تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840977344




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روز پدر یا پدرِ روزهای عالم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روز پدر یا پدرِ روزهای عالم
ر.ثرایی
کد خبر: ۴۹۶۵۹۰
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷ - 02 May 2015


برخی وقایع در فرهنگ ما ، چنان جای گرفته که وقتی نیک اندیشه کنی، پنداری دست از غیب ، آن واقعه را در آن گوشه ی تقویمِ تاریخ جای داده . درست مثل خورشید که باید همانجا باشد که هست و مثل ماه و زمین که باید همانگونه و جایی باشند که هستند. جایشان عوض شود ، زمین به هم میخورد و زمانه دگرگون می شود. و گویی نامگذاری زادروز علی (علیه السلام) ، به نام "پـدر" یکی از آن وقایع است.

تاریخ می نویسد: زن، تا پیش از اسلام، کالایی بود که به راحتی خرید و فروش می شد . هدیه ای بود برای پیش کشی به سلاطین. کیسه کشِ بدن چرکین مردانی روسیاه و کوردل بود . و بودند قبایلی که دختران را زنده به گور میکردند.

و برگهای این تاریخ سیاه، به دست مردانی ورق می خورد که نام "پدر" را با خود یدک می کشیدند و در حالی که نزدیک بود این رسم شوم، از سرزمین حجاز فراتر رود، به ناگاه زمانه دگرگون شد و آن آداب خشن و دونِ حیوانی را قیچی کرد و نیمی از پیکره ی رو به مرگ هستی را به جهان باز گرداند . چه شد ؟ فاطمه (علیها سلام) متولد شد.

اما برای انکه خدای خوبیها به خود ببالد و "تبارک الله احسن الخالقین" را در عرش، برای فرشتگان صلا زند، فقط نور زهراء(س) بس نبود . هرچند این فرشته ی زمینی ، در دامن مردی پروریده شد که راه و روش تربیت را از خالق خود گرفته است.

باید کفوی و همتایی از جنس خود ، در کنارش باشد تا شمع وجودی خلقت و انسانِ کامل استمرار یابد. و پدر را نیز که استمرار بخش نسل پاک بشریت است دوباره تعریف کند . چرا که زهراء را فقط "امّ" (مادر) نخوانند. او "امّ ابیها" بود. باید هم مادری را و هم پدری را باز تعریف کند. نیمه ی گمشده اش را باید به امر خدا بیابد و خدای محمد (ص) پیش از آن علی (ع) را افریده بود و به انتظار روزی بود تا به هنگامش، زهراء را بر او عرضه دارد. و فرشتگان، هم مادر بودن و هم پدر بودن را از دامن اسمانی و پاکِ زهراء(ص)و علی از عرش برین، به نظاره نشینند.

علی(ع) ده سال پیش از آنکه حضرت محمد (ص) به پیامبری برسد، دیده به جهان گشود و در حالی که هنوز نور رسالت از محمد(ص) هویدا نبود، همپای او شد و نور پیامبری را در جبین مبارکش دید.

و پیامبر که خود رسالت سنگین پدری را بهتر از همه فهمید، دخترش را "ام ابیها" خواند، نه فقط بدین جهت که برای محمد (ص) مادری کرد ، بل تا هم مقام "امّ" و هم مقام "اب" را یک جا در او تفسیر کند. علی (ع) نفس و جان فاطمه (س) بود و فاطمه نیز نفسِ علی (ع). فاطمه (ع) باید مادری کند تا به مادران جانی دوباره دهد.

مادرانی را که سالهای سال از ترس پدرانِ کودک کش، وقتی رَحِم مقدس خود را که از صفتی مقدس و اسمانی (رحیم) گرفته شده، حامله می دیدند، ترس و رعشه بر انها چیره می شد و جز پنهان شدن در پستوهای تاریکِ انتظار و اضطراب، راهی نداشتند و شبها با هر پـرش و لگد نوزادشان در شکم، کابوس پریشانِ گودالی را می دیدند که پس از ماهها سنگینی بار، باید به اجبار پدران، کنارش زانوی درد بغل گیرند تا اگر پسر بود او را در اغوش کشیده، هلهله سر دهند و شتر قربانی کنند و اما اگر دختر بود در همان گودال بیفکنند و خاک حسرت و افسوس را با اشکِ جان سوز در هم آمیزند و برپاره تن خود بریزند.

و فاطمه (س) باید از دیگر سو، با صبر و استقامت خود زمینه ی تربیت امت را برای علی (ع) به عنوان پدرِ امت مهیا سازد.

او امّ ابیها بود و باید برای "اب" و پدر بودن واقعی نیز تفسیری ارائه می داد . باید خطبه ی علی(ع) و فاطمه (س) در لوحی محفوظ بر قلب پیامبرِ مهر و رحمت ، ابلاغ می شد ، تا از آن رهگذر ، هم "مادر" معنی خویش را بیابد و هم پدر. و پیش از ان علی متولد شده بود. روزی که به نام پدر خوانده شد. روزی که وظیفه پدران و قداست تربیت فرزندان دوباره گوش زد شد. روزی که آن روز، خودش، پدرِ همه ی روزهاست. روزی باشکوه . سیزده رجب . تولد علی (ع). روز پدر.

و علی(ع) خورشید عالمتابی بود که رخ نمود تا در کنار ماه درخشان وجود زهراء (س) ، پدر شود. پدر عدالت.صبر. سکوت. گذشت. مظلومیت. قاطعیت. پدر عشق و عرفان حقیقی. پدر همه ی خوبیها. پدر حسن(ع) که معمای صبر و سکوت بود و حسین(ع) که آیینه ی ایثار و از خود گذشتگی بود. و پدرِ زینب(س) که مهر سربسته استقامت و شجاعت بود.

نام گذاری و گرامی داشتِ روز پدر، اگر با نگاهی زمینی و در حد تبریکی ساده و شادباشی مرسوم باش، روزی معمولی است چونان روزهای دیگر که فقط کمی پر رنگ تر به آن نگرسته ایم. اما اگر به ژرفای پیدایش و استمرار واقعه ی رخ داده در ان بنگریم ، روزیست به تمام معنی آسمانی، برای همه پدرانی که اسمانی اند. و فرزندانی که باید این روز را برای پدران خود مبارک و اسمانی کنند و تا همیشه ایامشان، روز پدر باشد، انگونه که پیامبر(ص) علی (ع)، را برای همیشه، پدرِ امت خواند.

مهم نیست که این روز چگونه و با چه نگاه سطحی یا ژرفی به این نام در تقویم جای گرفته. مهم آن است که بدانیم این روز واقعا روز پدر است ، به تمام معنی کلمه. نه روز پدر برای ایرانیان ، بل روز پدر برای همه جهانیان. این روز ،خود ،پدر همه روزهاست در همه ی تقویم ها.

و جهان وقتی علی و فاطمه را بشناسد تاریخ را دوباره نام گذاری خواهد کرد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن