تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834698425
- میاندشت جاجرم فرصتی استثنایی برای احیای یوز آسیایی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: میاندشت جاجرم فرصتی استثنایی برای احیای یوز آسیایی بجنورد - ایرنا - پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم واقع در بخش کویری استان خراسان شمالی، فرصتی استثنایی برای احیای یوز آسیایی در کشور است و نباید این ظرفیت بالقوه را نادیده گرفت.
پناهگاه حیات وحش میاندشت با مساحت 84 هزار و 435 هکتار دارای مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان پناهگاه حیات وحش در 10 کیلومتری شرق شهرستان جاجرم قرار دارد.
این پناهگاه با پارک ملی گلستان 100 کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان 80 کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود 75 کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالو ک اسفراین 30 کیلومتر فاصله دارد.
پناهگاه حیات وحش میاندشت ویژگی خاصی برای زندگی گونه های مختلف جانوری از جمله یوز آسیایی دارد که آن را به عنوان تنها زیستگاه دشتی یوز آسیایی در کشور معرفی می کند.
همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط انجمن یوزپلنگ ایرانی در سال 1387، جمعیت یوزپلنگ در منطقه میاندشت جاجرم در سال 1384 شش تا 10 قلاده برآورد شد ولی جمعیت این جانور از سال 1386 دچار کاهش شده که به احتمال زیاد یکی از مهم ترین علل آن خشکسالی و کاهش جمعیت جوندگان و خرگوش در منطقه بوده است.
مطالعات مذکور مشخص می کند که عوامل محیطی غیرقابل پیش بینی در کوتاه ترین زمان تاثیر قابل ملاحظه ای بر جمعیت طعمه خوارانی که از مرکز محدوده پراکنش دور هستند، می گذارد.
این مطالعات و وجود چنین گزارش هایی از وضعیت یوز در پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم موجب شد تا در سال های اخیر 320 هکتار از مساحت این منطقه به امر تکثیر و پرورش یوزپلنگ آسیایی اختصاص داده شود.
در این طرح محدوده ای به وسعت 120 هکتار در منطقه دوشاخ واقع در ضلع شمال شرقی پناهگاه حیات وحش میاندشت برای این منظور جانمایی شد و در مرحله بعد نحوه و نوع حصارکشی محدوده مورد نظر مطالعه شد تا حصارکشی به نوعی انجام شود که در ادامه فعالیت طرح تکثیر با حداقل مشکل مواجه شود.
در ششم آذر سال 1387 نیز مرحله نخست اجرای پروژه سایت تکثیر و پرورش یوزپلنگ در منطقه پناهگاه حیات وحش میاندشت به اتمام رسید و یک قلاده یوزپلنگ ایرانی نر جدا شده از طبیعت با حضور جمعی از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست، رییس بخش گربه سانان و نمایندگان سازمان جهانی مربوط در این سایت رهاسازی شد.
اکنون مساحتی 125 هکتاری برای پرورش طعمه یوز در این منطقه فنس کشی شده است که 100 هکتار آن به منطقه زیست یوز ماده و بیش از 25 هکتار آن به منطقه زیست یوز نر اختصاص دارد.
طبق آخرین گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، در پناهگاه حیات وحش میاندشت زیست شش قلاده یوزپلنگ نادر و زیبا قطعی است و طعمه آن ها هم از آهو و خرگوش موجود در منطقه است.
*معرفی یوز آسیایی
این گونه جانوری دارای دو زیرگونه آسیایی و افریقایی است که در این بین زیرگونه آفریقایی در بسیاری از بخش های این قاره پراکندگی و وضعیت نسبتا بهتری دارد به طوری که حدود 9 تا 12 هزار یوز در افریقا باقی مانده است.
یوز زیرگونه آسیایی که روزگاری در بخش های وسیعی از خاورمیانه و هند پراکندگی داشت اکنون تنها محدود به جمعیت موجود در ایران شده که پراکندگی عمده آن مربوط به بخش مرکزی ایران در محدوده دشت های کویر و لوت و نواحی اطراف آن است.
امروز وضعیت یوزپلنگ آسیایی براساس معیارهای اتحادیه جهانی حفاظت بحرانی و طبق قانون شکار و صید جزو گونه های در معرض خطر انقراض قلمداد می شود.
یوز آسیایی، این زیرگونه جانوری مهره دار از رده پستانداران، راسته گوشتخواران و یکی از نادرترین اعضای خانواده گربه سانان است که زمانی در اکثر مناطق دشتی غرب آسیا می زیسته ولی امروز با نام یوزپلنگ ایرانی در نیمه شرقی کشور با جمعیتی در حدود 70 تا 100 قلاده به بقای خود ادامه می دهد.
بدن این گربه سان بی همتا در چندین میلیون سال تکامل طوری شکل گرفته که به آن امکان حرکت با سرعتی برابر با 110 کیلومتر در ساعت را می دهد.
وجود اندام باریک، دست و پای لاغر و بلند، سینه فراخ و دارا بودن جمجمه ای کوچک، ظریف و گرد، یوز را به سریع ترین جانور روی زمین بدل کرده است.
یوزها به آسانی از دیگر گربه سانان قابل تشخیص هستند و این امر تنها به علت وجود خال های گرد و سیاه و توپر و خط اشکی (نوار سیاه روی صورت که از گوشه داخلی چشم تا گوشه دهان امتداد دارد) روی بدن نیست بلکه بدن باریک و کشیده، سر کوچک و گرد، پوزه کوتاه و گوش های کوچک و تا حدودی پهن نیز آنها را از دیگر گربه سانان متمایز می کند.
طعمه معمول یوزپلنگ را آهو، جبیر، خرگوش و پستانداران سمدار حداکثر تا وزن 40 کیلوگرم تشکیل می دهند.
یک یوز نر بالغ تنها هرچند روز، یکبار شکار می کند اما ماده های دارای توله تقریبا هر روز به شکار می پردازند و در حالی که سایر گربه سانان شکارچیان شب هستند یوزها عمدتا روز فعال بوده و اغلب در اوایل بامداد و غروب آفتاب به سراغ طعمه های خود می روند و ضریب موفقیت آنها در شکار حدود 50 درصد اندازه گیری شده است.
میزان تغذیه روزانه یوزپلنگ به طور متوسط دو کیلوگرم است که به نظر غذای زیادی نیست.
طول عمر این گونه جانوری در طبیعت هفت سال گزارش شده اما گفته شده حداکثر تا 12 سال هم عمر می کنند که طول زندگی آنها در اسارت تا 16 سال هم گزارش شده است.
یوز ماده هر دو سال یکبار زادآوری دارد و به طور معمول دو تا چهار توله 250 تا 300 گرمی می زاید که این توله ها 15 تا 17 ماه پس از تولد تحت مراقبت مادر قرار دارند.
یوز ماده به جز هنگام شکار، لحظه ای توله های خود را تنها نمی گذارد و در سه یا چهار ماهگی توله ها را از شیر گرفته و با طعمه شکار شده تغذیه می کند.
یوز نر که در سه سالگی به بلوغ می رسد در مراقبت از توله ها دخالتی ندارد و توله های یوز همیشه در حال بازی با یکدیگر بوده و مهارت های شکار را از مادر فرا می گیرند.
*وضعیت یوز آسیایی در میاندشت و تغذیه آن
کارشناس مسوول حیات وحش و آبزیان اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی درباره وضعیت یوزپلنگ آسیایی در منطقه پناهگاه حیات وحش میاندشت و تغذیه آن می گوید: یوزپلنگ آسیایی از غزال (آهو) و سایر جوندگان تغذیه می کند و در نتیجه خطری برای انسان و سایر دام های اهلی در منطقه ندارد.
بهروز جعفری افزود: همچنین وجود دام در مراتع نزدیک پناهگاه حیات وحش میاندشت باعث کاهش پوشش گیاهی منطقه و در نتیجه کمبود علوفه برای آهوان شده و زنجیره غذایی یوز را مورد مخاطره قرار می دهد که باید برای آن چاره اندیشی صورت گیرد.
وی گفت: با توجه به اینکه اکنون زیست یوز آسیایی به علت تعداد کم آن ها در حال انقراض است باید مورد حمایت و حفاظت بیشتر قرار گیرد تا نسل این جانور حفظ شود.
جعفری افزود: با توجه به حساسیت موضوع، پیشگیری از نابودی جمعیت این حیوان توسط سازمان حفاظت محیط زیست ضروری تشخیص داده شده و یک سایت برای پرورش و تکثیر یوزپلنگ آسیایی و طعمه های آن در پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم برای حفظ و تکثیر و مطالعه بیشتر بر روی این گونه با ارزش ایجاد و راه اندازی شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه پناهگاه حیات وحش میاندشت تنها زیستگاه واقعی یوز کشور است، (یوز در مناطق تپه ماهوری و کوهستانی زندگی می کند) و میاندشت تنها منطقه ای است که دشتی بوده و یوزها هنوز در دشت به دنبال آهو هستند و از این رو حفظ و احیای چنین زیستگاهی از بالاترین اولویت برخوردار است.
جعفری افزود: قبل از آغاز عملیات ایجاد این سایت به منظور ارتقای دانش و اطلاعات اولیه طرح بررسی وضعیت زیستی یوزپلنگ در پناهگاه حیات وحش میاندشت توسط اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی و با تلاش کارشناسان انجمن یوزپلنگ ایرانی اجرا شد.
وی گفت: در این پروژه وضعیت بوم شناسی، محدوده پراکنش، رژیم غذایی، عوامل تهدید کننده یوز، نگرش مردم محلی نسبت به یوزپلنگ و گونه های مرتبط با یوز از قبیل آهو، قوچ، میش، خرگوش و غیره به عنوان طعمه و گرگ، گفتار، پلنگ و غیره به عنوان رقبای احتمالی یوزپلنگ در منطقه مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از انجام این کار تحقیقاتی، منطقه ای مناسب برای احداث سایت تکثیر در محدوده پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم در نظر گرفته شد که تمام شرایط زیستی یوزپلنگ را دارا است و این مهم با بررسی های لازم و بهره مند شدن از نظرات مدیران و کارشناسان با تجربه سازمان و کارشناسان استان صورت گرفته است.
*هدف گذاری طرح تکثیر یوزپلنگ آسیایی در میاندشت خوب ولی فرایند درستی ندارد
یک کارشناس حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: هدف گذاری در طرح تکثیر یوزپلنگ آسیایی در میاندشت شهرستان جاجرم که از ظرفیت بالایی برای پرورش و جذب گردشگر دارد، بسیار خوب است ولی فرایند اجرای آن تاکنون درست نبوده است.
وی که خواست نامش در خبر ذکر نشود، افزود: متاسفانه برای اجرای طرح مزبور از ابتدا، سلیقه ای عمل شده است و با این روند، کار تکثیر یوزآسیایی توجیهی برای سازمان ندارد.
وی رها سازی وجود این منبع ژنتیکی منحصر به فرد در کشور را در این خطه، ظلم دانست و گفت: لازم است برای اجرای این طرح تامین امکانات سخت افزاری، نیروی محیطبانی، ایجاد بانک ژنتیکی، استفاده از تجربه دنیا در بعد فنی و کارشناسی و.. با لحاظ برنامه های کوتاه، میان و بلندمدت دیده شود.
به گفته وی باید شرایط را برای حضور دو یوز نر و ماده در پایگاه پرورش طرح تکثیر یوزپلنگ آسیایی درمیاندشت فراهم شود و با این شیوه که یک قلاده یوز نگهداری شود، طعمه یوز رها شود و .. کار تکثیر و پرورش شدنی نیست.
