تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827282791




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بهداشت حرفه ای، ضرورت امروز، توسعه فردا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بهداشت حرفه ای، ضرورت امروز، توسعه فردا اصفهان- ایرنا- مسمومیت پنج کارگر در پالایشگاه شازند، کشته شدن هشت کارگر ساختمانی در اثر سقوط بالابر و مرگ دلخراش یک تعمیرکار پله برقی در اصفهان زنگ خطری برای سلامت شغلی است و اهمیت و ضرورت بهداشت حرفه ای را گوشزد می کند.


به گزارش ایرنا، موارد فوت ناشی از حوادث کار در سال گذشته در تعدادی از استان ها افزایش یافت بطوریکه پزشکی قانونی استان اصفهان خبر از افزایش 20 درصدی فوت ناشی از حوادث کار در سال 1393 نسبت به سال 1392 داده است.
پارسال 159 نفر ( همگی مرد) به دلیل حوادث ناشی از کار در استان اصفهان جان باختند و دو هزار و 933 نفر شامل دو هزار و 789 مرد و 144 زن بر اثر حوادث کار مصدوم شدند.
مردم برای تامین معاش با مشکلات گوناگون دست و پنجه نرم می کنند و خطرات فراوان را که ناشی از پیشرفت فناوری و صنعت است به جان می خرند.
این خطرات عوامل تهدید کننده سلامت است و مواجهه با آنها باعث بیمار ی های شغلی و حوادث ناشی از کار می شود برای مثال کارگری که در واحد صنعتی با جیوه یا سرب سر و کار دارد، ممکن است دچار مسمومیت حاد شده یا به یک بیماری مزمن دچار شود.
سلامت کارکنان مشاغل اداری نیز ممکن است به علت بی حرکتی، کار کردن در نور ضعیف، مکان های غیر بهداشتی و مرطوب یا به علت کار با دستگاه های الکترونیکی در خطر باشد.
حوادث ناشی از کار، هزینه های بسیاری را بر دوش اقتصاد ملی هر کشور می گذارد به همین دلیل حفظ سلامت کارگران که یکی از بزرگترین اقشار جامعه را تشکیل می دهند گذشته از جنبه انسانی آن از نظر مصالح اجتماعی و اقتصادی و فراهم کردن آسایش و رفاه کارگران و تطبیق وضع کار با مقتضیات جسمی و روانی آنان، یک ضرورت برای انجام کار و فعالیت ثمر بخش است.
این کار مهم و ضروری به عهده متخصصان بهداشت حرفه ای است، به عبارتی مهندسی بهداشت حرفه ای تلاش می کند تا با حذف عوامل خطرزای فیزیکی، شیمیایی، روانی و زیستی (بیولوژیکی) یا کاهش تأثیر آنها از آسیب رسیدن به کارکنان جلوگیری کند.
نخستین شواهد کنترل مخاطرات کار را می توان در دوران روم باستان دید بطوریکه در آن زمان معدنچیان با استفاده از پارچه ای جلو دهان خود را می بستند تا از استنشاق گردوغبار جلوگیری کنند.
پس از انقلاب صنعتی و با رشد صنعت و فناوری، مشکلات و گرفتاریهای بسیاری برای انسان بوجود آمد و سبب شد که انسان معاصر در معرض خطرات و تهدیدهای بیشماری قرار گیرد.
بیماری ها و حوادث ناشی از کار از جمله این مخاطرات است که در اثر شرایط نامطلوب کاری ایجاد می شود.
پیدایش این معضلات، نیاز شدید به فراگیری و رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار را آشکار کرد و بدین ترتیب نظام علمی نوینی به نام « مهندسی بهداشت حرفه ای » ایجاد شد.
در ایران نیز با تصویب قانون جدید کار در سال 1369، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عهده دار بحث بهداشت و درمان کارگران و وزارت کار و امور اجتماعی مسئول ایمنی کارگران شد.
یک کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این باره گفت: سالانه در جهان 120 میلیون حادثه شغلی با 5.3 میلیون تلفات اتفاق می افتد که خسارات ناشی از آنها 500 میلیارد دلار برآورد شده است.
وحید بابایی افزود: همچنین 68 تا 157 میلیون مورد بیماری شغلی بر اثر تماس های شغلی (حرفه ای) سلامت جهانیان را به مخاطره می اندازد که علاوه بر ضایعات انسانی، هزینه های آن درصد زیادی از تولید ناخالصی ملی را در برخی کشورها از جمله ایران به خود اختصاص می دهد.
وی با بیان اینکه هزینه درمان و خارج شدن یک نیروی کار فعال در جامعه نیز نوعی خسارت است، تصریح کرد: مسائل روانی و اثراتی که فرد از کار افتاده بر خانواده و اطرافیان خود می گذارد نیز بر شادابی و سلامت جامعه تاثیر خواهد داشت.
این کارشناس گفت: وجود محیط کاری مطلوب و برخوردار از بهداشت، علاوه بر اینکه موجب کاهش حوادث و بیماری های ناشی از کار می شود، موجب ایجاد امید، نشاط و علاقه بیشتر کارکنان به کار خواهد شد.
بابایی افزود: به همین دلیل لازم است فرهنگ بهداشت حرفه ای کار و سلامت نیروی کار در سازمان ها، اداره ها، واحدهای تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی و همه کارگاه ها و کارخانه ها، بعنوان محور توسعه پایدار مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی اجرای صحیح و موثر ضوابط قانونی موجود در جهت تعهدات کارفرمایان بعنوان عاملان اصلی سلامت محیط کار را عامل اساسی برای توسعه سلامت و بهداشت حرفه ای خواند و اظهار کرد: با داشتن نیروی کار سالم، مولد، شاداب و ماهر است که توان تولید محصولاتی با کیفیت برتر و هزینه کمتر (بهره وری بالاتر) و قابل رقابت در بازارهای جهانی ایجاد می شود.
یک کارشناس دیگر مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز گفت: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران 97.9 درصد واحدهای شغلی کشور را کارگاه های کوچک با کمتر از 20 نفر تشکیل می دهد و 52 درصد کل شاغلان کشور در این واحدها مشغول به کارند.
مجتبی ملک نیا افزود: به همین دلیل لازم است برنامه های بهداشت حرفه ای به گونه ای جهت دهی شود که امکان پوشش خدمات سلامت کار در این واحدها فراهم شود.
وی از جمله راهکارهای آن را ایجاد و توسعه مراکز بهداشت کار مشترک برای مجتمع های کارگاهی کوچک و شهرکها و شرکت های صنعتی و آموزش تخصصی در این زمینه برای شاغلان عنوان کرد.
وی وظیفه مهندسان بهداشت حرفه ای را آگاه کردن مدیران درباره اثربخشی برنامه های بهداشت حرفه ای و ایمنی و بسترسازی فرهنگی مناسب در این زمینه خواند و اظهار کرد: مدیران بعنوان افرادی که مسوولیت صیانت از نیروی کار را به عهده دارند باید در این باره تلاش و مهندسان بهداشت حرفه ای را یاری کنند.
این کارشناس، نقش کارگران در اثر بخشی برنامه های بهداشت حرفه ای و ایجاد سلامت محیط کار را مهم خواند و گفت: آنها باید از این نقش آگاه شوند تا در رعایت مسائل ایمنی کار و بهداشت نهایت دقت را به خرج دهند.
ملک نیا تاکید کرد: رعایت بهداشت حرفه ای موجب افزایش بهره وری در صنایع کوچک و بزرگ و شکوفایی و رونق اقتصادی می شود.
مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه وضعیت بهداشت حرفه ای و کار در ایران نسبت به دهه 80 بسیار بهتر شده است، اظهار کرد: اما باید توجه کرد که در همین مدت نیز صنایع توسعه بسیاری یافته اند.
