تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831297723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جمعی از کارشناسان: محیط زیست قله دماوند نیاز به توجه جدی دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جمعی از کارشناسان: محیط زیست قله دماوند نیاز به توجه جدی دارد ساری- ایرنا- جمعی از کارشناسان و دست اندرکاران نهادهای دولتی و غیردولتی استان مازندران وضعیت زیست محیطی قله دماوند را نگران کننده توصیف و می گویند محیط زیست قله دماوند نیاز به توجه جدی دارد.


این کارشناسان که از ادارات میراث فرهنگی، محیط زیست، هلال احمر ، فدراسیون و هیات های کوهنوردی و استانداری مازندران بعدازظهر دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات طبیعت گردی قله دماوند در ساری گردهم آمدند بر لزوم تعطیل شدن فعالیت های معدنی و جلوگیری از تردد بیش از حد خودروها ، کوهنوردان و کوهپیمایی ها تاکید کردند.
به گفته کارشناسان علاوه بر مخاطرات زیست محیطی ناشی از فعالیت های بی رویه معدنی و ریختن زباله، سیل و زمین لغزش های احتمالی نیز از دیگر مشکلات ارتفاعات قله دماوند است.
ایمان هادی مسوول طبیعت گردی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت ثبت جهانی میراث طبیعی قله دماوند از تعطیل شدن فعالیت های معدنی در قله دماوند خبر داد.
وی با اشاره به شکل گیری کارگروه زیست محیطی کوهستان در سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در این کارگروه مجوزهای فعالیت معدنی در قله دماوند یا باید خریداری و یا معدن جایگزین را برای صاحبان آنان در نظر بگیریم.
وی برداشت بی رویه پوکه های معدنی از دامنه های قله دماوند را از مهمترین معضلات زیست محیطی کوهستانی عنوان کرد و خاطر نشان کرد: از آنجایی که طبیعت گردی مورد استقبال جدی مردم است باید به مسایل زیست محیطی آن نیز توجه شود.
هادی با تاکید بر این نکته که طرح جامع طبیعت گردی قله دماوند باید تهیه شود، ادامه داد: در حالی که صعود به قله ها و استفاده از طبیعت کوهستان در دنیا با پرداخت ورودی و بر اساس طرح و برنامه انجام می شود اما استفاده از طبیعت قله دماوند مجانی و همه گونه دخالت های زیست محیطی در آن صورت می گیرد.
مسوول طبیعت گردی سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: اینکه صعودهای چندین نفری و یا برگزاری همایش های کوهپیمایی دستجمعی در دامنه البرز و قله دماوند صورت بگیرد ، تخریب زیست محیطی را به همراه دارد و در حال حاضر وضعیت راههای منتهی به قله دماوند به شدت در معرض تخریب قرار گرفته است.
علی ساریخانی مسوول پناهگاه های فدراسیون کوهنوردی با بیان اینکه وضعیت محیط زیست قله دماوند و ارتفاعات البرز به مرز بحران رسیده است، گفت: معضلات زیست محیطی به ویژه زباله در محورهای منتهی به قله دماوند اسفبار است.
وی با بیان اینکه زباله هایی که در دامنه های البرز ریخته می شود معضل جدی این رشته ها کوه است، ادامه داد: البته دیگر کوهستان های کشور از جمله سبلان و قله علم کوه نیز با مشکلات زیست محیطی نیز مواجه است.
وی با بیان اینکه ساخت هر گونه جان پناه و آشیانه در کوهستان ممنوع شده است، اظهار داشت: بر اساس تصمیم فدراسیون کوهنوردی، خانه کوهنورد در نزدیکترین روستایی که آب و برق و دیگر خدمات عمومی دارد، ساخته می شود.