وی افزود: باید اصل هدفگذاری و بحث تامین نیروی انسانی محیطبان موردنیاز، فضای پرورش یوز و تامین طمعه به طور دقیق اجرا شود که متاسفانه تاکنون به تمامی این موارد به طور با برنامه توجه و عمل نشده است.
وی گفت: باید هدفگذاری کامل در اجرای طرح مزبور تعریف شود و از اهل فن و کارشناس و متخصص براساس داشته های فعلی در منطقه استفاده و کار عملیاتی شود.
این کارشناس حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، میاندشت جاجرم را یکی از جاذبه های خوب گردشگری طبیعی کشور برشمرد و افزود: این ظرفیت منحصر فقط در اختیار پنج استان خراسان شمالی، اصفهان، یزد، کرمان و سمنان کشور است که خراسان شمالی از شرایط بسیار منحصر به فرد برخوردار است.
*میاندشت را می توان به بهترین محل تکثیر و پرورش یوز آسیایی تبدیل کرد
مدیر کل اسبق حفاظت محیط زیست خراسان شمالی و مجری طرح تکثیر و پرورش یوز آسیایی در میاندشت جاجرم نیز در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم بهترین محل تکثیر یوزپلنگ آسیایی در کشور می تواند شود در صورتی که طرح تکثیر یوز در این منطقه اجرا شود.
محسن شهریاری افزود: وجود منطقه حفاظت شده میاندشت یکی از شاخصه های اصلی استان خراسان شمالی در حفاظت از گونه های رو به انقراض یوزپلنگ آسیایی و جذب گردشگر محسوب می شود و نباید از کنار آن به آسانی گذشت.
وی گفت: به همین دلیل طرح ایجاد سایت تکثیر و پرورش یوزپلنگ آسیایی پیشنهاد و به اجرا درآمد ولی متاسفانه حدود سه ماه است که یوزپلنگ نر (کوشکی) که دو الی سه سال از نگهداری آن در سایت می گذرد، به تهران انتقال داده شد و نگرانی در میان دوستداران حیات وحش منطقه به وجود آورده است.
وی با اشاره به این که نیاز مبرم به اجرای طرح تکثیر و پرورش یوزپلنگ آسیایی در کشور داریم، افزود: با توجه به این که زیستگاه اصلی این حیوان استان خراسان شمالی است و اگر به این طرح توجه ویژه شود، مشکل حفاظت از این گونه جانوری هم کاسته می شود.
وی گفت: اکنون یوزپلنگ نر (کوشکی) به تهران منتقل شده است و در دل شهر تهران، تکثیر آن صورت می گیرد. آیا تکثیر آن در شهر با اهداف سازمان حفاظت محیط زیست همخوانی دارد؟ در حالی که منطقه حفاظت شده میاندشت مستعد تکثیر و پرورش یوزآسیایی در دل طبیعت است.
وی که از منتقدان انتقال یوز نر (کوشکی) به شهر تهران برای تکثیر است، خواستار اجرای طرح تکثیر و پرورش یوز آسیایی در منطقه میاندشت شد.
*امکانات برای اجرای طرح تکثیر و پرورش یوز آسیایی در میاندشت جاجرم فراهم است
کارشناس مسوول حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی همچنین گفت: امکانات در پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم برای اجرای طرح تکثیر و پرورش یوزآسیایی فراهم است.
بهروز جعفری افزود: تاکنون در بخشی از پناهگاه حیات وحش میاندشت حدود 100 هکتار برای نگهداری یوز نر و حدود 20 هکتار برای یوز ماده و توله اش فنس کشی شده است.
*سرمایه گذاری در طرح تکثیر و پرورش یوز آسیایی در میاندشت، جذب گردشگر همراه دارد.
بیشتر، معاون فنی سابق اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی درباره اهمیت پناهگاه حیات وحش میاندشت و پرورش یوزپلنگ آسیایی به خبرنگار ایرنا گفته بود: براساس مطالعات صورت گرفته پناهگاه حیات وحش میاندشت از زیستگاه های مهم کشور برای گونه یوزپلنگ به شمار می رود.
محمد عرفانی افزود: به همین دلیل با سرمایه گذاری که برای پروژه تکثیر و پرورش یوزپلنگ آسیایی در منطقه میاندشت جاجرم صورت گرفته و اجرایی شدن آن می تواند نقش بسزایی در پرورش یوزپلنگ داشته باشد.
وی از سایت پرورش یوزپلنگ میاندشت به عنوان مجهزترین سایت کشور نام برد و گفت: از ویژگی های مهم این سایت این است که در محیط محصور آن یوز ماده می تواند طعمه گیری را به توله های خود یاد بدهد.
وی افزود: در سایت پرورش یوز در پناهگاه حیات وحش میاندشت 125 هکتار به بخش طعمه گیری یوز اختصاص دارد که این فضا برای یوز ماده فرصت را فراهم می کند تا یوز مادر آموزش طعمه گیری را بدون دغدغه در طبیعت آموزش دهد.
وی با اشاره به اینکه اکنون از برنامه پرورش یوز در سایت پناهگاه حیات وحش میاندشت عقب هستیم، افزود: اگر یوز ماده برای پرورش به این سایت فرستاده شود نقش موثر سایت در آتی مشخص خواهد شد.
همچنین کارشناسان گردشگری و حفاظت محیط زیست در خراسان شمالی معتقدند: با توجه به اینکه پناهگاه حیات وحش میاندشت از لحاظ توپوگرافی دارای وضعیت های بیابانی، نیمه بیابانی و کوهستانی و دارای گونه های با ارزش دیگری چون آهو، هوبره و غیره است، می توان با سرمایه گذاری برای افزایش جمعیت این گونه ها، ایجاد زیرساخت های گردشگری برای استفاده علاقه مندان داخلی و خارجی و ایجاد اشتغال مردم بومی منطقه به اقتصاد و جذب سرمایه های خارجی در این زمینه کمک کرد.
این عده یکی دیگر از خصوصیات پناهگاه حیات وحش میاندشت امکان گشت و گذار در کل منطقه در یک ساعت است که می تواند امتیاز بسیار خوبی برای تداوم انجام مطالعات در زمینه تکثیر و پرورش گونه های جانوری در این منطقه از جمله یوز باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در مورد اجرای طرح تکثیر و پرورش یوزآسیایی در میاندشت این استان به ایرنا گفت: با توجه به این که این طرح در منطقه ای اجرا می شود که زیستگاه مهم یوز آسیایی محسوب می شود، این اداره کل رایزنی برای پی گیر احیای دوباره آن در دستور کار خود دارد.
اصغر مطهری افزود: با انتقال یوز نر (کوشکی) به میاندشت، حمایت ها از اجرای طرح مزبور تقویت خواهد شد.
وی در خصوص وضعیت یوز نر (کوشکی) در تهران هم گفت: طبق گزارش های غیر رسمی که تاکنون دریافت شده است، جفت گیری و تکثیر یوز نر (کوشکی) و یوز ماده (دلبر) موفقیت آمیز اعلام می شود.
طبق گزارش حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، 51 گونه پستاندار از جمله یوز پلنگ آسیایی معادل 26.3درصد از 194 گونه پستاندار کشور است در این استان زیست می کنند. زیست یوز پلنگ آسیایی در استان خراسان شمالی در معرض بحرانی قرار دارد.
خراسان شمالی با دو میلیون و 800 هزار هکتار وسعت در شمالشرق کشور قرار دارد و 194 هزار هکتار آن در قالب پارک و منطقه حفاظت شده زیر پوشش اداره کل حفاظت محیط زیست این استان قرار دارد. ک/4
6204/5132
12/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
- زیستگاه میاندشت جاجرم قابلیت ثبت در فهرست آثار طبیعی را دارد
زیستگاه میاندشت جاجرم قابلیت ثبت در فهرست آثار طبیعی را دارد بجنورد - ایرنا - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت زیستگاه منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم قابلیت ثبت شدن در فهرست میراث فرهنگی را دارد علی اکبر وحدتی روز دوشنبه در گفت و گومعاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد: کنگره بینالمللی خون فرصتی استثنایی برای معرفی ظرفیتهای کهگیلویه و بویراح
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد کنگره بینالمللی خون فرصتی استثنایی برای معرفی ظرفیتهای کهگیلویه و بویراحمد استمعاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت کنگره بینالمللی خون فرصتی استثنایی برای معرفی ظرفیتهای این استان است به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج فتاحهدف آموزش و پرورش استثنایی، توسعه عدالت آموزشی است
چهارشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۳ رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور هدف این سازمان را توسعه عدالت آموزشی خواند به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه یزد مجید قدمی در دیدار با سید محمد میرمحمدی استاندار یزد حرکت ارزشمند وی در خصوص اهدایمشارکت 75 روستا در احیای دریاچه ارومیه/ فاز دوم احیای دریاچه کلید خورد
مدیرملی طرح حفاظت از تالاب های ایران به پانا خبر داد مشارکت 75 روستا در احیای دریاچه ارومیه فاز دوم احیای دریاچه کلید خورد خبرگزاری پانا مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران از مشارکت 75 روستا در محدوده دریاچه ارومیه برای همکاری در پروژه احیای این دریاچه خبر داد ۱۳۹۴ چهارشنب29 فروردین، فرصتی مغتنم برای نمایش همدلی و همزبانی نیروهای مسلح
در اطلاعیه ناجا عنوان شد 29 فروردین فرصتی مغتنم برای نمایش همدلی و همزبانی نیروهای مسلح نیروی انتظامی با صدور پیامی 29 فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی را به ارتشیان غیور مکتبی و سر افراز تبریک گفت به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران نیروی انتظامی با صدور پیامی 29 فروردین ررئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور خبرداد تحصیل 71400دانشآموز استثنایی در مدارس کشور/سرانه دانشآموزی مد
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور خبردادتحصیل 71400دانشآموز استثنایی در مدارس کشور سرانه دانشآموزی مدارس استثنایی سه برابر میشودرئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از تحصیل 71 هزار و400 دانش آموز استثنایی درمدارس استثنایی و مدارس عادی به صورت تلفیقی خبرداد به گزارشدر اطلاعیه ناجا عنوان شد 29 فروردین، فرصتی مغتنم برای نمایش همدلی و همزبانی نیروهای مسلح
در اطلاعیه ناجا عنوان شد29 فروردین فرصتی مغتنم برای نمایش همدلی و همزبانی نیروهای مسلحنیروی انتظامی با صدور پیامی 29 فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی را به ارتشیان غیور مکتبی و سر افراز تبریک گفت به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری پلیس نیروی انتظامی بااعلام آمادگی تشکلهای زیستمحیطی افغان برای احیای هامون/ خواستههای NGOها از روحانی و اشرفغنی
اعلام آمادگی تشکلهای زیستمحیطی افغان برای احیای هامون خواستههای NGOها از روحانی و اشرفغنی تعداد تشکلهای زیستمحیطی که بیانیه حمایتی از تالابهای بینالمللی هامون را در آستانه سفر اشرفغنی رییسجمهور افغانستان به ایران امضا کردهاند افزایش یافت این در حالی است که سه تشکل زمدیریت یکپارچه زمینه ساز احیای گردشگری برج آزادی
