واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بی دقتی، فرصتی طلایی برای قاپ زنی تهران - ایرنا - قاپ زنی نوعی سرقت است که افزون تحمیل رنج از دست دادن مال، آسیب های روانی ای را نیز به خاطر هراس و وحشتی که این عمل مجرمانه در پی دارد، بر افراد وارد می کند.
به گفته بسیاری از کارشناسان نیروی انتظامی، مهمترین عاملی که سبب می شود افراد دچار پدیده قاپ زنی شوند، خودشان هستند، زیرا که سارقان از بی دقتی مالباختگان استفاده کرده و در کمترین زمان ممکن و با سرعت عمل بسیار، بالا اقدام به قاپ زنی می کنند.
به باور این کارشناسان، هرچه میزان دقت افراد در حفظ و نگهداری اموال بسیار بالا باشد، به همان نسبت دو عامل سرعت و جسارت سارقان کاهش یافته و آنها در انجام نیات پلید خود ناکام می مانند.
نکته قابل تامل در قاپ زنی این است که سارقان یا زورگیران برای رسیدن به اهداف خود علاوه بر بکاربردن ترفندهای مختلف، اماکن، خیابان و معابر خلوت را انتخاب کرده و در سرقت لوازم داخل خودرو نیز خودروهایی را انتخاب می کنند که صاحبان آن کمترین مسایل ایمنی را رعایت کرده باشند.
همه ساله اعضای باندهای زورگیری ، کیف قاپی و گوشی قاپی در سراسر استان های کشور با اعلام شکایت مالباختگان، شناسایی و دستگیر می شوند و همواره پلیس تاکید دارد تا مالباختگان حتما موارد سرقت هر چند اندک را اطلاع دهند تا از این طریق شگردهای مشابه، سارقان شناسایی و در نهایت دستگیر شوند.
سال گذشته اعضای یک باند بزرگ قاپ زنی در شرق و جنوب شرق تهران توسط پلیس آگاهی تهران بزرگ به دام افتادند و در جریان شناسایی و دستگیری آنها، برخی مالباختگان از نحوه سرقت اموال خود توسط اعضای این باند صحبت کردند.
یکی از مالباختگان در اظهاراتش به کارآگاهان گفت، در خیابان 21 متری دهقان به سمت منزل در حال حرکت بودم که ناگهان در داخل کوچه، دو سرنشین یک دستگاه موتورسیکلت به بهانه اینکه من برای خواهر یکی از آنها ایجاد مزاحمت کردم اقدام به تهدید من کرده و مرا مجبور کردند تا گوشی تلفن همراه خود را به آنها نشان داده تا به ادعای خود تصویر یا شماره تماس خواهرشان را نشان دهند، من نیز اطمینان داشتم که آنها اشتباه کرده اند، گوشی تلفن همراه خود را به یک نفر از آنها که از موتور پیاده شده بود، نشان دادم که به محض نشان دادن گوشی، این شخص اقدام به سرقت گوشی کرد و هر دو نفر با موتورسیکلت مدل هوندا 125 از محل متواری شدند.
مالباخته ای دیگر نیز در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: ساعت 13 در حال تردد در خیابان بودم که یک دستگاه موتورسیکلت مدل هوندا 125 با دو سرنشین جوان حدودا 20 ساله به من نزدیک شده و از من درخواست پول خرد کردند در حالیکه قصد داشتم تا به آنها پول خرد بدهم، ناگهان ترک نشین موتور اقدام به قاپیدن گوشی ام کرد.
مالباخته دیگری با اشاره به سرقت گوشی تلفن همراهش به شیوه زورگیری، به کارآگاهان گفت: ساعت 19 و 30 دقیقه در خیابان 17 شهریور در حال صحبت با تلفن همراهم بودم که یک نفر گوشی را محکم از دستم کشید و به داخل کوچه ای شروع به دویدن کرد؛ در داخل کوچه توانستم خودم را به این جوان برسانم اما در آنجا سه جوان دیگر با چاقو به سمت من حمله ور شده و همان جوان سارق گوشی نیز چاقوی بزرگی را از زیر لباسش خارج و همزمان سوار موتور شد؛ با مشاهده چهار جوان که همگی چاقو و قمه به دست داشتند، هیچ کاری از دستم بر نمی آمد و در حالیکه به من ناسزا می گفتند تنها نظاره گر آنها بودم که با دو دستگاه موتورسیکلت مدل هوندا 125 و آپاچی از محل دور شدند.
کارآگاهان از طریق اطلاع مالباختگان از نحوه سرقت و استفاده از موتورسیکلت مدل هوندا 125 متوجه شدند که با یک باند قاپ زنی مواجه هستند که در نهایت موفق به شناسایی و دستگیری آنها شدند.
همراه داشتن بی دلیل وجوه نقد، اشیا و اسناد گرانبها، بی دقتی و عدم توجه کافی در حمل وجوه نقد و اموال قیمتی، عبور از معابر خلوت، قرار دادن کیف پول، طلاجات و سایر اموال با ارزش در جاییکه دسترسی به آن آسان است و بی احتیاطی در قرار دادن اموال با ارزش در داخل خودرو از جمله عواملی است که قاپ زنی را برای سارقان آسان تر می کند.
پلیس آگاهی همواره در ارایه توصیه ها به شهروندان برای پیشگیری از هر گونه قاپ زنی تاکید کرده که افراد در صورتیکه مورد سرقت قرار گرفتند، جان خود را برای حفظ مالشان به خطر نیاندازند، اسناد مهم را با خود حمل نکنند و از حمل مدارک مهمی که بتوان با استفاده از آنها به افراد صدمه زد یا اقدام به اخاذی کرد، از جمله عکس های خانوادگی، اسناد شخصی، نامه های شخصی و غیره به هر شکل ممکن بپرهیزند.
لازم به ذکر است به همراه داشتن جواهرات گرانقیمت و پول بیش از نیاز روزانه می تواند، محرک خوبی برای سارقان باشد.
رعایت نکات ایمنی در مواقعی که پول نقد و اسناد و مدارک با ارزش را حمل می کنیم، اهمیتی مضاعف دارد.
سارقان ممکن است به بهانه هایی از جمله پرسیدن آدرس، ساعت یا هر بهانه دیگری به شما نزدیک شوند که دقت و تمرکز شما می تواند مانع از بروز قاپ زنی در این مواقع شود.
پلیس آگاهی همواره تاکید می کند که افراد باید از تلفن عمومی خود در معابر عمومی مراقبت کنید.
دقت و احتیاط هنگام عملیات های مهم پولی، بانکی یا هر نوع چرخه مالی دیگر ضروریست.
به توصیه پلیس، از کیف پول یا اشیاء قیمتی در داخل خودرو باید به خوبی حافظت شود. افراد از کیف دستی در مواقعی که در خیابان و پیاده رو حرکت می کنند به خوبی مراقبت کنند.
رعایت نکات ایمنی در هنگام بازدید خودرو یا پنچرگیری به خصوص اگر پول نقد زیادی در خودرویتان موجود است، اهمیت زیادی دارد.
همچنین قرار دادن زیورالات و اشیاء گرانبهاء می تواند سارقین را تحریک کند.
برخی مالباختگان بعد از سرقت یا زورگیری دچار احساس ترس و نگرانی شده و این احساس آن چنان در آنها غلبه می کند که نمی دانند چه اقداماتی باید انجام دهند.
مالباختگان ضمن حفظ آرامش و خونسردی خود، باید جزییات سرقت را در اختیار پلیس قرار دهند زیرا ارایه این اطلاعات در به دام انداختن سارقین کمک زیادی می کند، بنابراین تلاش کنید تا این جزییات از قبیل شماره پلاک، مشخصات موتور یا خودرو ، ویژگی های راکبان از جمله رنگ لباس، چهره و مو و البته جهت حرکت آنها را به خاطر بسپارید و به دقت در اختیار ماموران قرار دهید.
افراد مالباخته پس از سرقت باید به سرعت با پلیس ١١٠ تماس گرفته و به جای رفتن به کلانتری، در محل سرقت منتظر پلیس ١١٠ بمانند.
پلیس آگاهی همچنین به شهروندان توصیه می کند در صورت به سرقت رفتن کارت عابربانک، به سرعت به بانک مراجعه و آن را باطل کرده و هر نوع اطلاعات در مورد نحوه سرقت یا محتویات کیف که می تواند مفید باشد را به دقت در اختیار ماموران قرار دهند.
اجتمام(5) ** 9105 ** 1071
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]