واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پناهندگی به دنیای مجازی پایگاه خبری، تحلیلی آفتاب ایلام یکشنبه 20 اردیبهشت در مطلبی با عنوان پناهندگی به دنیای مجازی به قلم عبدالله کریمی روند رو به رشد استفاده عموم مردم از فضای مجازی و بویژه اینترنت را مورد کنکاش قرار داده و ضمن بیان آسیب ها و خطرات استفاده بی قید و بند از این رسانه مجازی بر لزوم انجام فعالیت های پژوهشی و کارشناسی برای استفاده هدفمند از این ابزار تاکید کرده است.
در این یادداشت آمده است: جذابیت ها و زیبایی ها همواره ما را به سوی خود می کشاند و یکبار امتحان کافی است تا بدانی جذابیت نمایش داده شده به چه اندازه دل رباست و اگر به اندازه کافی مهیج باشد به راحتی نمی توان از آن دل کند.
اینترنت همان دنیای جذابی است که با ورود به آن گویا یکی از قشنگ ترین دنیاها را پیدا کرده ای که هر چه بخواهی در آن هست، اینترنت را باید برجسته ترین سامانه ای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، اجرا و مهندسی شده است.
دروغ شیرین، استفاده روزافزون از اینترنت و زندگی در فضای مجازی بمدت طولانی چه در منزل و چه در محل کار، نوعی وابستگی کاذب به اینترنت را برای کاربر به ارمغان می آورد که منجر به ظهور معضلی بنام اعتیاد اینترنتی می شود.
اعتیادی که کاربر را دچار انواع اختلالات روحی و جسمی می کند، گسترش رایانه های شخصی و افزایش اتصال به اینترنت در خانه و محل کار به معنای پیدایش وجه جدیدی از اعتیادهاست، بطوریکه در پی استفاده روزافزون کاربران از اینترنت و زندگی در فضای مجازی بمدت طولانی، نوعی وابستگی به آن پیدا کرده که دیگر رهایی از آن امری دشوار است و در نهایت موجب تخریب سلامت، روابط، احساسات و روح و روان فرد می شود.
به هر حال از رشد فضای سایبری که همه نوع نیاز کاربر اعم از نیازهای اجتماعی، عاطفی و معرفتی و ... را تامین می کند، گریزی نیست.
نگاه جامعی به اینترنت نداریم: مشکل اعتیاد اینترنتی از عوارض زندگی در دنیای متمدن است ولی با این حال این مشکل در جوامع غربی کمتر از جوامع شرقی به چشم می خورد و علت این امر آن است که در جوامع غربی ارایه اینترنت به درون جامعه به همراه یک برنامه مدون و پایدار و طبق برنامه ریزی های قبلی صورت گرفته در حالیکه ورود اینترنت به سایر کشورها طبق برنامه و کنترل شده نبود و به همین دلیل است که دچار مشکلاتی شده اند.
بعد از ورود اینترنت به ایران نگاه جامعی در خصوص اینترنت در کشور وجود ندارد و بعضی اشخاص همواره سعی در زیر سوال بردن اینترنت می کنند.
علت موفقیت بیشتر دنیای غرب در خصوص نحوه استفاده از اینترنت وجود «برنامه ریزی منظم اجتماعی» است و این موضوع را یادآوری می کند که آنها می خواهند با این کار از الگوهای قدیمی آموزش خلاص شده و جامعه، محیط های علمی و فرهنگی را به سمت خلاقیت های جدید و دنیای مدرن هدایت کنند.
پناهندگی به دنیای مجازی: یکی از علت های مهم روند رو به رشد مشکل اعتیاد اینترنتی در ایران این است که مدیریت کلان اجتماعی برای رفع مشکلات جوانان نظیر بیکاری، شرایط مناسب ادامه تحصیل و مشکلات معیشتی جوانان برنامه مناسبی نداشته و برنامه ریزان اجتماعی برنامه مناسبی ارایه نکرده اند، همچنین در زمینه نحوه استفاده از اینترنت کار فرهنگی صورت نگرفته که در صورت ادامه این روند باید شاهد عوارض آسیب جدیدی باشیم که جامعه ما را تهدید می کند.
یکی از بزرگترین علت های روانی هر نوع اعتیادی فرار از مشکلات روزانه است، کاربر اینترنتی محدوده سنی و جنسیت مشخصی ندارد و هر کدام از این کاربران برای خود مشکلاتی دارند که باعث آزار و اذیت آنها از درون می شود، مشکلاتی که گاه نمی توانند آنها را براحتی با والدین، دوستان یا نزدیکان خود در میان گذاشته و بنابراین سعی می کنند نسبت به برقراری ارتباطات مجازی در محیط اینترنت اقدام کنند ادامه این روند در دراز مدت به پناهندگی کاربر به دنیای مجازی منجر می شود.
حرف آخر این گزارش متعلق به فضای سایبری جذابی است که اگر درست مدیریت شود یک فرصت است و اگر آن را به حال خود رها کنیم، به تهدیدی جدی تبدیل می شود.
منبع: پایگاه خبری آفتاب ایلام
6119
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]