واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سهم هيچِ سينماي ايران از جداسازي بخش بينالملل جشنواره فجر
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
روز گذشته مراسم اختتاميه بخش بينالملل سي و سومين دوره جشنواره فيلم فجر در تالار وحدت برگزار شد.
اختتاميه بخش بينالملل جشنواره سي و سوم فيلم فجر در سكوت رسانهاي و بدون كمترين جريانسازي خبري در حالي به كار خودش پايان داد كه مسئولان جشنواره و سازمان سينمايي، خاموشي رسانهاي اين رويداد را متوجه كمكاري بخش روابطعمومي جشنواره كردهاند.
سال گذشته كه جدايي و انشقاق بخش بينالملل جشنواره فجر از بخش ملي آن اعلام شد، بسياري از كارشناسان و نخبگان رسانهاي، سينمايي و فرهنگي با اعلام موضع نسبت به اين تصميم ناپخته و غيركارشناسي، آن را براي سينماي ايران و جايگاه بينالمللي جشنواره فيلم فجر مضر و غيرقابل توجيه دانستند.
هر كارشناس يا سينماگري كه دم از مخالفت با برگزاري جشنواره فجر به اين سبك و سياق ميزد به ارديبهشت 94 يعني زمان برگزاري بخش بينالملل جشنواره حواله ميدادند.
حالا كه پس از چند روز تمام نبوغ مديريتي و پيادهسازي تجربه سالها گشتوگذار در جشنوارههاي خارجي به اجرا درآمد، كوه بخش بينالملل موش زاييد! با بررسي ابعاد و بخشهاي مختلف بخش بينالملل سيوسومين دوره جشنواره فيلم فجر تنها تفاوتي كه ديده شد سردي و كسالتآور بودن وركشاپهاي برگزار شده در اين دوره به گواه برخي ميهمانان جشنواره بود، از جمله الشين موسي اوغلو از كشور آذربايجان و كارگردان فيلم سينمايي «نبات» كه گفته بود: «اصلاً توقع نداشتم با اين وضع نمايش فيلم در جشنواره فجر روبهرو شوم. صدها آدم براي ساخته شدن اين فيلم زحمت كشيدهاند و حالا با اين شكل نمايش فيلم به آنان و جشنواره خودتان بياحترامي كردهايد!»
مسئله ديگري كه در اين دوره از بخش بينالملل جشنواره فجر ديده شد، تلاش يك جريان براي ميدان دادن به افرادي نظير كيارستمي به بهانه برپايي وركشاپ و آشنايي هنرجويان با سبك سينمايي اين كارگران است! اين جريان كه همچنان زخم خورده از اتفاقات بخش ملي جشنواره فجر در سال گذشته و ميدانداري عناصر انقلابي مثل ابراهيم حاتميكيا است، سعي كردند در اين دوره از جشنواره با پروبال دادن به برخي افراد هم انتقاداتي را كه به علت اظهارات موهن نامبرده عليه دفاع مقدس و شهدا ايجاد شده بود، كم كنند و هم به نوعي او را به عنوان يك شاخص و كسي كه مورد احترام نظام و حاكميت است، معرفي كنند.
اين در حالي است كه شايد خود كيارستمي خيلي اعتقادي به چنين مسائلي نداشته باشد. به هر حال بخش بينالملل فيلم فجر با سبك و سياق كن، برليناله و ونيز سرشار از افراد كراواتي و ادكلن زدهاي بود كه كمترين منفعت و سودي براي سينماي ايران به همراه نداشتهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]