تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شش (صفت) در مؤمن نيست: سخت گيرى، بى خيرى، حسادت، لجاجت، دروغگويى و تجاوز.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821110952




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مروری بر برخی چالش های پیش روی فعالیت مطبوعات محلی ایلام


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مروری بر برخی چالش های پیش روی فعالیت مطبوعات محلی ایلام ایلام - ایرنا - استان کوچک اما برخوردار ایلام در طول سالیان پیش و پس از پیروزی انقلاب مهد رشد و پرورش فرهیختگانی بوده که در راه اعتلای این خطه مجاهدت کرده اند، در این میان فعالان عرصه اطلاع رسانی و رسانه جزو پیشقراولان تلاش برای ارتقا جایگاه استان در مناسبات ملی و منطقه ای بودند که در این گزارش تلاش شده تا با کند و کاوی در وضعیت کنونی فعالان این عرصه ضمن بررسی مشکلات و نارسایی های رسانه های استان راهکارهای عملی برای بهبود شرایط جامعه رسانه ای ایلام بیان شود.


به گزارش ایرنا، رسانه های جمعی یا وسایل ارتباط جمعی اصطلاح فارسی شده واژه «Media» است و منظور از آن، دسته ای از وسایل هستند که انتقال دهنده فرهنگ ها و افکار عده ای باشند و امروزه در روزنامه ها، مجلات، رادیو، تلویزیون، ماهواره، اینترنت، CD و ... نمود پیدا می کنند.
یکی از مهمترین گونه های رسانه در دنیای امروز روزنامه است که قدمت آن در ایران به 160 سال پیش و راه اندازی کاغذ اخبار بر می گردد، در حالیکه غربی ها در حدود 400 سال قبل نخستین روزنامه را راه اندازی کرده بودند که نشان از قدمت و تجربه بیشتر آنها در این زمینه دارد.
همه جا بودن از مهمترین ویژگی های رسانه هاست، بسیاری رسانه ها را رکن چهارم دموکراسی می دانند، رسانه های جمعی بعنوان شاهراه در فرآیند هویت بخشی در جامعه نقش پیدا می کنند.
نقش عمده نشریات محلی در این میان بعنوان بازتاب ­ دهنده رویدادها و مشکلات منطقه ای در جهت ­ دهی نیروها و برنامه ریزی برای رفع نارسایی­ ها و توسعه کشور بر کسی پوشیده نیست.
در ایران اسلامی نیز رسانه ها از جمله مطبوعات بعنوان یکی از موثرترین عوامل رشد فرهنگ عمومی نقشی اساسی در جهت تحقق اهداف مقدس انقلاب اسلامی و آرمان های امام (ره) و مقام معظم رهبری و اشاعه ارزش­ های انقلابی و تنویر افکار عمومی ایفا می کنند.
مطبوعات در جامعه ایران همواره با فرازها و فرودهای متعدد و گوناگونی روبرو بوده و با شکل گیری وسایل ارتباط جمعی نوین بویژه برنامه های کاربردی تلفن های همراه روز بروز شاهد کاهش اثربخشی این وسیله ارتباطی هستیم که این موضوع در استانی همچون ایلام نمود بیشتری دارد.
یکی از فعالان عرصه مطبوعات ایلام تاکید می کند: صاحب نظران و نویسندگانی که دغدغه مسایل و مشکلات اجتماعی جامعه را دارند، برای ارتقای محتوا و شناسایی آسیب های مطبوعات محلی باید به کمک فعالان این عرصه بیایند.
ابراهیم محمدی ادامه داد: وجود بازاریابان مطبوعات به چالشی جدی برای فعالیت خبرنگاران حقیقی در استان ایلام تبدیل شده است لذا باید خبرنگاران فعال و حرفه ای از افراد بازاریاب تفکیک شوند.
یکی دیگر از فعالان عرصه اطلاع رسانی در ایلام می گوید: خبرنگاران در استان ایلام بدلیل نداشتن تمکن مالی بشدت وابسته به آگهی های دستگاه های دولتی هستند و همین موضوع باعث شده تا بسیاری از همکاران چشمان خود را بر روی بسیاری از مسایل و مشکلات ببندند و تنها به چاپ گزارش عملکردهای مثبت مسوولان ادارات بسنده کنند.
مجید بگ نظری اضافه کرد: هزینه های سرسام آور اجاره دفتر، چاپخانه ها، حروف چینی، صفحه آرایی، مشکلات توزیع و … توان و رمقی در خبرنگاران استان برای مطالعه و بهبود دانش حرفه ای و غیرحرفه ای خود نگذاشته است.
رییس خانه مطبوعات ایلام بر ضرورت خانه تکانی و غربالگری در میان فعالان عرصه خبرنگاری و روزنامه نگاری این استان تاکید می کند و می گوید: تعداد افراد حاضر در میان جامعه رسانه ای ایلام به نسبت سایر استان ها و حتی استانداردها وضعیت مناسبی دارد، ولی باید با ارزیابی شاخص های تعیین شده افراد صلاحیت دار و کسانیکه درد بیان حقایق و مشکلات مردم استان را دارند، احصا و یک غربالگری در میان خبرنگاران انجام شود.
عبدالحمید کرمی مخاطب شناسی و درک شرایط جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حوزه کاری را از مهمترین نیازهای کار خبرنگاری دانست و افزود: در صورتیکه جامعه رسانه ای استان بتواند با این درک و اطمینان فعالیت کنند، بدون شک تاثیرگذاری آثار و عملکرد آنان بیشتر می شود.
رییس خانه مطبوعات ایلام یکی از مهمترین مشکلات کار رسانه در ایلام را نبود هم افزایی سازنده و مناسب میان مدیران اجرایی و خبرنگاران مطبوعات و رسانه ها اعلام کرد و ادامه داد: انتظار می رود مسوولان دستگاه ها با نگاه فرهنگی از ظرفیت های رسانه برای پیشبرد امور و رفع نارسایی ها بهره ببرند.
کرمی تاکید کرد: مدیران اجرایی نیز نباید خود را از رسانه ها و مطبوعات جدا و متمایز بدانند چرا که خبرنگاران همیشه یاور و پشتیبان مسوولان بوده و دلسوزانه و مخلصانه در راستای خدمت به مردم و توسعه پایدار تلاش کرده اند.
وی اظهار کرد: هم اینک 38 نشریه محلی دارای مجوز که 24 نشریه در قالب هفته نامه، ماهنامه و فصلنامه فعالیت دارند، 62 روزنامه سراسری در این استان دارای نمایندگی هستند و 11 خبرگزاری نیز نمایندگی فعال در استان دارند.
به گفته کرمی، براساس ارزیابی های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام هر نشریه در طول سال باید حداقل 24 شماره منتشر کند در حالیکه برخی از نشریات این استان در طول سال کمتر از سه مورد چاپ دارند.
وی در خصوص تیراژ مطبوعات محلی ایلام گفت: اگر میانگین چاپ هر نشریه را یک هزار تا یک هزار و 500 نسخه در نظر بگیریم بطور متوسط در هر شماره بین 30 تا 35 هزار نسخه نشریه در استان چاپ و توزیع می شود.
کرمی ضرورت مخاطب شناسی در حوزه رسانه را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: رسانه زبان گویای مردم است و خبرنگاران باید تلاش کنند با رصد نیازها و مشکلات مردم بازوی توانمند مدیران اجرایی در انجام طرح ها و برنامه ها باشند.
رییس خانه مطبوعات ایلام نبود تمکن مالی در میان فعالان رسانه ای را از مهمترین دلایل راه اندازی نشدن روزنامه محلی در این استان عنوان کرد.
کرمی یادآور شد: نبود چاپخانه ای که بتواند نیاز این روزنامه را پاسخگو باشد نیز از دیگر دلایل فراهم نشدن شرایط برای راه اندازی روزنامه محلی در ایلام است.
وی افزود: 2 مجوز راه اندازی روزنامه محلی تاکنون در استان صادر شده که بدلایل عنوان شده موفق به راه اندازی آنها نشده ایم.
مدیرکل اجتماعی استانداری ایلام نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: حرکت های منسجم و هماهنگ منجر به ایجاد نگرش در شهروندان می شود و اصحاب مطبوعات و رسانه باید با پرهیز از تخریب، انتقادهای بی هدف، اتهام های بی مورد و جبهه گیری علیه دیگران را طرد و کنند و باید روشنگری و شفافیت در مسایل و موضوع ها را سرلوحه عمل قرار دهند.
علی مهرعلیزاده جایگاه حساس رسانه ها را به مثابه مربی و آموزگار در جامعه برای بررسی انحراف ها، عوامل ایجاد آنها و تحلیل مسایل اجتماعی دانست و تاکید کرد: انعکاس نادرست موضوع ها، اسباب تشویش و اضطراب اذهان عمومی و گاه ترویج بدآموزی می شود.
یکی دیگر از عوامل ارتقا دهنده سطح فرهنگی جوامع سرانه مطالعه در میان شهروندان ان کشور است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی ایلام میزان مطالعه روزانه مردم این استان را 57 دقیقه و 40 ثانیه عنوان می کند و می گوید: این سرانه در کل کشور 75 دقیقه و 36 ثانیه است.
علی حیدر مظفری یادآور شد: پایین بودن سرانه مطالعه روزنامه و نشریات علت اصلی کمی نرخ مطالعه در استان ایلام است.
وی با بیان اینکه نرخ مطالعه بر اساس خواندن کتاب، قرآن کریم، نشریه ها و روزنامه ها محاسبه می شود، ادامه داد: استان ایلام در زمینه نرخ مطالعه کتاب جزو پنج استان برتر کشور است.
با قرار گرفتن محمدرضا مروارید بر مسند استانداری ایلام با توجه به سابقه طولانی ایشان در فعالیت های رسانه ای و روزنامه نگاری امیدواری بسیار زیادی برای کاهش آلام و مشکلات جامعه اطلاع رسانی استان حاصل شد و دیدارهای متعدد وی با فعالان این عرصه از عزم جزم او برای حرکت به سمت ارتقای جایگاه خبرنگاران استان در فضای رسانه ای کشور حکایت دارد که امیدواریم با تلاش بیش از پیش مدیران فرهنگی روز بروز شاهد بهبود سطح کیفی فعالیت های فرهنگی در استان باشیم.

گزارش از: حسن کهزادیان
6119/9002



13/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن