واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 75درصد از کارگاههای تولیدی در قزوین دارای تشکیلات بهداشت حرفه ای هستند قزوین-ایرنا- کارشناس مسوول بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان قزوین گفت: 75 درصد از کارگاه های استان دارای تشکیلات حرفه ای مانند خانه های بهداشت کارگری و ایستگاه های بهگر می باشند که این آمار در کشور 26 درصد است.
حبیب اله چگینی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر 9 شرکت خصوصی ارایه خدمات مهندسی بهداشت حرفه ای، سه مرکز تحصصی طب کار، چهار شرکت طب کار و در نهایت 15 مطب دارای مجوز خدمات طب کار با مرکز بهداشت استان قرارداد دارند و خدمات فنی و پزشکی به شاغلین کارگاه های زیر پوشش ارایه می دهند.
وی اضافه کرد: به دنبال همین قرارداد با بخش خصوصی تاکنون 75 درصد شاغلین استان معاینات پزشکی شده اند که در این آمار نیز در مقایسه با آمار کشوری معاینات، بسیار جلوتر هستیم.
چگینی ادامه داد: عوامل فیزیکی محیط کار از جمله صدا، ارتعاش، گرما، سرما، روشنایی و پرتوها، عوامل شیمیایی محیط کار مانند گردوغبارها، گازها و بخارات سمی، دود، اسپری و دمه (فیوم های فلزی)، عوامل بیولوژیکی مانند ویروسها، باکتری ها و قارچها و عوامل ارگونومیکی مانند وضعیت نامناسب
بدن در حین کار، ابزار نامناسب کار، بلند کردن بار بیش از حدمجاز از جمله عوامل تهدید کننده در محیط های کاری می باشند که برای پیشگیری از آن باید ایمنی را رعایت کرد.
وی با اشاره به بیشترین عوامل مخاطره زا در کارگاه های استان گفت: درحال حاضر 29 درصد از شاغلین استان در معرض سر و صدای زیاد، 42 درصد در معرض وضعیت نامناسب بدنی، 13 درصد حمل بار نامناسب و 16درصد نیز در معرض گرد وغبار و عوامل شیمیایی می باشند.
چگینی خاطرنشان کرد: شناسایی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیط کار، معاینات پزشکی شاغلان، ایجاد مراکز و خانه های بهداشت کارگری و ایستگاه های امداد در کارخانجات از جمله برنامه های این واحد در حوزه بهداشت کار می باشد.
وی تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی کارکنان در هر شغلی که هستند را از اهداف مهم واحدهای بهداشت حرفه ای استان عنوان کرد.
این مسوول یادآور شد: بی توجهی به اصول ارگونومی و رعایت نکردن آنها در محیط کار، هزینه های بسیار زیادی را هم برای کارفرما و هم برای کارکنان به دنبال خواهد داشت و موجب کاهش کارآیی و افزایش نگرانی کارکنان نیز می شود.
وی گفت: در حال حاضر همچنین کمیته های ایمنی و بهداشت کار در 92 درصد از واحدهای واجد شرایط تشکیل شده است که اعضای آن کار پیشگیری از حوادث شغلی را بر عهده داشته و ماهانه بر روی مسایل غیر ایمنی صحبت و اقدامات لازم را انجام می دهند.
چگینی با اشاره به شعار امسال هفته بهداشت حرفه ای باعنوان تحقق کار شایسته با نهادینه سازی فرهنگ ایمنی و سلامت کار گفت: سلامتی نیروی کار مهم ترین سرمایه در واحدهای تولیدی و صنایع است و تا زمانی که کارفرما اعتقادی به مسایل ایمنی نداشته باشد نمی توان به هدف فرهنگ ایمنی و سلامت دست یافت.
وی، حضور نیافتن منظم و مستمر کارفرمایان در جلسات و نشست های آموزشی را یکی از مهمترین مشکلات در بالا بردن فرهنگ ایمنی کار ذکر کرد و گفت: باوجود این در قالب طرحی، بسته های آموزشی به منظور ارتقای سطح اطلاعات و آگاهی کارفرمایان توزیع می شود.
چگینی گفت: در سال گذشته 219 کارفرما در واحدهای تولیدی استان به علت تخلفات ناشی از رعایت نکردن اصول ایمنی در بهداشت حرفه ای براساس ماده 105 قانون کار به مراجع قضایی معرفی و دو واحد نیز تعطیل شدند.
کارشناس مسوول بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان قزوین با اشاره به برنامه های هفته بهداشت حرفه ای افزود: برگزاری همایش اعضای تیم سلامت کارخانجات در شهرستان های استان، قدردانی از کارفرمایان برتر در خدمات پزشکی و سلامت، قدردانی از کمیته های ایمنی و بهداشت کار نمونه و مسابقه کوهنوردی اعضای تیم سلامت کارخانجات در بویین زهرا از جمله برنامه های هفته بهداشت حرفه در استان است.
28 آوریل برابر با هشتم اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی بهداشت حرفه ای نام گذاری شده است.
در حال حاضر 10هزار و 199 کارگاه و کارخانه با 81 هزار و 227 نفر شاغل زیر پوشش خدمات مرکز بهداشت استان قزوین هستند.
211 خانه بهداشت کارگری، 16مرکز بهداشت کار و 220 ایستگاه طرح بهگر در کارخانجات و کارگاههای زیر پوشش مرکز بهداشت استان قزوین تشکیل شده است.
7388/ 6128
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]