واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر ارشاد: تبریز ظرفیت تبدیل به قطب اقتصاد هنر در جهان اسلام را دارد تبریز- ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تبریز ظرفیت ایجاد بازار بین المللی تبادل و فروش آثار برتر و برگزیده هنری را دارد و می تواند به عنوان قطب اقتصاد هنر در جهان اسلام مطرح شود.
علی جنتی روز شنبه در افتتاحیه دومین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی در تبریز اظهارکرد: نخستین گام در مسیر تحقق چنین بازاری امضای پیمان نامه های ورود و خروج آثار هنری بین پدید آورندگان آثار و معافیت های گمرکی میان کشورهای اسلامی است.
وی افزود: همکاری و همراهی سازمان همکاری های اسلامی و مرکز تحقیقات تاریخ و فرهنگ جهان اسلام این مسیر را هموار می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این وزارتخانه در دولت یازدهم به فعال کردن حوزه اقتصاد فرهنگ اهتمام ویژه دارد ، اظهارکرد: تبریز می تواند یکی از مراکز فعال و اثرگذار در این حوزه باشد.
جنتی گفت: از ایده های نو برای رونق اقتصاد در حوزه فرهنگ حمایت کرده و تحقق آن را در مسیر اهداف فرهنگی دولت تدبیر و امید می دانیم.
وی با اشاره به جایگاه و اهمیت هنر در گذشته و اکنون، اظهارکرد: روزگاری که هنوز سایر هنرها در آغاز یا نیمه راه تکامل قرار داشتند ، هنر مشاهیر این سرزمین در شعر تجلی می یافت و خلاقیت و نوآوری در آرایه های لفظی و معنایی ظهور می کرد و به همین دلیل شعر فارسی و پدید آورندگان آن شهره عالم شدند.
جنتی با بیان اینکه هنر و خلاقیت آفریده خدا و همزاد انسان است ، افزود: خلاقیت ریشه در ذات اقدس الهی دارد که شعاعی از آن بر وجود هنرمند تجلی می یابد.
وی با اشاره به اینکه ایران از دیرباز سرای هنری بوده و هنرمندان آن پرشمار است ، گفت: در این میان آذربایجان و به خصوص تبریز جایگاه ویژه ای دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش هنر هنرمندان ایرانی در شکل گیری تمدن اسلامی ، اظهارکرد: نقش تبریز به عنوان کانون شکل گیری مکاتب مهم هنری بارز بوده و هنوز هم پایدار است.
وی با اشاره به اینکه برخی از رشته های هنری در این دیار تکوین و تکامل یافته اند ، گفت: هنرمندان بسیاری در این خطه آغازگر سبک و سیاق نو در مسیر ارتقای هنرهای ایرانی اسلامی بودند.
جنتی یادآوری کرد: خط نستعلیق که امروز به عنوان خط ملی به آن می بالیم حاصل ایده و نوآوری خوشنویس خوش سلیقه ، میرعلی تبریزی است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه نگارگری دو مکتب هنری در تبریز شکل گرفته است، افزود: مکتب تبریز اول در سده های هفتم و هشتم مصادف با حکومت ایلخانان و مکتب دوم در دوره صفویان پایه گذاری و گسترش یافت.
وی با اشاره به خلق آثار شکوهمندی چون شاهنامه شاه طهماسب ، افزود: استادان بزرگی چون استاد کمال الدین بهزاد و رضاعباسی در این دوران هنرنمایی کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به رشد بسیاری از هنرهای دیگر همزمان با رشد هنر نگارگری ، گفت: از این روز عنوان پایتخت نگارگری جهان اسلام به حق شایسته تبریز است.
جنتی اظهارکرد: برگزاری جشنواره بین المللی خلاقیت و نواوری در هنرهای اسلامی در شهر تبریز ، این شهر را با این پیشینه ممتاز هنری ، هنرمندان صاحب سبک و مردم خوش ذوق به نقطه قوت فرهنگ و هنر جهان اسلام تبدیل خواهد کرد.
دومین جشنواره بین المللی "خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی" از امروز تا 25 اردیبهشت به مدت یک هفته در دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز برگزار می شود.
80 هنرمند از 35 کشور اسلامی در رشته های نگارگری و گل مرغ، تذهیب، خوشنویسی، قالی و زیراندازهای داری، سفال، هنر و صنایع فلزی، هنر و صنایع چوبی، هنر و صنایع شیشه ای، طراحی، چاپ و تزئینات پارچه در این جشنواره شرکت دارند.
اهدای جایزه بین المللی هنرهای اسلامی تبریز به برگزیدگان این جشنواره، تاسیس موزه بین المللی هنرهای اسلامی، مرکزیت دادن به تبریز با رویکرد دانشگاهی به هنرهای اسلامی در دوره معاصر و حرکت به سمت احیای مکتب سازی در حوزه هنر و همچنین تاسیس کتابخانه بین المللی هنرهای اسلامی از جمله اهداف برگزاری دومین جشنواره دوسالانه خلاقیت و نوآوری های برتر در هنرهای اسلامی و صنایع دستی است.
ثبت تبریز به عنوان پایتخت نگارگری جهان اسلام از جمله دستاوردهای برگزاری دوره نخست این جشنواره است.
این جشنواره بین المللی پیرو تفاهم نامه ای که بین جمهوری اسلامی ایران و سازمان همکاری های اسلامی منعقد شده است، هر دو سال یک بار، با محوریت هنرهای اسلامی و صنایع دستی برگزار می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز پیش از سخنرانی در این جشنواره از موزه هنرهای معاصر و تالار بزرگ در حال احداث تبریز دیدن کرد .
7223/6183/1352
19/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]