تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826093302




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در گفت‌وگو با فارس عنوان شد تغییر ذائقه جوانان مهم‌ترین چالش آموزش‌ فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان غربی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفت‌وگو با فارس عنوان شد
تغییر ذائقه جوانان مهم‌ترین چالش آموزش‌ فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان غربی
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی گفت: تغییر ذائقه و سلیقه جوانان مهم‌ترین چالش در ارتباط با ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در آذربایجان غربی به شمار می‌رود.

خبرگزاری فارس: تغییر ذائقه جوانان مهم‌ترین چالش آموزش‌ فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان غربی



به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، سازمان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با هدف آموزش دختران و پسران به طور کلی آحاد جامعه در زمینه حرفه‌های مختلف موجودیت خود را اعلام کرد، تا از این رهگذر اقشار مختلف مردم را از طریق مجهز کردن به فنون و تخصص‌های گوناگون جهت ورود به بازار کار آماده کند.
سازمان فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی همگام با سایر سازمان‌ها در مناطق مختلف کشور در این راستا گام‌های بلندی برداشته، و طرح‌های آموزشی ارزشمندی جهت تعلیم و آموزش جوانان این استان به مرحله اجرا می‌گذارد، ولی در این راه با مشکلات و مسائلی نیز روبه‌رو است.
اشتغال‌زایی برای جوانان اعم از دختران و پسران و فراهم کردن موقعیت شغلی برای جوانان به طور قطع با فراز و نشیب‌های مختلف روبه‌رو می‌باشد، به طوری که در برهه کنونی با در نظر گرفتن بالا بودن نرخ بیکاری بین مردم استان مانند سایر مناطق کشور این موضوع به معنای واقعی حائز اهمیت و در خور توجه می‌باشد.
بنابراین خبرگزاری فارس مصاحبه‌ای با جمشید اسعدی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان ترتیب داده است که مشروح این گفت‌وگو را در ذیل می‌خوانید:
*یکی از مهم‌ترین چالش‌ها پیرامون مهارت‌آموزی جوانان چیست؟
یکی از مهم‌ترین چالش‌‌ها همچنین دغدغه‌ها در این زمینه تغییر ذائقه نسل جدید، متحول شدن سلیقه و نیاز آنها در زمینه مطالبه آموزش‌های فنی‌و حرفه‌ای می‌باشد، تا جایی که به رشته‌های قدیمی مانند مکانیک و برق گرایش چندان نشان نداده، و خواستار راه‌اندازی کارگاه‌ آموزشی در رشته‌های جدید می‌باشند.
وانگهی راه‌اندازی دوره‌های آموزشی و کارگاه رشته‌های جدید مانند های‌تک، رباتیک و امثال آن در گروی تامین منابع مالی و اعتبارات کلان می‌باشد، که با وجود دشوار بودن امر، جهت پاسخگویی به نیازهای اقشار مختلف مردم به ویژه نسل جدید اقداماتی در حال انجام دادن هستیم.
*آیا نگاه سیستمی در تامین و آموزش منابع انسانی وجود دارد؟
عدم وجود نگاه سیستمی در منابع انسانی بین مسئولان استانی مسئله دیگری می‌باشد، به طوری که معضل بیکاری بین تحصیلکردگان و صاحبان مدارک دانشگاهی اعم از دختران و پسران بیشتر دیده می‌شود، که این معضل در اثر نبود نگاه سیستمی درباره منابع انسانی آذربایجان غربی به وجود آمده است.
*آیا بین رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌‌ها و نیاز بازار کار انطباق می‌بینید؟
متاسفانه گاهی بعضی رشته‌ها به جوانان این استان آموزش داده می‌شود، که در فضای بیرون از دانشگاه و مراکز آموزش عالی هیچ گونه کاربردی ندارد، تا جایی که به اشتغال مولد تبدیل نشده، در عرصه‌های اقتصادی و صنعتی قابلیت استفاده ندارند.
*عملکرد جزیره‌ای در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای چه آسیبی به دنبال دارد؟
جزیره‌ای عمل کردن بین دستگا‌ه‌های اجرایی مختلف یکی از مهم‌ترین دلایل اثربخش نبودن آموزش‌های مهارتی به شمار می‌‍‌رود، تا جایی که این موضوع به یک چالش و آسیب بزرگ در ارتباط با آموزش‌های مهارتی در استان تبدیل شده است، که باید برای رسیدگی به این اوضاع گام برداشت.
*پیرامون عملکرد جزیره‌ای درباره آموزش‌های فنی ‌حرفه‌ای بیشتر توضیح دهید.
هم‌اکنون علاوه بر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی که طبق قانون متولی اصلی برای فعالیت در این حوزه به شمار می‌‌رود، دانشگاه‌ها، مراکز علمی کاربردی همچنین سایر سازمان‌ها کم و بیش در این سمت و سو اقدام می‌کنند، حتی جهت فعالیت در این زمینه به آنها منابع مالی تخصیص داده می‌شود.
حال آنکه باید منابع مالی فوق جهت توسعه و کیفیت‌بخشی به فعالیت‌های آموزشی در اختیار این مجموعه قرار می‌گرفت، زیرا طبق قانون تنها متولی ارائه آموزش‌های مهارتی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور می‌باشد، اما متاسفانه اعتبارات گاهی به سازمان‌‌هایی تخصیص می‌یابد، که رسالت، وظایف و فعالیت آن هیچگونه سنخیتی با این موضوع ندارد.
*آیا افق و چشم‌انداز مشخص برای فعالیت‌ها‌ی فنی و حرفه‌‌ای تعیین شده است؟
برای اثربخش بودن این قبیل اقدامات و طرح‌های آموزشی معمولا باید چشم‌انداز مشخص مطابق با نیازها و ملزومات همچنین ظرفیت‌‌های گسترده و متنوع آذربایجان غربی در نظر گرفته شود، که کارشناسان آموزش فنی و حرفه‌ای در این زمینه گام‌هایی برمی‌دارند.
*در برنامه پنج ساله پنجم توسعه چه اهدافی دنبال می‌کردید؟
در برنامه پنج ساله پنجم توسعه دو هدف عمده و اساسی توسط این مجموعه و کارشناسان و طرح‌ریزان دنبال می‌شد، که ارتقای روحیه خودباوری و هویت‌بخشی به جوانان همچنین صیانت از نیروی کار توانمند و خلاق عمده‌ترین اهداف به شمار می‌رفتند، که در برنامه پنج ساله ششم توسعه نیز این اهداف را دنبال خواهیم کرد.
*عامل موفقیت فنی‌حرفه‌ای در اجرای برنامه پنج ساله پنج توسعه چه می‌دانید؟
در این زمینه تصویب دو قانون مبنی بر قانون «بیمه کارگران ساختمانی» و قانون «بیمه قالیبافان» و افراد شاغل در هنرها و صنایع دستی مختلف در بهبود یافتن آمار و عملکرد این مجموعه نقش زیادی داشته است، زیرا مردم برای بهره‌مندی از مزایای دو بیمه فوق برای شرکت در دوره‌‌های آموزش فنی و حرفه‌ای شتافتند.
انتهای پیام/61002/ش40

94/02/18 - 00:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن