واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: نقد نظریه علم دینی در پنج سال آینده به بار می نشیند تهران - ایرنا - معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، از نقد نظریه علم دینی به عنوان یکی از برنامه های این پژوهشگاه یاد کرد که نتایج آن در پنج سال آینده به بار خواهد نشست.
محمود حکمت نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا، به معرفی برنامه های پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پرداخت و افزود: یکی از مهمترین برنامه های پژوهشی نقد نظریه علم دینی است که صاحبان نظریه به ارائه مبانی و دلایل نظریه خود می پردازند و ما این مباحث را در کتاب نقد مطرح می کنیم.
وی با بیان اینکه اولین نظریه مربوط به آیت الله عبدالله جوادی آملی است گفت: به درخواست پژوهشگاه یکی از موافقان نظریه آیت الله جوادی آملی به تشریح آن نظریه می پردازد و سپس به چندین ناقد فرصت داده می شود تا نظرات و ایرادات خود را مطرح کنند و در ادامه پژوهشگاه از صاحب نظریه یعنی آیت الله جوادی آملی می خواهد پاسخ های ناقدان را ارائه کند.
حکمت نیا همچنین اظهار کرد: ما در کتاب نقد از شخصیت آیت الله جوادی شروع کرده ایم و تاکنون جلد اول این کتاب چاپ شده و جلد دوم نیز در کتاب نقد آماده انتشار است.
وی افزود: در جلدهای سوم و چهارم کتاب نقد سراغ شخصیت و نظریه های آیت الله محمد تقی مصباح یزدی می رویم.
معاون پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: با شناسایی شخصیت های مهم تلاش داریم تا هر سال نظریات و دیدگاه های یک یا دو شخصیت مهم علمی برجسته و طراز اول را بیان کنیم تا ناقدین نیز بتوانند مطالب خود را بیان کنند و چنین برنامه ای در پنج سال آینده جواب می دهد.
* 300 پروژه جدید پژوهشی
حکمت نیا در ادامه به برنامه های سال 94 پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اشاره کرد و گفت: 220 پروژه در حال اجرا داریم و 300 پروژه جدید جزو برنامه های امسال است. البته 70 نشست و 130 مقاله دانشنامه ای در برنامه های امسال پیش بینی شده است.
وی همچنین به فعالیت 74 پژوهشگر در قالب 23 گروه ذیل پژوهشکده های حکمت، نظام ها، فرهنگ و مرکز پژوهش های این پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: چهار گروه ذیل موسسه حوزوی حکمت و بخش آموزش موسسه، کانون اندیشه جوان و دانشنامه نگاری مشغول پژوهش و تحقیق هستند.
حکمت نیا افزود: 60 پروژه تحقیقاتی به پایان رسیده و در شورای آثار پژوهشگاه مورد بررسی قرار گرفته و 107 طرح نامه پژوهشی نیز به تصویب رسیده که می توان به طرح نامه های اخلاق و اقتصاد از دیدگاه قرآن، سلفی گری افراطی، سینمای غرب و کتاب مقدس و همچنین شگردشناسی استعمار فرانو در عصر حاضر اشاره کرد.
وی همچنین از جوایزی که به پژوهش های این پژوهشگاه تعقل گرفته سخن گفت و افزود: کتاب های دین و علم نوشته پیروز فطورچی و سلوک اخلاقی (طرح های روایی) نوشته امیر غنوی به عنوان آثار شایسته تقدیر در بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران معرفی شدند.
عضو کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگ افزود: کتاب فقه سیاسی شیعه تالیف سید کاظم سیدباقری اثر برگزیده در هفتمین جشنواره بین المللی فارابی شناخته شد و جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی نیز به سیدعباس موسویان برای تحقیق در حوزه بانکداری اسلامی اهدا شد.
وی اضافه کرد: کتاب تغییر تنزیلی قرآن کریم اثر حجت الاسلام عبدالکریم بهجت پور به عنوان اثر شایسته تقدیر شانزدهمین کتاب سال حوزه و کتاب عناوین ثانویه حقوق خانواده نوشته حجت الاسلام فرج الله هدایت نیا اثر شایسته تحسین شانزدهمین کتاب سال حوزه شناخته شد.
** 200 کتاب در دست انتشار
حکمت نیا در ادامه به فعالیت های سال 93 پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اشاره کرد و از انتظار انتشار 200 کتاب به دلایل مختلف سخن گفت و افزود: تعداد 28 کتاب در سال گذشته به عنوان چاپ اول منتشر شد و 32 کتاب نیز تجدید چاپ شده است.
وی همچنین با بیان این که 40 نشست علمی در گروه های مختلف این پژوهشگاه برگزار شد، افزود: سال گذشته همایش های فلسفه فقه، قرآن و معرفت شناسی، اعتزال نو، نسبت عرفان اسلامی با فلسفه هنر و معماری، میراث معنوی فکری مرحوم سیدعبدالحسین لاری، مبانی تحکیم خانواده، دیپلماسی عمومی و آثار آن در ارتباطات اجتماعی برگزار شد.
معاون پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: 129 مقاله در 27 شماره از مجلات و فصلنامه های این پژوهشگاه به نام های اقتصاد اسلامی، ذهن، حقوق اسلامی، نقد، حاشیه، قبسات به چاپ رسیده است و دانشنامه قرآن شناسی نیز در هفت جلد آماده انتشار است.
فراهنگ**1003**1027
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]