واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول: آموزش و پرورش باید به سمت مهارت های فنی حرکت کند گرگان - ایرنا - مدیرکل دفتر آموزش های کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان این که 74 درصد مشاغل کشور نیازمند تخصص و مهارت است، گفت: این وزارتخانه باید از مهارت های ذهنی و نظری به سمت مهارت های فنی و حرفه ای روی بیاورد.
سیدمصطفی آذرکیش روز سه شنبه در گردهمایی رؤسا و کارشناس مسئولان ادارات آموزش فنی و حرفه ای و کاردانش قطب یک کشور در گرگان، افزود: هم اینک از 39 درصد منابع طبیعی کشور استفاده می شود که پایان پذیر است لذا باید به سمت منابع ماندگار پیش برویم که یکی از این منابع نیروی انسانی کارآمد و آموزش دیده است.
وی با بیان این که در کشورهای پیشرفته شمار دانش آموزان رشته های کاردانش بالاست، اضافه کرد: آموزش های ما باید تقاضا محور و متناسب با نیازهای بومی و محلی باشد.
آذرکیش تصریح کرد: مهارت ها ماندگارند و بهترین زمان فراگیری این مهارت ها دوره متوسطه است.
مدیرکل دفتر آموزش های کار دانش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ایجاد نمایشگاه ها و آثار دانش آموزان فنی و حرفه ای و نمایش موفقیت های آنان در بازار کار و همچنین درصد بالای اشتغال این دانش آموزان پس از تحصیل از مواردی است که می تواند در جذب دانش آموزان و جلب رضایت اولیاء به سمت هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش مؤثر باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان نیز در این گردهمایی با تاکید بر اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای، کاردانش و تأمین نیاز بازار کار، گفت: جامعه نیازمند آن است که 70 درصد دانش آموزان وارد بازار کار شوند.
محمدرضا وطنی افزود: از آن جا که بیشتر دانش آموزان بدون توجه به نیاز جامعه به طرف تحصیلات تکمیلی رفته اند مشکلاتی در این زمینه به وجود آمده است.
به گفته وی، برای این که بتوانیم پاسخ درستی به نیازهای جامعه بدهیم باید با برنامه ریزی و دقت بیشتری عمل کنیم و در این راه شناخت نیازهای جامعه، منطقه و ایجاد بسترهای مناسب برای آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش و همچنین استعدادیابی دانش آموزان را مد نظر قرار داده و آن ها را به سمت رشته های مورد نیاز هدایت کنیم.
وی تصریح کرد: در این امر مهم، همه دستگاه ها باید در کنار آموزش و پرورش قرار بگیرند به ویژه سازمان مدیریت و برنامه ریزی که می تواند کمک شایانی نماید.
وطنی در ادامه گفت: تغییر نگرش در دانش آموزان و خانواده ها بسیار مهم و ضروری است و تا این تغییر به وجود نیاید عملا قادر به ادامه مسیر درست نخواهیم بود.
وی افزود: برای این که خانواده ها با مشکل فرزندان تحصیل کرده بیکار رو به رو نشوند ضروری است آموزش و پرورش با قوت بیشتری بحث ورود دانش آموزان را به رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش پیگیری نماید.
به گزارش اداره کل آموزش و پرورش استان گلستان گردهمایی رؤسا و کارشناس مسئولان ادارات آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش قطب یک کشور شامل استان های گلستان، مازندران، تهران، شهرستان های تهران، سمنان و قم به میزبانی گرگان برگزار شد.
گفته می شود تعداد رشته های آموزش فنی حرفه ای کشور 43 رشته و شاخه کاردانش 266 رشته است و هم اینک 760 هزار دانش آموز در هفت هزار و یکصد هنرستان تحصیل می کنند.
3039/6159/6203**1613
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]