واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معلم نمونه دماوندی در گفتوگو با فارس:
آموزش در دماوند نابهسامان است/ هدیه ارزشمند دانشآموزم مرا از تنبیه دور کرد
معلم نمونه دماوندی با بیان اینکه سطح آموزشی این منطقه به خاطر نبود بسترسازیهای مناسب نابهسامان است، گفت: دانشآموزی را که تنبیه کرده بودهام، هدیه ارزشمندی را تقدیمم کرد و از آن پس تصمیم گرفتم دیگر دانشآموزی را تنبیه نکنم.
به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، در آیین نکوداشت مقام «معلم» که بهپاس قدردانی از زحمات معلمان در شهرستان دماوند برگزار شد، 18 معلم بهعنوان معلمان نمونه و برتر منطقهای دماوند شامل شهرهای دماوند، آبسرد و کیلان معرفی شدند. رضا حاجیعربی، حسین مرادی، عیسی سهرابیمومجی، محمد صحبتیها، حسن جدیدی، موسی مؤمنپور، محمدرضا قلیوادانی، سیداحمد مشهدی، زهرا رستمیاسدآبادی، زهرا شعبانی، هاجر میرزایی، ماهبانو شرفالدینی، توران احمدی، مینا رستمیآبندانسری، گوهر لاری، راحله مشایخ، زهرا احمدزادهپشتکه و سعیده شادالویی، 18 معلم نمونه منطقه دماوند هستند. در این بین، خبرنگار فارس در دماوند با حسین مرادی یکی از 18 معلم نمونه منطقهای دماوند گفتوگو کرد.
فارس: لطفاً سوابق، محلهای خدمت و مسئولیتهای خود را بیان کنید؟ مرادی: متولد 1352 از دماوند هستم و 22 سال است که در مناطق فردیس کرج و دماوند و در مقامهای دبیر، معاونت، مدیریت، مسئول آزمایشگاه، مسئول آمار بودجه و حسابداری ستاد در خدمت آموزش و پرورش هستم؛ اکنون در مدارس منطقه اهران، کوهان و کیلان حضور و فعالیت دارم. فارس: ویژگی یک معلم نمونه چیست؟ نسبت به کار خود تدین داشته و دارای وجدان کاری باشد و همچنین داشتن علم و توان نیز بسیار تأثیرگذار است. فارس: دانشآموزان بیشتر به چه معلمانی گرایش دارند؟ دانشآموزان به معلمانی که دارای علم زیاد باشند و با دوستی و عشق تدریس و آنها را درک کنند، بیشتر گرایش دارند. فارس: پوشش و آراستگی معلمان در فرآیند یادگیری دانشآموزان چقدر تأثیر دارد؟ دانشآموزان بهطور معمول معلمان را الگوی خود قرار میدهند و قطعاً آراستگی و پوشش ظاهری مناسب تأثیر مستقیمی در یادگیری آنها دارد و به همین جهت معلمان باید در آراستگی خود دقت بیشتری کنند. فارس: برای افزایش منزلت معلمان چه باید کرد؟ برای این منظور باید دغدغه معلمان را کاهش داد؛ معلمی که نتواند دخلوخرج زندگیاش را با حقوق معلمی تأمین کند، ناگزیر میشود که خواسته یا ناخواسته سراغ کارهایی برود که با شأن و منزلت معلمان همخوانی ندارد. فارس: روند تجلیل از معلمان نمونه و برتر را مؤثر میدانید؟ روند فعلی انتخاب و تجلیل از معلمان نمونه نه تنها در بهبود کیفیت کار معلم و ایجاد انگیزه مؤثر نیست، بلکه نتیجه معکوس دارد بهطوری که حتی معلمان راغب به تشکیل پرونده و بررسی امتیازات خودشان هم نیستند. فارس: معلمان چقدر میتوانند در ترغیب فرزندان این کشور تأثیرگذار باشند؟ به همان اندازه که یک بنا و معمار در ساخت یک ساختمان نقش دارد، معلم نیز در تربیت افراد نقش اصلی و اساسی دارد. فارس: سطح کیفی آموزش در منطقه دماوند چگونه است؟ سطح آموزشی دماوند هم مانند کل کشور به خاطر انجام طرحهایی که بدون بسترسازی اجرا شده دچار نابهسامانی است و اگر واقعبین باشیم، دانشآموزان این دوره از نظر سطح سواد نسبت به 15 سال پیش بسیار پایینتر است. فارس: مهمترین مشکل آموزشی منطقه دماوند کدام است؟ مهمترین مشکلی که در دماوند دیگر مناطق وجود دارد این است که آموزش دستخوش سیاستها شده و خبری از شایستهسالاری نیست، بلکه خط سیاسی مهمتر از تخصص بهحساب میآید. فارس: شیرینترین و تلخترین خاطره از دوران معلمی خود بیان کنید؟ شیرینترین خاطره این است که در چهارمین دوره خدمت خود در فردیس کرج در یکی از مدارس شبانهروزی که دانشآموزان از سنین 14 تا 50 سال حضور داشتند، در کلاس درس بودم که یک معلم دیگر وارد شد و دانشآموزان برپا دادند و این همکار معلم که بنده را نمیشناخت، چند مرتبه به دانشآموزان گفت که بر سر صندلیهای خود بنشینند و مدام نگاهم میکرد و در حال عصبانی شدن بود که تازه شک کرد و وقتی خندهام را دید به اشتباهش پی برد و یکدیگر را در آغوش گرفتیم. تلخترین خاطره هم مربوط به دانشآموزی بود که آن را تنبیه کردم در حالی که ارتباط خوبی با یکدیگر داشتیم و یک روز قرار بود به نماز جماعت برویم که این دانشآموز انگشتری را آورد و گفت که این انگشتر متعلق به پدر مرحومش است و هر موقع نماز میخوانید به یاد پدرم باشید؛ از آن بعد تصمیم گرفتم دیگر دانشآموزی را تنبیه نکنم. انتهای پیام/67015/س20
94/02/18 - 14:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]