واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: میزان برداشت چهارمحال و بختیاری از زاینده رود تا پایان تیر مشخص می شود شهرکرد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری گفت: با تشکیل "شورای هماهنگی زاینده رود"، میزان برداشت آب این استان از زاینده رود تا پایان تیر امسال مشخص می شود.
به گزارش ایرنا، حسین صمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اختلافاتی در باره میزان برداشت استان در حوضه و از رودخانه زاینده رود بین استانداری چهارمحال و بختیاری و وزارت نیرو وجود دارد.
وی گفت: با این حال با هدف شفاف سازی در میزان برداشت آب چهارمحال و بختیاری از زاینده رود مقرر شد در بازدید میدانی و تصاویر ماهواره ای، میزان برداشت این استان از زاینده رود تا پایان تیر مشخص شود.
صمدی گفت: به استاندار چهارمحال و بختیاری اختیار کامل تعدیل یا تنظیم آب این حوزه پس از جمع آوری اطلاعات برداشت آب داده شده است.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام وزارت نیرو، در حالت خوشبینانه، میزان ورودی رودخانه زاینده رود در چهار محال و بختیاری یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب برآورد شده است، در حالی که در این استان تنها حدود 80 میلیون مترمکعب آن مصرف می شود.
وزارت نیرو حقابه علی الحساب این استان از زاینده رود را 237 میلیون مترمکعب در نظر گرفته است.
قرارگیری بخشی از حوضه زاینده رود و سرچشمه این رودخانه در چهارمحال و بختیاری باعث ایجاد مناقشانی بین این استان و استانهای همجوار در باره نحوه انتقال آب و برداشت از این رودخانه در سالهای گذشته شده است.
*** کمتر از 200 چاه غیر مجاز در چهارمحال و بختیاری وجود دارد**
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همچنین گفت: از حدود پنج هزار چاه آب که در استان وجود دارد، کمتر از 200 چاه غیرمجاز است.
صمدی تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری از این نظر جزو استانهای پاک در کشور محسوب می شود.
به گفته وی، با اجرای طرح تعادل بخشی به منابع آبهای زیرزمینی و با هدف حفظ آبهای زیرزمینی، با فعالیت چاه های غیرمجاز برخورد می شود.
صمدی افزود: بالای 70 درصد از آب مورد نیاز مصرفی در چهارمحال و بختیاری از منابع زیرزمینی و کمتر از 30 آن از آبهای سطحی تامین می شود.
***400 میلیارد ریال اعتبار به طرح انتقال آب بن - بروجن تخصیص یافت***
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گفت: در سفر ریاست جمهوری به چهارمحال و بختیاری مقرر شد در مدت سه سال، سالانه 600 میلیارد ریال اعتبار به طرح انتقال آب بن- شهرکرد- بروجن تخصیص یابد.
صمدی افزود: پیش بینی تخصیص 200 میلیارد ریال اعتبار از محل ماده 10 و 12 مناطق محروم نیز به این طرح انجام شده است.
به گفته وی، مرحله سوم مناقصه انتخاب پیمانکار برای اجرای این طرح نیز داده شده است.
وی گفت: با اجرای این طرح آب شرب 14 شهر و 11 روستا و آب صنایع در محدوده تامین خواهد شد.
به گزارش ایرنا، میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح انتقال آب بن - شهرکرد - بروجن از سوی مسوولان چهارمحال وبختیاری سه هزار میلیارد ریال اعلام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گفت: با بهره برداری از این طرح، تمام چاه های واقع در مسیر، پلمپ و پیش بینی می شود چهار سال بعد از بهره برداری از طرح، 41 میلیون مترمکعب آب صرفه جویی و به منابع زیرزمینی اضافه شود.
وی همچنین گفت: تاکنون 628 کنتور هوشمند بر روی چاه های آب در استان نصب شده که نصب 142 کنتور از این تعداد با هزینه خود متقاضیان صورت گرفته است.
7361/6027
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]