واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شرق در یک نگاه- دوشنبه بیست و یکم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه شرق در شماره روز دوشنبه در صفحه نخست تیترهای «ردیابی پول های چرک» و «پرسش از سکوت آیت الله» را بررسی کرد.
این روزنامه تیتر یک را به موضوع ردیابی پول های چرک اختصاص داد و نوشت: اکبر ترکان مشاور عالی رئیس جمهوری در همایشی در دانشگاه تهران گفت: «در ابتدا باید تأکید کنم صحبت های من نباید به عنوان مشاور رئیس جمهوری قلمداد شود، چراکه عرایض من، لزوما نظر دولت نیست». وی ادامه داد: «در نظام ما به دلیل اینکه متکی به آرای مردم هستیم، مناصبی وجود دارد که با رأی مردم شکل می گیرد. برای این مناصب رقابت های انتخاباتی وجود دارد و در این رقابت ها اشخاص پول خرج می کنند».او سپس افزود: «این روند از اول انقلاب وجود داشت، اما ابتدای انقلاب برخی برای اعتقاداتشان پول می دادند، اما این موضوع الان به یک کسب وکار تبدیل شده است. گاهی وقتی حساب می کنیم، می بینیم هزینه یک دوره تبلیغات انتخاباتی بیش از حقوق چهار سال نمایندگی است، پس پول خرج شده ارث پدری آن فرد نبوده، کسانی این پول را می دهند».
روزنامه شرق در خبری دیگر با انعکاس، پرسش از سکوت آیت الله نوشت: سکوت موسوی خوئینی ها برای اصلاح طلبان محل پرسش، اما برای اصولگرایان محل اعتراض است. سال ٨٦، در پاسخ به این سؤال که میزان سکوتش سیری صعودی پیدا کرده است، گفته بود از اول هم زیاد اهل مصاحبه نبوده و در تمام سال های انتشار «سلام» فقط یک بار، آن هم در مورد ١٣ آبان یا ٢٢ بهمن با روزنامه خودش گفت وگو کرده است. شواهد، اما می گوید اتفاقا در دهه ٦٠ و اوایل ٧٠، «خوئینی ها» بسیار هم سخن گفته است. با «سلام» هم بیش از یک بار گفت وگو کرده است. سکوت او دقیقا با توقیف روزنامه اش آغاز می شود. این سکوت، اما هربار بهانه ای است برای حمله اصولگرایان به او. سال ٨١، کاظم انبارلویی در ماجرای آقاجری در سرمقاله ای با تیتر «چرا سکوت؟» در «رسالت» خطاب به او نوشت: «وقتی دین و آموزه های دینی بی رحمانه هتک حرمت می شوند، سکوت یک عالم دینی باسابقه و یار امام(ره) چه معنی می دهد؟» او سکوت خوئینی ها را به ماجرای روزنامه «سلام» نسبت می دهد و می نویسد: «پنج سال سکوت به خاطر اینکه «سلام» در یک پروسه حقوقی قضائی تعطیل شده است، دلیل موجهی نیست».
این روزنامه به عنوان طعم تلخ پیروزی اشاره کرد و آورد: «دوباره محکوم شدیم، به پنج سال لعنتی دیگر». این همان تیتری است که مردم بریتانیا روز جمعه و حتی پیش از آنکه نتایج نهایی انتخابات عمومی تأییدی بر پیروزی قاطع محافظه کاران باشد، در باجه های روزنامه فروشی با آن روبه رو بودند. اما از منظر آن اکثریت ٧٥درصدی که در انتخابات پارلمانی اخیر به محافظه کاران رأی نداده و تمامی آن کارگران، بیکاران و جوانانی که پیروزی حزب حاکم خط بطلانی بر آمال وآرزوهایشان بود، تیتر یک روزنامه «میرور» که بر صفحه ای کاملا سیاه خودنمایی می کرد، شاید چندان صادقانه نمی نمود. آنان باید یک روز بیشتر دندان روی جگر می گذاشتند تا صدای اعتراض خود به سیاست های ریاضتی را این بار در خیابان به گوش ساکنان داونینگ برسانند. صدها نفر از معترضان در حالی روز شنبه با تجمع در برابر دفتر مرکزی حزب محافظه کار، خواستار پایان دهی به سیاست های ریاضتی شدند که کمتر از ٢٤ ساعت پیش، «دیوید کامرون»، نخست وزیر کنونی بریتانیا طی سخنانی جنجالی، پیروزی حزب متبوعش در تسخیر اکثریت کرسی های مجلس عوام را به فعالان حزبی تبریک گفته بود.
کار قوه قضاییه بسیارسنگین است تیتر دیگر روزنامه شرق است. حجت الاسلام محسنی اژه ای معاون اول قوه قضاییه در همایش سراسری قضات دادسرای عمومی و انقلاب تهران با اشاره به توقعات مردم و مسوولان از دستگاه قضایی برای حل مشکلات گفت: وجود این توقعات ناشی از اقتدار دستگاه قضایی است. وی گفت: «اگر منزلت و جایگاه قضاوت را بدانیم، کار ما راحت تر می شود. اگر بتوانیم براساس موازین اسلامی، قانون و بحق عمل کنیم، مسلما در مجرای جلوس نبی و وصی نبی هستیم. بسیار هستند کسانی که مثل من و شما درس خوانده و تلاش کرده اند اما در این جایگاه نیستند. این نعمتی است که خدا به من و شما داده و باید قدر آن را بدانیم».
این روزنامه در خبری به موضوع تراز منفی 6.5 میلیارد دلاری گردشگری ایران پرداخت و نوشت: گزارش مرکز پژوهش های مجلس با عنوان «نمایه آماری گردشگری»، حکایت از تراز منفی 6 میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلاری صنعت گردشگری کشور دارد. براساس این گزارش، که به تحلیل آمار سفرهای ایرانیان با استفاده از گزارش های منتشرشده مرکز آمار ایران، سازمان جهانی گردشگری و شورای جهانی سفر و گردشگری پرداخته است، در سال ٢٠١٢ تعداد گردشگران ورودی به کشور سه میلیون و ٨٣٤ هزار نفر و درآمد حاصل از جذب این گردشگران، یک میلیارد و ١١٤ میلیون دلار بوده است. این در حالی است که مخارج گردشگران خروجی بیشتر از هفت میلیارد و ٨١٧ میلیون دلار بوده است. طبق همین محاسبات، نویسندگان گزارش نوشته اند؛ با توجه به بیشتربودن هزینه کرد گردشگران خروجی، تراز گردشگری ایران منفی و بیشتر از شش میلیارد و ٤٠٣ میلیون دلار بوده است.
گروه اطلاع رسانی**2059**9131
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]