علی نبیان معاون عمرانی استاندار مازندران بر لزوم گرفتن مشاور برای تهیه طرح طبیعت گردی و گردشگری ، کوهنوردی و بوم گردی در قله دماوند تاکید کرد و گفت: ریختن زباله در ارتفاعات البرز مهمترین معضل زیست محیطی طبیعت گردی است.
وی با بیان اینکه مقدار تولید روزانه زباله در مازندران دو هزارو 800 تن است، اظهارکرد: اما زمانی که مسافران وارد استان می شوند زباله در استان تا سه برابر بیشتر می شود.
وی با اشاره به اینکه روستاهای اطراف قله دماوند دارای دهیاری هستند و باید در حفاظت از ارتفاعات البرز بیشتر همکاری کنند، بیان داشت: باید تفکر جزیره ای در حفاظت از قله دماوند از بین برود.
وی گفت: کارشناسان و مدیران محیط زیست، منابع طبیعی ، اداره کل صنعت، معدن و تجارت، ورزش و جوانان ، راه و شهرسازی، اداره کل امور روستایی ، جمعیت هلال احمر ، فدراسیون کوهنوردی و انجمن های مردمی زیست محیطی باید در حفاظت از قله دماوند همصدا شوند.
نبیان از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست تا با حمایت از معدن کاران قله دماوند فعالیت آنان را متوقف کند.
به گفته معاون امور عمرانی استاندار مازندران به دلیل برداشت بی رویه و نادرست ، تردد بیش از حد خودروها و کوهپیمایی های غیر اصولی علاوه بر مشکلات زیست محیطی و مخاطرات زمین شناسی، فرایند ثبت جهانی قله دماوند نیز دچار چالش شده است.
وی قله دماوند را ظرفیت ملی دانست و گفت: تامین اعتبار برای حل مشکلات دماوند باید از ردیف های ملی باشد.
وی به سود جویی و منفعت طلبی برخی ها در استفاده از منابع طبیعی استان مازندران اشاره کرد و بیان داشت: قوانین در حفاظت از منابع طبیعی کامل و جامع وجود دارد و باید با هنجارشکنان برخورد شود.
عضو انجمن معدن کاران مازندران در این نشست گفت که پارسال هشت معدن پوکه در دامنه های قله دماوند تعطیل شد اما حمایت های دستگاه های دولتی انجام نشده است.
وی افزود: خرید مجوز معدنی و یا معرفی و جایگزینی معدن جدید به جای معدن حومه قله دماوند از وعده های مدیران دولتی بوده است که محقق نشده است.
به گزارش ایرنا، قله دماوند در سیزدهم اردیبهشت سال 87 به عنوان نخستین اثر طبیعی کشور در فهرست آثار ملی ثبت شد و از آن زمان تاکنون شرایط مورد درخواست یونسکو برای ثبت آن در فهرست آثار طبیعی جهانی فراهم نشده است.
یکی از مهم ترین موانع برای ثبت جهانی دماوند فعالیت معادنی است که برداشت مواد معدنی را از دامنه کوه آغاز کردند و اکنون تا ارتفاع حدود دو هزار و 200متری گسترش داده اند.
ادامه فعالیت این معادن که بسیاری از آنها غیرمجازند نه تنها با تخریب پوشش گیاهی و نابودی حیات وحش منطقه همراه بوده، بلکه شرایط طبیعی و زیستی بام ایران را در معرض خطر جدی قرار داده است.
کارشناسان و حامیان محیط زیست و دوستداران دماوند ، اقدام های شکننده و بروکراسی دستگاه های اجرایی را علت اصلی متوقف نشدن فعالیت معادن در ارتفاعات قله دماوند می دانند.
قله دماوند از زمانی که در فهرست آثار ملی ثبت شد ، تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی و قوانین و مقررات این سازمان قرار گرفته است و هر گونه تعرض و تخریب آن در واقع تخریب آثار ملی محسوب می شود و اقدامی مجرمانه است که باید برابر قانون با آن پرداخت شود.ک/4
6990/1899/1772



21/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن