واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عارف: جایگزینی نگاه فرهنگی به جای امنیتی ضرورت کنونی دانشگاههای کشور است بیرجند - ایرنا - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در شرایط کنونی، جایگزینی نگاه فرهنگی به جای امنیتی ضرورت کنونی دانشگاه های کشور است و دولت باید برای تحقق چنین امکانی تلاش ویژه داشته باشد.
به گزارش ایرنا، محمد رضا عارف روز شنبه در جمع دانشجویان دانشگاههای خراسان جنوبی که در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد افزود: فقدان استقلال فکری، بزرگترین آفت دانشجویی است و نباید فضای دستوری بر دانشگاه های ما حاکم شود.
وی با بیان اینکه باید همه فعالیت ها در دانشگاه ها علنی باشد، یادآور شد: در شان یک دانشگاه نیست که پرچم و علم گروهی از بیرون در داخل دانشگاه ها وجود داشته باشد.
وی خطاب به افرادی که به تشکل های خاصی در دانشگاه ها اجازه فعالیت می دهند گفت: ممکن است صدایی در جایی خفه شود، اما باید منتظر بود صداهای بیشتری از جاهای دیگر شنیده شود.
عارف با بیان اینکه چهار تشکل دانشجویی در سطح دانشگاه های خراسان جنوبی زمینه جلسه سخنرانی وی را فراهم کرده اند، افزود: سایر دانشگاه های کشور باید از چنین وحدت رویه ای الگو گیری کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری به قدرت جنبش دانشجویی در قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اشاره کرد و گفت: اگر این پتانسیل را در تغییر و تحولات فکری، علمی، سیاسی و اجتماعی ایران قبول داریم، پس باید به این گروه اعتماد کنیم.
عارف با اشاره به انتخابات سال 92 تصریح کرد: بخش اعظمی از این پیروزی که نصیب جبهه اعتدال شد ناشی از فعالیت جنبش دانشجویی بود و اگر دیدم بلافاصله سران شش کشور ترجیح دادند با ایران مذاکره کنند، باز بواسطه قدرتی می باشد که دانشجویان و نخبگان علمی ما در عرصه های مختلف کسب کرده اند که فناوری صلح آمیز هسته ای یک جزء کوچک آن است و لذا باید قدردان جوانان دانشگاهی خود باشیم.
وی در بخش دیگری با اشاره به تحولات منطقه گفت: متاسفانه در فضای پرآشوبی بسر می بریم که برخی دولت ها درصددند استقلال کشورهای منطقه را به هم ریخته و حتی برخی کشورها را تجزیه کنند، اما با درک صحیح از شرایط موجود و درایت مسوولان نظام، ما در امنیت کامل بسر می بریم.
عارف افزود: جای تعجب است وقتی نگاه مسوولان به مسایل منطقه(خارجی) و نیز مسایل داخلی این قدر دقیق و دلسوزانه است، پس چرا هنوز احساس خودسازی و ایجاد فضایی برای شنید نظرات طرف مقابل و از همه مهمتر اعتماد به دانشجویان در فضای داخلی کشور شکل نگرفته است؟
این فعال سیاسی گفت: یا باید بپذیریم که نسل دانشجویان ما دارای یک پتانسیل بالقوه است، پس در این صورت باید مسوولان در استفاده از این نیروی عظیم در مجموعه مدیریتی کشور چه در حال و چه در آینده استفاده کند.
عارف در بخش دیگری با بیان اینکه دانشجویان باید به دو مقوله مسوولیت پذیری و الگوسازی توجه داشته باشند، افزود: البته تا امروز در کشور الگوسوزی صورت گرفت و در مقابل بزرگانی چون شهید مطهری که از دست دادیم، الگوی دیگری جایگزین نشد تا به هدایت دانشجویان بپردازد و حس مسولیت پذیری را در آنها تقویت کند.
عضو مجمع تشخیص مصحلحت نظام اظهار کرد: هر چند انقلاب ما انقلاب ارزش ها بود، اما متاسفانه خیلی ها تا امروز به بهانه حفظ ارزش ها یکدیگر را حذف کردند، منافع باندی و شخصی را جایگزین منافع ملی کردند و نتیجه این حرکت ها، ایجاد یک حس بدبینی در دانشجویان ما بوده است.
6054/6121/ 6075
19/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]