واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سنگ ایران قابلیت جهانی شدن دارد اصفهان- ایرنا- نماینده رسمی نمایشگاه سنگ ورونای ایتالیا در ایران اظهار کرد: توانمندی مشارکت کنندگان حاضر در یازدهمین نمایشگاه سنگ، معادن و صنایع وابسته اصفهان گویای این است که ایران در صنعت سنگ جهان، حرف های زیاد برای گفتن دارد.
به گزارش روز سه شنبه واحد رسانه شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، محسن نظیفی افزود: ایران مواد اولیه این صنعت را با مرغوبیت بالا در اختیار دارد اما برخی مشکلات مانع ورود ماشین آلات و تجهیزات روز دنیا به این کشور شده که این امر، عمل آوری سنگ در داخل را به وقفه انداخته است.
وی تأکید کرد: امروز بخش زیادی از سنگ ایران به صورت خام با قیمت های بسیار پایین صادر می شود که در صورت رفع تحریم ها و تقویت ماشین آلات سنگ در کشور، این مشکل برطرف خواهد شد.
به گفته وی در صورت تحقق عمل آوری سنگ ها در ایران، هم بازار کار توسعه می یابد و هم شاهد صادرات و رونق در صنعت سنگ کشور خواهیم بود اما این مسائل منوط به این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه ها و انجمن ها با همکاری یکدیگر مشکلات را برطرف کنند.
وی با اشاره به اینکه حضور در نمایشگاه سنگ امسال، پنجمین حضور مستمر وی به نمایندگی نمایشگاه "مرمُمَک" سنگ ایتالیاست، گفت: اصفهان قطب صنعت سنگ ایران است و اگر حرکت جدیدی در این صنعت کشور آغاز شود، این حرکت از اصفهان شروع خواهد شد.
70 درصد بازدیدکنندگان متخصص بودند
وی درباره سطح کیفی نمایشگاه سنگ اصفهان خاطر نشان کرد: امسال نسبت به سال های قبل حضور غرفه داران بخش معادن کمتر بود و دلیل این موضوع هم این است که علی رغم این که سنگ، پس از نفت بزرگترین منبع ملی ایران محسوب می شود، متأسفانه شاهد دید سطحی مسوولان در این زمینه هستیم.
نظیفی یادآور شد: نمایشگاه مرمُمَک ایتالیا تقریباً بزرگترین نمایشگاه بین المللی سنگ در دنیاست که مواد اولیه، ماشین آلات و تکنولوژی سنگ در آن ارایه می شود و بخش عمده ای از فعالان صنعت سنگ جهان از این نمایشگاه بازدید می کنند.
به گفته وی، بهترین های سنگ جهان از نظر کیفیت محصول، متعلق به ایران، ایتالیا، برزیل و هند است اما از نظر صادرات و سهم بازار جهانی جای ایران در کنار کشورهای چین، ایتالیا، برزیل و ترکیه خالی است.
نظیفی گفت: تحریم ها موجب شده هزینه ها در ایران بالا باشد و معدن داران برای شرکت در نمایشگاه های سنگ اروپا تنها صحبت از هزینه به میان می آورند و دغدغه هزینه را دارند که این امر به دلیل تحریم ها و نوسان قیمت ارز است.
وی تأکید کرد: لازم است از طریق مرکز توسعه تجارت ایران و وزارت بازرگانی، یارانه هایی برای معدنداران در نظر گرفته شود تا حضور مکرر ایرانی ها در نمایشگاه های بین المللی، بازار فروش آنها را رونق بخشد.
وی همچنین اظهار کرد: بیش از 70 درصد بازدیدکنندگان نمایشگاه سنگ امسال کارشناس و در رابطه با این رشته تخصصی بودند.
همچنین "بالدو آنتونین" کارشناس بازرگانی شرکت دیاموند سرویس نیز که در پاویون کشور چین حضور یافته است، اظهار کرد: در این چند روز استقبال بازدیدکنندگان، استثنایی بود و با توجه به سابقه فعالیت این شرکت در ایران در 25 سال قبل، در عرض این چهار روز تمام مشتریان قدیمی دوباره به غرفه دیاموند سرویس آمدند و ارتباطات از سر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر ملاقات های اولیه در مدت نمایشگاه صورت می گیرد، گفت: این مذاکرات صد درصد پیگیری می شود و سرآغاز سایر معاملات خواهد بود.
وی با بیان اینکه تولیدات داخلی ایران می تواند حضور بیشتری در نمایشگاه داشته باشد، افزود: مهندسان ایرانی توانایی بالایی برای تولیدات داخلی دارند.
به گفته وی مشکل شرکت های ایرانی یا فعالان صنعت سنگ ایران برای حضور در معاملات خارجی این است که سنگ یکی از اجزای ساختمانی سخت است و به همین دلیل واقعاً باید کیفیت بسیار بالایی داشته باشد و فکر می کنم اگر تحریم ها برداشته شود این مشکل حل می شود و امکان تولید قطعات یدکی در خود ایران نیز به وجود بیاید.
دیوید فو، مدیر شرکت هوزوان چین نیز در این نمایشگاه اظهار کرد: چنانچه شرایط رکود اقتصادی برطرف شود، نمایشگاه ها نیز رونق بیشتری می گیرد.
دیوید فو تأکید کرد: شرکت های ایرانی روز به روز قدرتمندتر شده اند و محصولات خوب و با کیفیت تولید می کنند و در زمینه ماشین سازی هم تا حدی به اروپایی ها رسیده اند اما نیازمند حمایت دولتی و بانکی هستند تا با رقبای خارجی خود رقابت کنند.
ادل وو، مدیر شرکت اشین چین نیز اظهار کرد: ایران با در اختیار داشتن چهار میلیارد تن ذخایر سنگهای تزیینی مزیت نسبی قابل توجهی در این صنعت دارد که با داشتن قدرت صادرات می تواند صنعت سنگ خود را جهانی کند.
یازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ، معادن و صنایع وابسته که از 10 تا 14 اردیبهشت ماه در اصفهان برپا شد، میزبان 15 شرکت خارجی از کشورهای چین و ایتالیا بود.
د/7143/6508
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]