تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830164431




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت جهت اشتغال


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت جهت اشتغال روزنامه آراز آذربایجان در شماره روز دوشنبه خود مطلبی با عنوان" فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت جهت اشتغال" به چاپ رسانده است.


در این مطلب می خوانیم: شکاف ارتباطی میان دانشگاه و بازار کار سبب شده که 96 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت بوده و تنها چهاردرصد آنان تحصیلاتی متناسب با بازار کسب و کار داشته باشند.
این آماری است که چند روز پیش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه داده است، آماری که نشان می دهد در کنار وجود مشکل اشتغال، نبود مهارت هم بر افزایش آمار بیکاری فارغ التحصیلان دامن زده است.
بر اساس آماری که علی ربیعی ارائه داده است سال گذشته 300 هزار نفر از طریق کاریابی ها برای فعالیت معرفی شدند که 100 هزار نفر از آنها به دلیل نداشتن مهارت از فعالیت انصراف داده اند، چون این افراد صلاحیت لازم برای تصدی مشاغل را ندارند و هم کارفرمایان حاضر نیستند با نیروی کار فاقد مهارت همکاری کنند.
نبود رابطه میان صنعت و دانشگاه موضوع تازه ای نیست و سال هاست که دانشگاه ها از محلی برای آموزش مهارت های لازم به دانشجویان به محلی برای ارائه مدرک تبدیل شده اند.
به نحوی که اصولا دانشجویان بعد از گذراندن یک دوره چهار ساله برای اخذ مدرک دانشگاهی تازه با معضلی به نام بیکاری و فقدان مهارت در رشته تحصیلی خود مواجه می شوند.
سید جواد صالحی اصفهانی، استاد دانشگاه ویرجینیا تک آمریکا به همین چالش نیروی کار در بازارهای داخلی و خارجی اشاره کرد.
به عقیده وی یکی از مهمترین دلایل بیکاری نیروهای کار ایرانی در بازار داخل و خارج و رقابت پذیر نبودن آنان با سرمایه های کاری بین المللی در عدم مطابقت مهارت های لازم برای کار با آن چیزی است که در دانشگاه ها آموزش داده می شود.
به عقیده این استاد دانشگاه در ایران تحصیلات چه در مقطع دبیرستان و چه در دانشگاه به نحوی نیست که افراد را برای ورود به بازار کار آماده کند.
یعنی آنچه در دانشگاه تدریس می شود با مهارت هایی که کارفرما در بنگاه اقتصادی از کارگر خود انتظار دارد متفاوت است. در ایران و کشورهای خاورمیانه یادگیری در دانشگاه و دبیرستان متکی بر حافظه است و چندان متکی به عمل نیست و افراد دروسی را حفظ می کنند، در قالب تست به سوالات جواب می دهند و نمره بالایی می گیرند اما ممکن است در همان رشته که نمره خوبی گرفته اند مهارتی نداشته باشند.
حال چطور می توان با سرمایه انسانی که در ساختار ایران رشد کرده رفتار جهانی داشت؟ تمام دانشگاه های خاورمیانه مدرک گرا هستند.
نمره مهمترین اتفاقی است که در این دانشگاه ها رخ می دهد اما در آمریکا مهمترین اتفاق فنونی است که افراد یاد می گیرند؛ فنونی که کارفرما آنها را در محیط کار از افراد مطالبه می کند.
البته کشف این مشکل که فقدان مهارت مانع کار دانشجویان است، موضوع تازه ای نیست و سال هاست ساختار آموزشی ایران به وجود این مشکل پی برده است و حتی راهکاری با عنوان راه اندازی رشته های فنی و حرفه ای و آموزش های عملی را در دستور کار قرار داده است.
اما به گفته صالحی اصفهانی این کار هم راهگشا نبوده است. وی این موضوع را به این گونه توضیح می دهد که زمانی که فقدان مهارت در سیستم آموزشی ما شناسایی شد راهکاری برای آن ارائه دادند؛ روی آوردن به آموزش فنی و حرفه ای. برای این کار هم باید دو مرحله طی می شد آن هم دو مرحله پر هزینه.
اول مرحله سنجش توانایی ها و استعداد افراد و یا همان مصاحبه اولیه بود که نیازمند صرف زمان و هزینه بسیار بود و دوم ارائه آموزش های عملی به افراد بر اساس نیازهای بازار کار بود، یعنی در تمام دنیا دانشگاه ها زمان زیادی را صرف این کار کردند که بررسی کنند استعدادها و توانایی های افراد کدام است و بعد از سنجش بسیار رشته دانشگاهی را به فرد پیشنهاد می کردند.
اما در ایران ما راه میان بری را انتخاب کردیم، یعنی بدون طی کردن مرحله اول باز هم آزمونی برگزار کردیم و بر اساس نمره آزمون افراد دارای نمره های بالا به رشته ریاضی و تجربی می رفتند و افراد دارای نمرات ضعیف رشته فنی و حرفه ای را انتخاب می کردند، بدون آنکه باز هم کوچک ترین توجهی بشود که آیا افرادی که به این رشته ها می آیند توانایی یا استعداد تصدی مشاغل فنی و حرفه ای را دارند یا نه؟ بر این اساس و به گفته کارشناسان نبود مهارت نه تنها مانع ورود نیروی کار به بازار داخلی می شود، بلکه فارغ التحصیلان دانشگاه های ایران نمی توانند وارد بازار کار جهانی هم شوند.
نتیجه آن می شود که افراد مدام به تحصیلات تکمیلی خود ادامه می دهند بدون آنکه این تحصیلات مطابق با نیازهای بازار کار باشد. افزایش سطح تحصیلات بدون مهارت آموزی، ضربه دیگری وارد می کند، تحصیلکردگان فاقد مهارت، حاضر به انجام هر کاری نیستند.
به عبارتی نه بازار کار آنها را می پذیرد چون مهارتی ندارند و نه این افراد مشغول هر شغلی می شوند چون با افزایش سطح تحصیلات انتظار بیشتری از شغل خود دارند و به این ترتیب دامنه بیکاری مدام فراتر می رود.
**رسانه ها**
8137/2093



14/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن