واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در سوگ دکتر صادق آیینه وند آیینه ی اعتدال - رضا صالحی امیری* درگذشت اندیشمند فرزانه و چهره ماندگار تاریخ دکتر «صادق آیینه وند»، تنها فقدان یک دانشمند نیست بلکه از دست دادن یک سرمایه انسانی است که لطمه بزرگی به داشته ها و اندوخته های علمی و فرهنگی ما وارد می کند.
امثال دکتر آیینه وند سرمایه های عظیمی هستند که در پی سال ها تلاش و ممارست در حوزه تخصصی خود به سرمایه های بی بدیل و نمادینی تبدیل شده اند که اثرگذاری شان از سطح شهر و کشور خود فراتر رفته و در جوامع بزرگتری منشأ اثر می شوند. مرحوم آیینه وند از جمله نیکانی بود که در جامعه شیعی به طور خاص و در جامعه اسلامی آثار گرانقدر و راهگشایی از خویش به یادگار گذاشت.
وی با احساس مسوولیت و عنایت و محبتی که داشت و با وجود اشتغالات فراوان علمی و دانشگاهی از هیچگونه راهنمایی و همکاری فروگذار نمی کرد و این خصایل را با فضایل اخلاقی در آمیخته بود. بسیار کم ادعا، کم سخن و آرام و بی هیاهو، اما پرفضیلت و عمیق. بحق می توان او را یکی از مصادیق این بیت بر شمرد که: "از شمار دوچشم یک تن کم/ وز شمار خرد هزاران بیش"
اشراف دکتر به تاریخ تحلیلی اسلام کم نظیر بود و برای اثبات یک بیان یا واقعه به زیبایی سخن خود را به زیور روایات و حکمت های تاریخی می آراست. در همین محرم سال گذشته شاهد بودم که در بنیاد حضرت زینب کبری (س) با تبحر خاصی تاریخ تحلیلی عاشورا را بیان می کرد.
خاطره های گوناگونی که از این استاد گرانقدر دارم همواره برایم افتخار آمیز و الهام بخش است. به یاد دارم که پیروزی آقای دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و آمدن دولت اعتدال باعث خوشحالی ایشان شده بود و روی کار آمدن دولت آقای روحانی را فرصت بزرگی برای نظام قلمداد می کرد. در همایش های اعتدال و بررسی گفتمان اعتدال هم حضور داشت و هم سخنرانی کرد. وقتی سال گذشته کتاب "اعتدال در قرآن" را برای داوری نزد ایشان فرستادم، با رویی گشاده از آن استقبال و با دقت داوری کرد.
این افتخار را داشتم که پس از حضور در کتابخانه ملی در شورای راهبردی سازمان در خدمت شان بوده و از دیدگاه هایشان بهره مند شوم. دکتر آیینه وند در اواخر سال گذشته مرا به نشستی دعوت کرده بود که موضوع آن تداوم تکریم و تجلیل از چهره های ماندگار بود که از سوی صدا و سیما متوقف شده بود و به من پیشنهاد کرد تا این کار باارزش را در کتابخانه ملی ادامه بدهیم.
جای حسرت است که نه تنها مسند بزرگان بی نظیری چون آیینه وند از این پس خالی می ماند، بلکه به وقت رفتن نیز جامعه از سهم و نقش آنان بخوبی آگاه نمی شود. همچنان که پس از فقدان مرحوم دکتر سیدجعفر شهیدی هم جای خالی او دیگر پر نشد. در واقع جامعه امروز که با آسیب های چندگانه فرهنگی، اخلاقی و اقتصادی و... روبه روست از قدرشناسی سرمایه های بی بدیل علمی، فرهنگی و معنوی خود غافل است. هرچند دانش و منش دکتر آیینه وند و آثار به جا مانده از او از این پس هم می تواند و باید برای نسل های جوان و آینده کشور سرمشق باشد.
این ضایعه جبران ناپذیر را به همکاران خود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی و به جامعه علمی و دانشگاهی کشور تسلیت می گویم.
* رییس سازمان اسناد و کتابخانه ی ملی ایران
منبع: روزنامه ایران 19/02/1394
19/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]