دکتر احسان الله حبیبی با اشاره به افزایش کارگاه های تولیدی و صنعتی کوچک افزود: بهداشت حرفه ای بیشتر جای خود را در کارخانجات بزرگ باز کرده و در کارگاههای کوچک چندان جدی گرفته نشده است.
وی با بیان اینکه بیشترین کارگران در کارگاههای کوچک مشغول کارند، ادامه داد: اما خبر چندانی از مسائل ایمنی و سلامت حرفه ای و شغلی در این واحدها نیست و فقط محدود به قرار دادن یک جعبه کمک های اولیه یا کپسول آتش نشانی شده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به فعالیت بسیاری از واحدهای صنعتی پر خطر گفت: فرایند کار بسیاری از آنها مطابق با استاندارد نیست و تاکنون به خیر گذشته است.
حبیبی خاطر نشان کرد: اکنون فقط صنایع با بیش یکصد نفر اشتغال ملزم به بکارگیری کارشناس بهداشت حرفه ای در واحدهای خود هستند در حالیکه لازم است این موضوع برای همه واحدهای صنفی و صنعتی الزامی شود.
به گفته وی برخی واحدهای صنعتی نیز فقط با کارشناس بهداشت حرفه ای قرار داد می بندند و حقوق وی را پرداخت می کنند، اما در عمل این کارشناس حضور چندانی در کارگاه ندارند.
حبیبی با اشاره به فعالیت حدود 25 هزار کارگاه تولیدی و صنعتی کوچک و متوسط در کلانشهر اصفهان با اشتغال کمتر از 10 نفر در هر واحد گفت: دغدغه های بسیاری درباره رعایت نکردن بهداشت حرفه ای و کاری در این واحدها بویژه کارگاههای درگیر با مواد شیمیایی و آلاینده، وجود دارد.
به گفته وی بسیاری از کارفرمایان و کارگران مسائل مربوط به بهداشت حرفه ای و شغلی را فرا گرفته اند اما بدلیل عدم تغییر رفتار و نداشتن نگرش مثبت در اجرای آنها کوتاهی و سهل انگاری می کنند بطوریکه در برخی کارگاهها وسائل ایمنی وجود دارد اما از آنها استفاده نمی شود.
این استاد دانشگاه دو بازوی اصلی برای نظارت در این موضوع را معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت کار دانست و گفت: اکنون نقش این دو ارگان در موضوع بهداشت حرفه ای، کمرنگ است.
به گفته وی لازم است این دو ارگان علاوه بر برگزاری دوره های آموزشی ایمنی و بهداشت حرفه ای، اقدامات نظارتی خود را تشدید کرده و جریمه های سنگینی برای متخلفان در نظر بگیرند.
حبیبی همچنین با تاکید بر اینکه لازم است اخبار مربوط به حوادث و تلفات کار منتشر شود افزود: با انتشار این اخبار شاید مسئولان مربوط آنها را بخوانند و اقدامات جدی تری انجام دهند.
پنج کارگر پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در استان مرکزی هفته جاری در جریان عملیات تعمیرات اساسی یکی از بخش های این پالایشگاه به دلیل انتشار گاز دچار مسمومیت و گازگرفتگی شدند.
سال گذشته نیز هشت کارگر جوان در ساختمانی در اصفهان بر اثر رعایت نکردن مسائل ایمنی کشته شدند و فروردین امسال یک تعمیرکار با گیر افتادن در میان پله های برقی ایستگاه اتوبوس بی آر تی احمدآباد اصفهان جان خود را از دست داد.
هشتم اردیبهشت ( 28 آوریل) از طرف سازمان بین المللی کار (ILO) بعنوان روز جهانی مهندسی بهداشت حرفه ای تعیین شده است.
بهداشت حرفه ای یا سلامت شغلی شاخه ای از علم بهداشت است که مسئولیت شناسایی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیط کار به همراه یکسری مراقبت های بهداشتی درمانی را بمنظور سالم سازی محیط کار و حفظ سلامت نیروی کار بر عهده دارد.
گزارش از آسیه معینی
گ/3011/ 6508



08/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن