واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 51 درصد از ساکنان مناطق روستایی قزوین حداقل یکی از علایم خطر دیابت را دارند قزوین-ایرنا- کارشناس بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین گفت: نتایج مرحله سوم برنامه پیشگیری و کنترل دیابت در مناطق روستایی استان نشان می دهد 51 درصد ساکنان بالای 30سال روستاهای استان حداقل یکی از علایم خطر دیابت را دارند.
فاطمه ناجی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس نتایج این مرحله از برنامه پیشگیری و کنترل دیابت در مناطق روستایی استان، 111 هزار و 893 نفر از افراد بالای 30 سال از نظر عوامل خطر دیابت غربالگری شدند که از این تعداد 51 درصد یعنی 56 هزار و 637 نفر حداقل یکی از عوامل خطر دیابت را داشتند.
وی اضافه کرد: در این مرحله از غربالگری که از آبان تا دی سال 93 انجام شد، آزمایش قند خونی که از این افراد به صورت رایگان انجام شد شش هزار و 775 بیمار دیابتی، چهار هزار و 918 فرد در معرض خطر یعنی پره دیابتی و 15 هزار و 897 بیمار با فشار خون بالا شناسایی شدند که تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
وی اضافه کرد: شیوع دیابت در افراد 30 ساله و بالاتر در مناطق روستایی حدود شش درصد برآورد شده بود که نسبت به غربالگری دور دوم دو درصد افزایش داشته است.
ناجی ادامه داد: همچنین شیوع فشار خون نیز در افراد 30 ساله و بالاتر در این مناطق 14.2 درصد برآورد شده بود که نسبت به غربالگری دور قبل، چهار درصد افزایش داشته است.
وی اظهار داشت: خوشبختانه بیش از نیمی از بیماران دیابتی و بیش از 70 درصد بیماران با فشار خون بالا زیر پوشش مراکز بهداشتی - درمانی استان، قند خون و فشارخون کنترل شده دارند.
ناجی درباره بیماری دیابت خاطرنشان کرد: مرض قند یا دیابت یک بیماری مزمن است که به علت کمبود ارثی یا اکتسابی ترشح انسولین یا به علت بی اثر بودن انسولین ترشح شده بوجود می آید.
وی کاهش بینایی، نارسایی کلیوی، بیماری های قلبی عروقی، اختلالات عصبی، زخم های مقاوم در پا و گاهی قطع آن را از جمله عوارض بیماری دیابت عنوان کرد.
ناجی با تاکید بر اهمیت کنترل دقیق قند خون خاطرنشان کرد: کنترل قند خون باعث تاخیر در بروز عوارض شده و در صورتی که عوارض ایجاد شده باشند از ناتوانی های ناشی از آنها مانند کوری، قطع عضو، نارسایی های شدید کلیه، سکته قلبی و مرگ پیشگیری می کند.
وی با تاکید بر آموزش صحیح برنامه غذایی به افراد دیابتی گفت: دیابتی ها باید تعداد وعده های غذایی خود را افزایش داده و در هر وعده مقدار غذای مصرفی را کاهش دهند.
کارشناس بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین با تاکید بر انجام فعالیت های ورزشی برای بیماران دیابتی افزود: ورزش علاوه بر افزایش کارایی، کاهش وزن، احساس نشاط و تندرستی در کنترل بیماری قند بسیار اهمیت دارد.
مرحله اول برنامه پیشگیری و کنترل دیابت در مناطق روستایی استان در سال 83 و مرحله دوم برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت در سال 89 آغاز شد.
7388/6128
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]