تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821196307




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- اندر فهم درست اقتصاد مقاومتی 5- دکتر محمدباقر بهشتی*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اندر فهم درست اقتصاد مقاومتی 5- دکتر محمدباقر بهشتی* پس از تبیین معنی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد بومی، مفهوم مدیریت علمی اقتصاد و رشد اقتصادی پویا، شفاف سازی دو مفهوم اقتصاد درون زا و برون گرا ضروری می نماید.


یک ویژگی اساسی اقتصاد مقاومتی با توجه به اهداف سند چشم انداز، درون زایی و برونگرایی می باشد، چرا که در سند چشم انداز بر تعامل سازنده و موثر با جهان خارج تاکید شده و دولت یازدهم هم در مسیر تحقق آن گام های موثری برداشته است.
درون زایی (Endogenous) به طور کامل با درون گرایی (Inside-looking) تفاوت دارد؛ اولی به معنی استفاده از توانایی های داخل برای شکوفایی اقتصاد است، در حالی که درون گرایی به معنی عزلت گزینی و جدا از دیگران زیستن است.
در ضمن درون زایی با برون زایی (ٍExogenous) هم متفاوت است.
جامعه ای که در توسعه بر درون جامعه اتکا دارد، خودجوش بوده و مسیر و الگوی توسعه را خود برمی گزیند و اصالت را به عوامل داخلی می دهد؛ در حالی که هیچ کشوری با اتکا بر عوامل برونی نتوانسته به توسعه برسد.
البته این به معنی مهم ندانستن عوامل برونی نیست بلکه باید گفت در توسعه، اصل بر استفاده از عوامل درون کشوری است و چنانچه عوامل برونی هم مکمل عوامل درونی باشند، سرعت جامعه افزایش می یابد در غیر این صورت عوامل خارجی می تواند باعث کندی حرکت جامعه باشد ولی هرگز بازدارنده آن نخواهد بود.
در سیاست اقتصاد مقاومتی به درون زایی و برون گرایی توجه شده که در این راستا ما باید از همه توانایی ها و استعدادهای جامعه خود استفاده کنیم و نگاه مان به فعالیت های اقتصادی به صورت تعامل و حضور در بازارهای جهانی باشد.
باید دانست درون گرایی، سیاست دوران جنگ است و برون گرایی سیاست دوران صلح.
در راستای درون گرایی اکثر کشورهای جهان بعد از جنگ دوم جهانی تا 1970 استراتژی جایگزینی واردات را پیشه کردند و با کاهش خطرات جنگ جهانی، استراتژی توسعه صادرات (به عنوان راهبرد برون گرایی) در دنیا حاکم شد.
از 1995 که سازمان تجارت جهانی تاسیس شده، درون زایی و برون گرایی خط مشی اغلب کشورهای جهان از جمله ایران است که کشورمان تلاش دارد با عضویت در این سازمان جهانی براساس توانمندی های درونی به رقابت در سطح جهانی بپردازد.

*مشاور اقتصادی استاندار اردبیل و استاد اقتصاد دانشگاه تبریز
8123/6016



16/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن