واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۲۶ق.ظ)
بايد ذهنيت مردم را نسبت به کالاي ايراني تغيير داد موج - يک طراح لباس عقيده دارد ضعف اطلاعات مردم در مورد نساجي و لباس باعث شده لباس ايراني را به عنوان محصول خارجي با قيمت بالا خريداري کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، فرناز عبدلي کارشناس گرافيک است و هم اکنون در رشته MBA دانشگاه شهيد بهشتي تحصيل ميکند. او که در چند سال اخير به کار طراحي لباس مشغول است، گفت: به دليل علاقهاي که به عکاسي فشن داشتم به ميلان رفتم تا در اين رشته تحصيل کنم، اما؛ آنجا با طراحي فشن آشنا شدم و تصميم گرفتم در آن زمينه ادامه تحصيل دهم، اما؛ چون در دانشگاههاي تراز اول جهان براي تحصيل مقطع فوق ليسانس بايد رزومه و سابقه کاري مرتبط ارائه شود به ايران برگشتم تا مدتي کار طراحي لباس انجام دهم و رزومه خود را تکميل کنم، اما؛ وقتي کارم را شروع کردم استقبال زيادي از آن شد و ادامه پيدا کرد.
او در مورد علاقه اوليه خود به اين رشته گفت: مادرم آموزش طراحي و خياطي ديده بود و لباس عروس ميدوخت به همين دليل از کودکي با اين موضوع آشنا بودم، از 15 سالگي وارد کار تئاتر شدم و در کنار بازيگري، گاهي اوقات طراحي لباس تئاترها را هم انجام ميدادم، اما؛ زماني که تصميم گرفتم به صورت جدي در زمينه لباس کار کنم يک دوره طراحي لباس را در دانشگاه IED بارسلونا گذراندم.
عبدلي افزود: در شاخههاي مختلف مانند طراحي لباس تئاتر، فيلم و عروس کار ميکنم اما فعاليت متمرکز من با نام «پوش» به لباسهاي اجتماع اختصاص دارد، از کارهاي ديگرم ميتوانم از طراحي نمايش «اين لحظه را جايي ديدهام» به کارگرداني سجاد افشاريان و فيلم «جاي خالي» به کارگرداني نگين امينزاده نام ببرم.
او در مورد دليل ورود به حوزه لباس اجتماع گفت: چند سال پيش من به عنوان دختر جواني که از جامعه هنرمندان است دوست داشتم لباسي مناسب آن فضا بپوشم که با روحيات من هماهنگ باشد، لباسهاي رنگارنگ و گلدار را دوست داشتم و پارچههاي زيبا را پيدا کرده و طرحي ابتدايي ميکشيدم تا مادرم آن را بدوزد، کمکم اطرافيان هم از اين لباسها استقبال کردند و خواستند مشابه آن را داشته باشند، متوجه شدم که در اين مقوله کمبود زيادي وجود دارد و ميشود در اين زمينه کار کرد.
عبدلي افزود: در آن زمان چنين لباسهايي وجود نداشت و توليديها فقط به کپي کردن از يکديگر يا کارهاي خارجي مشغول بودند. من لباسي ميخواستم که يک روپوش معمولي نباشد و ايدهآلها و فکرهايي داشتم که ديگران هم از آنها استقبال ميکردند. شايد ابتدا يک گروه کوچک مخاطب من بودند، اما؛ اين دايره گسترش پيدا کرد و حالا پوشيدن مانتوي رنگارنگ و گلدار چيز عجيبي نيست.
او با اشاره به اهميت دوخت لباس گفت: اوايل به برش و دوخت اشراف زيادي نداشتم، اما؛ الان روي اين نکات خيلي حساس هستم و لباسها با وجود اينکه خيلي ساده به نظر ميرسند از نظر برش، دوخت و تن خور بالاترين کيفيت را دارند تا مشتري فکر نکند که کار ايراني با کيفيت و تميز نيست. نظر شخصي من در مورد برش اين است که لباس بايد راحت و کاربردي باشد و مخصوصا در بهار و تابستان بايد آزاد باشد، بنابراين حتي اگر مشتري لباس تنگ بخواهد من سبک خودم را پيش ميبرم و اين ايدهآل برند ماست.
عبدلي با اشاره به اينکه کارهايش را به صورت اينترنتي و در نمايشگاه خود عرضه ميکند، افزود: با توجه به اينکه اولين نمايشگاه رسمي من در شيراز برگزار شد، قصد دارم تورهاي نمايشگاهي در شهرستانها برگزار کنم و در شهرهاي مختلف مانند شيراز، اصفهان، مشهد، کيش و... لباسها را به علاقهمندان عرضه کنم.
3 سال پيش هم نمايشگاهي در لندن برگزار شد که مجموعهاي از کارهاي ما در آن نمايش داده شد، الان هم در استراليا نمايندهاي داريم که نمايشگاههاي فصلي از کارهاي ما برگزار ميکند.
عبدلي افزود: طراحي لباس عروس کار مورد علاقه من است و اميدوارم فرصتي براي نمايش آنها پيش بيايد، علاوه بر اين به عنوان مشاور هنري با چند گروه موسيقي همکاري کردم و در زمينه طراحي لباس فرم براي شرکتهاي خصوصي کار کردم.
او با اشاره به اينکه سليقه مردم نسبت به چند سال پيش خيلي بهتر شده است افزود: ديدن کارهاي مختلف باعث شده ديدگاه مردم بهتر شود، اما؛ هنوز بايد ذهنيت مردم را نسبت به کالاي ايراني تغيير داد چون آنها محصول خارجي را بيشتر ميپسندند. پارچههاي ما ترک است و خودمان آن را وارد ميکنيم، اما؛ برچسب ايراني روي لباسها ميزنيم و خيلي از کساني که تميزي و کيفيت کار ما را ميبينند ميگويند برچسب خارجي روي آن بزنيم تا فروش بيشتري داشته باشيم.
عبدلي ادامه داد: اطلاعات مردم در مورد صنعت نساجي و لباس بسيار کم است و به همين دليل لباس ايراني را که با برچسب خارجي در بازار عرضه ميشود با قيمت بالا خريداري ميکنند، در حاليکه نميدانند مانتو فقط در ايران استفاده ميشود و مارکهاي معروف خارجي اصلا مانتو توليد نميکنند، با وجود مشکلات زيادي که در اين کار وجود دارد، خوشحاليم که مشريان خاص خود را داريم و اينکه برند ما در شهرهاي مختلف به جز تهران جا افتاده براي ما اميدبخش است.
او با بيان اينکه بيشتر مشتريان آنها در سن 20 تا 40 سال هستند افزود: خيلي دوست دارم که شهرهاي ديگر هم به جنب و جوش بيفتند چون الان همه اتفاقات به تهران محدود شده و بچههاي شهرستاني امکانات کمي براي کار دارند، با وجود اينکه قبلا در شيراز نمايشگاه داشتم، اما؛ به نظر ميرسد به راحتي اجازه اين نوع فعاليتها را در شهرستان نميدهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]