واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد
بانک مرکزی به فضای رقابتی اعتقادی ندارد/ تصمیمات گرفته شده موجب تکرار تجربیات تلخ قبلی است
دانشمند گفت: اگر اصل رقابت بین بانکها مدنظر بانک مرکزی بود باید تعیین نرخ سود سپردههای یک سال و بیش از آن را بر عهده خود بانکها میگذاشت.
مسعود دانشمند دبیرکل خانه اقتصاد ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص ابلاغ جدید بانک مرکزی مبنی بر تعیین نرخ سود سپردههای کمتر از یک سال توسط بانکها گفت: اگر اصل رقابت بین بانکها مدنظر بانک مرکزی بود باید تعیین نرخ سود سپردههای یک سال و بیش از آن را بر عهده خود بانکها میگذاشت زیرا اعلام نرخ 20 درصدی توسط بانک مرکزی نشان از این دارد که رقابت بین بانکها مورد توجه نبوده است و باید نرخ سپردههای کمتر از یک سال نیز توسط خود بانک مرکزی تعیین میشد.
وی در ادامه افزود: اگر نرخ 20 درصدی توسط بانک مرکزی تعیین نمیشد بانکها هر یک، میتوانستند رقمی برای این سپردهها با توجه به منابع مالی خود اعلام کنند که در این حال رقابت واقعی و جدی بین بانکها صورت میگرفت.
دانشمند در ادامه توضیح داد: برای ایجاد نظم و جلوگیری از هرج و مرجهای احتمالی در این خصوص بانک مرکزی و بانکهای دولتی میتوانستند از طریق سرمایههای دولت که در اختیار آنها است تعادل و نظمی در بازار ایجاد کنند که در این صورت بانکهای خصوصی ملزم بودند تا با ایجاد شرایط استثنایی و خاص سپردههای مردم را جذب کنند و از این طریق در رقابت بین بانکهای دیگر عملکرد مثبتی داشته باشند.
دبیر خانه اقتصاد ایران با بیان اینکه مدیریت بازار پول در اختیار بانک مرکزی است، اظهار داشت: بانک مرکزی میتواند به جای استفاده از تعیین نرخ بهره برای سر و سامان دادن به این بازار از اهرمهای دیگری استفاده کند.
وی با بیان اینکه از نظر من تصمیمات گرفته شده موجب تکرار تجربیات تلخ قبلی است، گفت: این کاهش سه ماهه نرخ سود بانکی که از سوی بانک مرکزی اعلام شده زنگ خطری برای دارندگان سپردهها است که موجب میشود این سرمایهها به بازار آزاد هدایت شود زیرا در این بازار سودهای 25 تا 30 درصدی پرداخت می شود که در مقابل سود 20 درصدی بانکها، در کلان رقم قابل توجهی برای دارندگان سرمایه است که با این وجود کار بانکها سختتر از پیش خواهد شد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
وام خرید خودرو 15 میلیون تومان تعیین شد/ نظارت بانک مرکزی، زیر ذرهبین
بازار سرمایه ابزار مناسبی برای کشف قیمت
داروی نرخ سود بانکی هم علاج بازار سرمایه نشد
چاره ساز نبودن کاهش نرخ در بازار سرمایه
بازار بینظارت پولی، مانعی جدی در مقابل اثربخشی کاهش نرخ سود
کاهش نرخ سود بانکی و رونق بخشیدن به بخش واقعی اقتصاد
بخشنامه نرخ سود بانکی ابلاغ شد/ اجرای بخشنامه جدید از روز چهارشنبه
نظارت بانک مرکزی، زیر ذرهبین/ اجرای کاهش نرخ سود بانکی از امروز
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]