تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826726888




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- حمل و نقل پایدار؛ ضرورت کلانشهر قم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حمل و نقل پایدار؛ ضرورت کلانشهر قم قم-ایرنا- روزنامه ایمان در شماره روز سه شنبه، 15 اردیبهشت ماه در ستون سرمقاله مطلبی با عنوان حمل و نقل پایدار؛ ضرورت کلانشهر قم را به قلم نعمت الله عواطف رستمی، عضو شورای شهر قم به رشته تحریر درآورده است.


در این مطلب می خوانیم: در عصر حاضر حمل و نقل به عنوان یکی از مهمترین چالش های پیش روی کلانشهرها مطرح است. امروز از کلانشهرها به عنوان موتور اقتصاد جهانی نام می برند و لازمه کارآمد نگه داشتن این موتور، شبکه حمل و نقل مناسب است. اگر این شبکه به هر دلیل ناکارآمد باشد، عوارض ناگواری به همراه خواهد داشت که از آن جمله می توان به آلودگی هوا و پیامدهای منفی اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد که مجموع این عوامل، باعث ناکارآمدی عملکرد شهر می شود.
امروزه همه مسوولان بر رشد و توسعه اقتصادی کلانشهر قم تاکید دارند، یکی از ملزومات این رشد و توسعه، حمل و نقل است که با گسترش این فعالیت، شدت گرفتن مصرف انرژی و به دنبال آن آلودگی های محیطی امری انکارناپذیر است، اگر بررسی مختصری بر روند نیم قرن گذشته فعالیت های حمل و نقلی درسطح جهان داشته باشیم، به این نتیجه می رسیم که سطح وابستگی به خودرو به شدت افزایش پیدا کرده و سبک زندگی اجتماعی نیز تغییر یافته است. از سوی دیگر همین موضوع حساسیت هایی را در خصوص اثرات زیست محیطی و بازتاب هایی را نیز در حوزه سلامت داشته است. به همین دلیل است که معتقدم سیاست هایی که افزایش جابجایی به خصوص با خودرو شخصی را ترویج می کنند، بسیار شکننده و ناپایدار هستند. چرا که این سیاست ها که تراکم و ازدحام ترافیکی را به دنبال خواهد داشت باعث اتلاف وقت و انرژی می شود. انتشار گازهای مضر و کاهش کیفیت هوا، استفاده از منابع تجدید نشدنی همچون گاز و بنزین، سوانح جاده ای، کاهش ایمنی و سلامتی، آلودگی صوتی، تبعیض اجتماعی و افزایش هزینه های عمومی زندگی از جمله دلایل دیگر ناپایدار بودن این سیاست ها به شمار می رود.
معتقدم که سیاست های توسعه پایدار در بخش حمل و نقل باید ضمن اینکه توانایی پاسخ به نیازهای شهروندان را داشته باشد، از بروز مشکلات فوق که باعث ناپایداری این سیاست ها می شود، جلوگیری کند. دسترسی آسان، ایمنی، سازگاری با محیط زیست و ارزان بودن، از جمله ضرورت های یک سیستم حمل و نقل مناسب است.
برای نیل به این هدف باید از فرصت های موجود در تمام بخش ها استفاده کنیم. شهروندان، دولت و نهادهای غیردولتی باید هدفشان رسیدن به این مدل حمل و نقلی باشد. این مهم با تعامل سازنده با نهادهای درگیر خدمات حمل و نقلی و البته با مشارکت مردمی در سطح وسیع محقق خواهد شد. جمعیت شهر قم از یک میلیون و 200 هزار نفر بالاتر رفته و از سوی دیگر پتانسیل جمعیت پذیری این شهر نیز بسیار بالاست. لذا باید در سیاست های حمل و نقلی، ضمن توجه به وضعیت حاضر شهر، راهبردهای لازم برای پاسخگویی به رشد جمعیت این کلانشهر نیز لحاظ شود.
سیستم حمل و نقل حال حاضر شهر قم دارای نواقص زیادی است. پایین بودن سهم حمل و نقل عمومی، سهم بالای مسافربرهای غیررسمی در جابجایی شهروندان، نامناسب بودن ساختار و کیفیت شبکه معابر برای پیاده روی، نبود مسیر مشخص برای دوچرخه و ... از جمله این نواقصی ها به شمار می رود. این محدودیت ها عوارضی را هم به همراه دارد که از آن جمله می توان به ازدحام ترافیکی، نبود جای پارک، افزایش آلودگی، کاهش سطح تحرک شهروندان، افزایش مصرف سوخت و اتلاف انرژی و ... اشاره کرد. البته طی سالیان گذشته برای رفع این مشکلات اقداماتی هم انجام شده، اما متاسفانه به دلیل ناهماهنگی در برنامه ریزی و اجرا و فقدان جامع نگری و دوراندیشی با موفقیت چندانی همراه نبوده است.
به نظر من راهبرد "حمل و نقل یکپارچه" با هدف از بین بردن ناهماهنگی های موجود در نظام مدیریت حمل و نقلی می توان برای برون رفت از این معضل، بسیار کارآمد باشد. سیاست های حمل و نقل یکپارچه می تواند در آینده پیشرفت چشمگیری در روند سیستم های حمل و نقل پایدار ایجاد کند. کارشناسان معتقدند که افزایش ظرفیت معابر شهری تنها راه حل برای کاهش تراکم معابر شهری نیست، چرا که این کار بسیار گران تمام می شود و با توجه به منابع محدود مدیریت شهری، امکان اجرای مستمر آن وجود ندارد. از سوی دیگر با توجه به افزایش روزافزون سیستم های حمل و نقل، این موضوع نمی تواند چندان در دستیابی به اهداف پایداری در حمل و نقل ما را یاری نماید.ک/1
/2085/ 6133/



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن