واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ذائقه مردم در حال تغییر به مصرف مواد غذایی پر نمک است
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شاهرود گفت: ذائقه عمومی جامعه در حال تغییر به سمت مصرف مواد غذایی پر نمک است.
دکتر سید عباس موسوی به مناسبت هفته سلامت در تجلیل از هفت کارشناس فنی و تولید کننده برتر شهرستان شاهرود افزود: با توسعه صنعت، فعالیت های بدنی کاهش یافت، نمک بیش از نیاز مصرف می شود، مصرف مواد قندی و چربی هم در حال افزایش است.
وی اضافه کرد: با تغییر شیوه زندگی و افزایش مصرف مواد ذکر شده با کاهش مصرف میوه و سبزی هزینه های زیادی به اقتصاد و شبکه بهداشت و درمان تحمیل می شود.
وی خواهان توجه تولید کنندگان مواد غذایی به محصول کم چرب و کم نمک شد و اظهار کرد: برای حفظ سلامت عمومی تولید مواد غذایی استاندارد لازم است که خیلی با آن فاصله داریم.
وی رسالت دانشگاهها، شبکه های بهداشت و درمان را تقویت صنایع غذایی ذکر کرد و تاکید کرد: راهی که غرب در مصرف غذای آماده طی کرد، نباید ما آن را ادامه دهیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تغذیه ناسالم را بعد از دخانیات مهمترین عامل مرگ و میر زود رس خواند و گفت: همزمان با افزایش طول عمر از 50 سال به 60 سال یا بیشتر موارد خطر ابتلای افراد به بیماری افزایش می یابد.
موسوی با بیان اینکه شعار سال سازمان جهانی بهداشت" ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" است، یادآورشد: با تغییر شیوه زندگی مردم در رفتارهای اجتماعی جامعه نیز تغییراتی بوجود آمد که بخشی برای سلامت مفید و بخشی آسیب زاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود خانواده ها را به مصرف غذاهای سنتی و محلی تولید منزل دعوت کرد و گفت: فرایند تولید مواد غذایی باید رعایت شود.
وی تصریح کرد: برای داشتن جامعه و غذای سالم خانواده ها بیش از گذشته به مصرف میوه و سبزی نیز ترغیب شوند.
این متخصص روانپزشکی تاکید کرد: در عرصه جهانی برای تولید کنندگان مواد غذایی سالم علاوه بر معافیت های مالیاتی، عوارض و نوسازی برای تبلیغات نیز تسهیلاتی در نظر می گیرند که توجه به این موضوع در جامعه ما خیلی احساس می شود.
همچنین علی اسلامی فر، رییس اداره تعزیرات حکومتی شاهرود گفت: قانونگذار نگاه متفاوتی به اقتصاد و بخش تولید دارد که پس از تصویب برای اجرا ابلاغ می شود.
وی تاکید کرد: برای واحدهای غیرمجاز یا واحدهایی که با تولید مواد غذایی سلامت مردم را به خطر می اندازند علاوه بر جریمه نقدی، زندان، جمع آوری محصول از بازار، حتی قصاص هم در نظر گرفته شد.
به گفته این مقام قضایی، واحدهای بدون مسوول فنی حق فعالیت ندارند و در صورت وجود چالش موارد را به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گزارش کنند.
رییس تعزیزات حکومتی شاهرود خواهان تغییر نگاه ها به بخش تولید خصوصا مواد غذایی شد، و گفت: با وجود قانون اجرای آن سخت نیست.
از حدود دو هزار واحد تولیدی و صنعتی استان سمنان تعداد 262واحد در شهرستان شاهرود فعالیت دارد.
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]