واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۹
یکی از برگزیدگان جایزه پوستر «زمین سبز» معتقد است، حمایت نکردن دولت از هنر و هنرمند و بیتوجهی به اهمیت هنر در معرفی فرهنگ یک کشور، از دلایل حضور پراکنده و گاه ناموفق ایران در رویدادهای بینالمللی بوده است. فرزاد سعیدی که پوسترش در جایزه «زمین سبز» مقام چهارم را بهدست آورد، در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا دربارهی شرکت کردن در این فراخوان، اظهار کرد: حدود دو سال است که بهعنوان طراح حرفهای وارد این عرصه شدهام و با توجه به مطالعات و پشتکاری که در این زمینه داشتم و اهدافی که پیش رو دارم، تصمیم گرفتم زمان مشخصی را به طراحی پوستر با تکنیکهای اجرایی مختلف بپردازم. فراخوان جایزهی پوستر «زمین سبز» برای من به اندازهی فراخوانهای بینالمللی حائز اهمیت و بهانهای برای طراحی پوستری بود که بتواند با عموم مردم با فرهنگهای مختلف ارتباط برقرار کند. او ادامه داد: داوری آثار در این فراخوان نیز با توجه به شعار اصلی ایران که «سفره جهانی، فرهنگ ایرانی» بود، صورت گرفت و همانطور که آقای قباد شیوا نیز به آن اشاره کرد، پوستر برگزیده اول که از طرح انار در آن استفاده شده بود، اشاره به میوهای دارد که جزو سوغات و محصولات ایران است و هویت ایرانی دارد و به اصطلاح اشارهای بود به فرهنگ ایرانی. در حالی که من سعی کردم به زبان جهانی با این موضوع برخورد کنم. بیشک حضور در میان طراحان منتخب در این رویداد جهانی برای همه طراحان اهمیت دارد.
طرح سعیدی در جایزه زمین سبز
این طراح دربارهی اثر برگزیدهاش در این فراخوان نیز توضیح داد: ایده اصلی این اثر برگرفته از رفتارهای غلط اجتماعی و در نتیجه، وارد شدن آسیبهای جدی بر محیط زیست است. متأسفانه دفع نادرست پسماندهای پلاستیکی باعث تهدید زندگی موجودات در بیشتر نقاط کره زمین میشود. من در این اثر سعی کردم این معضل اجتماعی را به شکل ساده و در عین حال جذاب به مخاطب نشان دهم. سعیدی در بخش دیگری از سخنانش دربارهی اهمیت حضور هنرمندان ایرانی در رویدادهای مهم هنری دنیا از جمله اکسپو، اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما با وجود تعداد زیاد طراحان حرفهای و آماتور، هنوز چیستی گرافیک و اهمیت آن برای مخاطبان عام به درستی مشخص و معرفی نشده و آثار گرافیکی ما به شکل یک اثر هنری و بدون کاربرد اصلی آن به نمایشگاهها و گالرهای هنری اختصاص یافته است. من در این زمینه مقالهای تنظیم کردم که بهزودی در یکی از نمایشگاههای انفرادی آثار پوستر خودم در یکی از شهرهای استان اردبیل ارائه خواهم داد. هدفم از این کار معرفی گرافیک و اهمیت آشنایی مردم با آن است. حضور در چنین رویداد جهانی میتواند به نوعی فرهنگ و هنر و گرافیک ایران را به شکل موثرتری به نمایش بگذارد. این گرافیست ادامه داد: با توجه به تعدد دانشجویان علاقهمند و طراحان حرفهای و نیمهحرفهای در این زمینه و حضور تأثیرگذار آنها در جشنوارههای بینالمللی کشورهای مختلف نشان میدهد که طراحان ایرانی این پتانسیل را دارند و به نظرم در فاصله نهچندان دور، گرافیک ایران به پاس زحمات همین طراحان بیش از پیش در دنیا زبانزد خواهد شد. حال آنکه مشکلات مدیریتی در بیشتر جشنوارههای هنری ایران و بینظمیهای موجود فاحش است. سعیدی همچنین بیان کرد: شاید دلیل حضور پراکنده ایران در رویدادهای بینالمللی این باشد که هنر و هنرمند آنطور که باید از طرف دولت حمایت نمیشود و هنوز اهمیت هنر در معرفی فرهنگ یک کشور به خوبی مورد توجه قرار نگرفته شده است.
فرزاد سعیدی
فرزاد سعیدی متولد سال 1370 در اردبیل و فارغالتحصیل رشته گرافیک است. او سابقهی دو سال طراحی حرفهای، برگزاری نمایشگاههای انفرادی و گروهی و حضور در فراخوانهای هنری داخلی و بینالمللی را در کارنامه خود دارد. برگزیده دوم جشنوارهی بینالمللی پوستر «سوارکاری» اسپانیا، منتخب جشنواره بینالمللی پوستر «لند» ترکیه با موضوع اهدای عضو و منتخب فراخوان «گرافیک متحرک» در هفته طراحی گرافیک ایران از موفقیتهای این هنرمند بهشمار میرود. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]