی بازار شب عید است که با وجود ازدحام و فروش بالا توجه مناسب به ناشران را همراه ندارد.
امیرعلی نبویان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران حاضر در نمایشگاه ، در خصوص شکل گیری شخصیت داستانهای " خاطرات امیرعلی " گفت: خلق این شخصیت با استفاده از مجموعه تکنیکهایی که وجود دارد؛ انجام شد، و خیلی کار مشکلی نبود، چرا که فقط کافی بود کمی به اطراف خودم نگاه کنم، زیرا حدود 70 درصد از این قصهها به شخصیت و خود من برمیگردند.
وی افزود: این مجموعه به پایان خود رسیده و ترجیح من این است که کارهای متفاوت از آن را انجام دهم؛ همانطور که در دی ما سال گذشته نمایشنامهای با عنوان " ناگهان پیت حلبی " را نوشتم که در تالار مولوی به کارگردانی کوروش سلیمانی روی صحه رفت و به زودی متن و کتاب صوتی آن منتشر میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز مشغول نوشتن سریالی به تهیهکنندگی " بهروز خوش رزم " هستم که پروژه گستردهای شامل همهی موضوعات کمدی، فانتزی و حتی تاریخی و معمایی است.
وی با اشاره به احتمال بازی در این سریال افزود: با وجود این که ابتدا شاگرد بازیگری بودهام، ولی بیشتر مینویسیم تا بازی کنم، زیرا برای خلق اثر و شخصیتسازی فضای مناسبتری در این عرصه وجود دارد و دغدغهی اصلی من نیز نویسندگی است.
نبویان در خصوص برگزاری نمایشگاه کتاب به این شکل گفت: در فضای موجود راه پخش و انتشار کتاب همین است که تا حدودی فضای خوبی است، اما اگر سیاستگذاریهای بهتری مثل استفادهی گسترهتر از فضای مجازی در این راستا، به گونهای که بتوان آن را مدیریت و باور کرد، انجام شود، آنگاه ارائه و توزیع کتابها نیز به طور وسیعتری صورت میگیرد.
این نویسنده ادامه داد: استفاده از این فضا باید به طوری باشد که نویسنده بتواند با فراغ بال کتابش را به صورت دیجیتال نشر کند و اطمینان داشته باشد که دانلود و کپی غیر مجاز نمیشود و این یعنی رواج درست قانون کپی رایت در فضای مجازی، اما چون این امکان هنوز در کشور وجود ندارد؛ از لحاظ سخت افزاری تنها راه موجود برای عرضهی کتابها برگزاری نمایشگاه به این شکل است.
وی افزود : نمایشگاه کتاب برای اهالی کتاب خوان مثل بازار شب عید است که در راکدترین شکل آن نیز ترافیک وجود دارد؛ و همینطور که در آنجا بیشتر مردم فقط تماشا کرده و کتابها را قیمت میکنند، در خصوص ناشران هم این اتفاق تا حدی صدق میکند.
نبویان در ادامه گفت: ولی این نمایشگاه نه از جهت بازار پر رونق، بلکه از این نظر که واسطهها حذف میشوند و فرصتی برای عرضهی مستقیم است برای نویسندگان و ناشران بسیار اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: در نمایشگاه فرصت مواجه شدن ناشر با مخاطب خود به طور مستقیم وجود دارد و حذف واسطهها در خصوص عرضهی آثار با فضای مجازی نیز صورت میگیرد؛ اما به طور کلی باید قسمتی از ارائه و فروش آثار به عهدهی واسطهها باشد، ولی لازم است شکل آن مقداری تغییر کند.
مجری رادیو 7 با اشاره به سینماگران و حضور آنها در نمایشگاه گفت: همانطور که مشتقات و گونههای هنر از هم جدای ناپذیراند، به عنوان مثال یک کارگردان باید مقداری موسیقی بداند تا بتواند کاری عمیق و تاثیر گذار ارائه دهد؛ همهی هنرمندان و حتی مردم نیز اگر با کتاب بیشتر آشنا باشند، شاهد اتفاقات فرهنگی و تخصصی قوی هستیم و در همین راستا قدری جای مجموعهی وسیعی از آدمهای سینمایی کشور در نمایشگاه خالی است، آنهایی که شاید فراموش کردهاند که در ابتدای هدفشان همین شهرتی بوده که الان از آن میگویند.
این نویسنده در پایان طی توضیحی در خصوص سینما و آثار اقتباسی خاطرنشان کرد: این بخش از هنر، چه در سینما و چه در نوشتار به درستی وجود ندارد، ولی عدهای از جوانان با ترجمهی کتابهای که فیلمنامههای اقتباسی آنها تبدیل به سریالیهای معتبر دنیا شده است، به این قسمت از هنر کمک میکنند و من امیدوارم توجه و حمایت بیشتری در این خصوص از طرف مسئولان انجام شود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
کوچکترین نویسنده نمایشگاه، در غرفه «بهار کتاب» رادیو ایران
جواد رضویان در "رادیو7" از خود میگوید
رز رضوی در برنامه "رادیو7"
"حمزه" آزاد می شود
شنوندگان عزيز توجه فرماييد! وضعيت قرمز است +تصاوير
"هدایت هاشمی" به کشور بازگشت
"هدايت هاشمي" خانه خود را مي فروشد
حضور خواننده پاپ كشورمان در "نوشدارو"
سيد علي ضياء و بهنوش بختياري در "راديو 7"
آئين هاي مذهبي، ملي در راديو 7
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]