واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر دادگستری: عربستان امتحان بدی داد تهران - ایرنا - وزیر دادگستری گفت: عربستان سعودی امتحان بدی را در این روزها داد و به عنوان مرکز اسلام و مهد اسلام بدترین عملی را که ضد اسلام و انسانیب بود، از خود بروز می دهد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی روز دوشنبه در حاشیه پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط گفت: جمهوری اسلامی ایران از نظر انسانی وظیفه خود می داند تا کمک های دارویی و غذایی را در حد امکان و توان به کشور یمن ارسال کند ولی متاسفانه عربستان امتحان بدی را در این روزها داد.
وی که در تالار وحدت و در جمع خبرنگاران سخن می گفت، افزود: مهم ترین مساله در این زمینه از سوی جمهوری اسلامی ایران عبارت از اعلام موضع رسمی کشور در قبال این حادثه دردناک بود که رهبر معظم انقلاب، رییس جمهوری و وزیر امور خارجه واکنش نشان دادند و وزارت امور خارجه به صورت پیوسته اعتراض ها و تذکرات خود را در این خصوص به دولت های منطقه و نهادهای بین المللی اعلام می کنند.
پورمحمدی درباره پیگیری های حقوقی جمهوری اسلامی ایران نسبت به تجاوز عربستان به مردم یمن گفت: وزارت امور خارجه به صورت جدی اعتراض کرده و از طرف دیگر دادستانی کل کشور با مقامات هم طراز خود مکاتباتی داشته و از مجاری مختلف این مباحث پیگیری می شود.
وی با بیان این که تاریخ این فجایع را ثبت خواهد کرد و ملت ها نیز آن را فراموش نخواهند کرد، افزود: ملت یمن این مرحله سخت را با صبوری و مقاومت خود پشت سرخواهند گذاشت و جایگاه مناسب و استقلال خود را حفظ خواهند کرد و این دشمنان انسانیت و اسلام را سرجای خود خواهد نشاند.
وزیر دادگستری تاکید کرد: ما سعی می کنیم با تدبیر، هوشمندی، فراست و ایجاد فضای مناسب بین المللی برای خاتمه دادن به این درگیری و جنگ افروزی و قتل عامی که نسبت به مردم یمن صورت می گیرد، اقدام کنیم.
* تجدیدنظر در کارکرد نهادهای بین المللی
پورمحمدی درباره احتمال پیوستن ایران به کنوانسیون برن برای حقوق مالکیت ادبی و هنری گفت: معاهدات بین المللی از جمله کنوانسیون برن بیشتر بر اساس کشورهایی که در این زمینه پیشگام بوده اند، طراحی شده و عملا فاصله میان کشورهای دیگر و کشورهای پیشتاز را همیشه حفظ می کند و ما باید تلاش کنیم این نظم را به هم بزنیم.
وی افزود: محققین ما در تلاش هستند تا با تمسک به برخی از بندهای معاهدات بین المللی حقوق ملت را حفظ کنیم و به دلیل همین دغدغه ها تاکنون به این معاهدات نپیوسته ایم و معتقدیم امروز یکی از مطالبات جدی ملت های دنیا عبارت از تجدیدنظر در کارکرد نهادهای بین المللی است.
وزیر دادگستری اضافه کرد: الان فکر می کنیم جایگاه بین المللی و حوزه حقوقدانان ما و توان و دانش حقوقی متخصصان ما به جایی رسیده که در عرصه جهانی بتوانیم هماوردی کرده و از حقوق شهروندان خود دفاع کرده و با یک جایگاه قوی تری در این عرصه ها حضور پیدا کنیم و الان کشور می تواند گام های بلندتری برای حضور در این مجامع بردارد.
وی تاکید کرد: در سال های اخیر در پیوست های جدید درباره حقوق مالکیت معنوی مانند موضوع حقوق نابینایان فعالیت های خوبی از سوی ایران در مجامع بین المللی صورت گرفته است. البته واقعیت این است که تجربه خوبی از نهادهای بین المللی وجود ندارد و عملا نشان داده اند که منافع بخش کوچکی از کشورها و برخی از اقلیت ها را رعایت کرده اند و این بی عدالتی که در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، امنیتی، حقوقی و اقتصادی در دنیا مشاهده می کنیم، نشانه عدم موفقیت نهادهای بین المللی است.
فراهنگ**1003**1569
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]