واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صادرات غیر نفتی راهکاری برای مقابله با بازار پر نوسان نفت یاسوج- ایرنا- بی ثباتی و کاهش قیمت نفت از سوی برخی از کشور های دست نشانده از سوی غربی ها در خاورمیانه همواره اهرمی موثر در ایجاد اختلال در اقتصاد کشور هایی با اقتصاد تک محصولی نفت بوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، به گفته کارشناسان اقتصادی با توجه به کاهش بودجه عمرانی و مواجهه کشور با کمبود منابع ارزی در سالهای اخیر، صادرات کالاهای غیرنفتی می تواند یکی از اهرمهای موثر برای برون رفت از بحران اقتصادی باشد.
کاهش قیمت نفت در دوره اصلاحات تا بشکه 9 دلار و در دوره ای تا 100 دلار و اینک کاهش قیمت آن به 50 دلار بیانگر نوسان و بی ثباتی اقتصاد نفتی است ،مقوله ای که ضرورت برنامه ریزی برای اقتصاد غیرنفتی را بیش از پیش آشکار می کند.
رویکرد دولت یازدهم مبنی بر کاهش نقش نفت در بودجه کشور برای نخستین بار در طول نظام مقدس چراغ راه روشنی را در آینده اقتصادی کشور ترسیم کرده است.
ارایه بسته اقتصادی خروج از رکود برای حمایت از صادرات از سوی دولت یازدهم پیشنهاد کاربردی مناسبی برای رفع بخشی از مشکلات اقتصادی موجود در کشور است.
افزایش 20 درصدی صادرات غیرنفتی و حجم 50 میلیارد دلاری تجارت خارجی در شش ماهه نخست سال 93 ،احیای مجدد شورای عالی صادرات غیرنفتی، اعلام افزایش سرمایه صندوق تاسقف یک میلیارد دلار در بودجه امسال، ارتقای رتبه جهانی ایران در تجارت فرامرزی و ثبات نسبی نرخ ارز در ماه های اخیر همگی بر بازگشت صادرات غیرنفتی به محور سیاست گذاری های کلان اقتصادی کشور حکایت دارد.
یکی از آثار مفید تحریم های سالهای اخیر شناساندن ظرفیت های بالقوه کشور در زمینه های مختلف بود، که تا پیش از این چندان اهمیت آن آشکار نبود.
صادرات محصولات کشاورزی،صنعتی، صنایع دستی، برق، پتروشیمی، ظرفیت هایی بودند که بعد از تحریم های غیر عادلانه بر ضد کشورمان شناخته شدند.
در استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیت و مساحت یک درصدی از کل کشور از این موضوع بی نصیب نبوده و در این راستا گامهای برداشته شده است،اما مطلوب نیست.
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه گفت: در سال 93 بیش از 13 میلیون دلار کالای تولید شده در کهگیلویه و بویراحمد به خارج از کشور صادر شد، که این میزان در سال 92 کمتر از هشت میلیون دلار بوده است.
داریوش دیودیده کالاهای صادر شده را پودر و عصاره شیرین بیان، موکت، سیمان،عصاره بابونه و محصولات آرایشی و بهداشتی اعلام کرد.
وی گفت: این کالا ها به کشور های آلمان، سوئیس ، امارات متحده عربی،عراق و انگلیس صادر شده است.
دیودیده با بیان اینکه 100 درصد صادرات سیمان کهگیلویه و بویراحمد به کشور عراق صادر می شود ، افزود: به علت مشکلات داخلی این کشور سال 93 صادرات سیمان نسبت به سال 92کاهش چشمگیر داشته، اما در عوض موکت با افزایش صادرات روبرو بوده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اقتصاد تک محصولی نفت دارای ساختاری شکننده است، گفت: صادرات غیر نفتی زمینه ساز توسعه و شکوفایی اقتصاد می شود.
وی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های مطلوبی در زمینه تولید کالا و محصولات غیر نفتی برای صادرات دارد، اظهار کرد: صادرات کالاهای غیر نفتی در سال 93 نسبت به سال 92 از رشد مطلوبی برخوردار بوده که این روند باید امسال نیز افزایش یابد.
خادمی اظهار کرد: برای رفع موانع پیش روی صادرکنندگان کارگروهی متشکل از سازمان صنعت،معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، حمل و نقل و گمرک با هم همفکری و همدلی مشکلات صادرکنندگان را رفع کنند.
وی عنوان کرد:توسعه صادرات غیر نفتی علاوه بر حضور تولیدکنندگان در بازارهای جهانی و محک زدن محصولات خود با سایر کشور ها زمینه ارز آوری و مقابله با تحریم ها در کشور فراهم می کند.
اهتمام جدی بخش های اقتصادی و بازرگانی سفارتخانه ها برای رفع مشکلات فعالان عرصه صادرات، دسترسی به مقامات محلی در بازار هدف،ترویج امر آموزش در حوزه های مختلف صادرات ، تقویت نقش تشکلها در نهادهای تصمیم گیری عرصه صادرات ، بازنگری و ساده سازی قوانین و مقررات در راستای تسهیل امر صادرات به ویژه در بخش قوانین گمرکی و بانکی و توسعه همکاری و تعامل بانکهای ایرانی با بانکهای خارجی زمینه را برای افزایش صادرات فراهم می کند.
7529/6162/ 6075
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]