شهردار منطقه 9 تهران گفت مدیریت یکپارچه زمینه ساز احیای گردشگری برج آزادی شهردار منطقه 9 تهران با اشاره به ضرورت احیای گردشگری برج آزادی تصریح کرد مدیریت یکپارچه و منسجم در مجموعه فرهنگی برج آزادی قطعا به حفظ احیا و رونق مجدد برج آزادی منجر خواهدشد به گزارش حوزه شهری باشگاه خ- احیای فریضه الهی امر به معرف و نهی از منکر در جامعه ضروری است
احیای فریضه الهی امر به معرف و نهی از منکر در جامعه ضروری است قصرشیرین - ایرنا - فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه گیلانغرب بر لزوم احیا ترویج و نهادینه کردن فریضه الهی امر به معرف و نهی از منکر در جامعه تاکید کرد به گزارش ایرنا سرهنگ معصوم علی محمدی روز چهارشنبه در جلسه ستاد احیااعتکاف فرصتی برای بازآفرینی شخصیتی
تراز رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت حضور جوانان در اعتکاف مانوری از معنویت است که در جامعه ما اتفاق میافتد و از نشانههای سلامت معنوی و عطش نسل جوان ماست که باید خدای متعال را شاکر باشیم به گزارش تراز با آغاز ماه رجب ماه بندگی خدا و فراهم شدن زمینهای برای راز و نتولید جویشگر یوز پاسخی به مطالبات مردم است
واعظی مطرح کرد تولید جویشگر یوز پاسخی به مطالبات مردم است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت مسوولان در پی حمایت از پژوهش و تولیدداخل هستند و اگر شرکت های ارائه دهنده خدمات خوبی ارائه دهند و نیاز مردم را به خوبی تامین کنند می توانند به موفقیت دست یابند به گزارش گروه اجتما- بی دقتی، فرصتی طلایی برای قاپ زنی
بی دقتی فرصتی طلایی برای قاپ زنی تهران - ایرنا - قاپ زنی نوعی سرقت است که افزون تحمیل رنج از دست دادن مال آسیب های روانی ای را نیز به خاطر هراس و وحشتی که این عمل مجرمانه در پی دارد بر افراد وارد می کند به گفته بسیاری از کارشناسان نیروی انتظامی مهمترین عاملی که سبب می شود اف- معاون استاندار آذربایجان غربی: برنامه های احیای دریاچه ارومیه اغلب عمرانی هستند
معاون استاندار آذربایجان غربی برنامه های احیای دریاچه ارومیه اغلب عمرانی هستند ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت مهمترین برنامه های اجرایی در راستای احیای دریاچه ارومیه اغلب عمرانی است هادی بهادری شامگاه روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از پیشکسوتان و سپادگانها فرصتی برای شهر تهران هستند
پادگانها فرصتی برای شهر تهران هستند رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت پادگانها فرصتی برای شهر تهران هستند و شهرداری باید از این فرصت برای توسعه و آبادانی شهر استفاده کند به گزارش فرهنگ نیوز علیرضا دبیر در یکصدوچهل و ششمین جلسه شورای شهر تهران و در ادامه بررسیعلیرضا دبیر: پادگانها فرصتی برای شهر تهران هستند
علیرضا دبیر پادگانها فرصتی برای شهر تهران هستند رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت پادگانها فرصتی برای شهر تهران هستند و شهرداری باید از این فرصت برای توسعه و آبادانی شهر استفاده کند به گزارش نامه نیوز علیرضا دبیر در یکصدوچهل و ششمین جلسه شورای شهر تهران و در ااحداث بلندترین سد ایران در شمال کشور/ با احیای جنگلهای شمال کشور خسارتها جبران خواهد شد
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد احداث بلندترین سد ایران در شمال کشور با احیای جنگلهای شمال کشور خسارتها جبران خواهد شد سازمان حفاظت از محیط زیست کشور در تلاش است ۳۰۰ هکتار واقع در طرح احداث سد شفارود را به ۲۰۰ هکتار کاهش دهد به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگ-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها