واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سبك زندگي جهت مصرف دارو را تغيير داده است
از وقتي پاي شبكههاي ماهوارهاي به خانههايمان باز شده است، نه فقط سبك زندگيمان بلكه سبك استفاده از داروها نيز در ما تغيير كرده است
نویسنده : زهرا چيذري
از وقتي پاي شبكههاي ماهوارهاي به خانههايمان باز شده است، نه فقط سبك زندگيمان بلكه سبك استفاده از داروها نيز در ما تغيير كرده است. اين را ميتوان از اظهارات علي ربيعي، وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در پنجمين دوره جايزه مديريت كيفيت متوجه شد. به گفته وي دارو هميشه بخشي از سبد خانوار را تشكيل ميدهد ولي به تناسب تغيير سبك زندگي، نوع دارو و جهت مصرف دارو تغيير كرده است.
روز گذشته مراسم اهداي پنجمين جايزه ملي كيفيت غذا، دارو و بهداشتي ايران با حضور وزراي بهداشت و رفاه و جمعي ديگر از مسئولان مرتبط برگزار شد. در اين مراسم بنا به تأكيد وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي، براساس تحقيقي كه روي كانالهاي فارسيزبان ماهوارهاي انجام شده است، از چهار تبليغي كه صورت ميگرفت تبليغات مربوط به داروهاي ترك اعتياد، زيبايي و داروهايي از اين قبيل بود كه اين نشاندهنده جهتگيريها و تغيير مصرف دارو در سبك جامعه ايراني است. وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي گفت: در حوزههايي مثل دارو نبايد ريسك كرد و بدون مداخله، دارو را به بازار سپرد. وي تأكيد كرد:من هميشه مخالف اين بودهام كه دولت در ارزشگذاري چيزي دخالت كند اما در حوزه سلامت نبايد محصولات را به تبليغات بازار بسپاريم چون خطرناك است زيرا اين كار بيمسئوليتي نسبت به مردم است.
گردش مالي 11 هزار ميليون دلاري
به باور ربيعي اينكه در هر خانه يك كيسه دارويي را ميتوان پيدا كرد بدين معناست كه مصرف دارو در فرهنگ ايراني پديده خاصي است و نسبت به ساير محصولات تمايز دارد. وي با اشاره به جايگاه دارو در زندگي روزمره مردم گفت: امروزه دارو با حيات فردي افراد گره خورده و هميشه بخشي از سبد خانوار را تشكيل ميدهد ولي تغيير در سبك زندگي، جهت مصرف دارو را تغيير داده است.
به گفته ربيعي صنعت دارو يكي از سه صنعت برتر دنياست. هم اكنون سهم گردش دارو در جهان 11 هزار ميليون دلار در سال است كه سهم بازار دارويي كشور 10 هزار و 700 ميليارد تومان است. بنا به تأكيد وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي، مصرف دارو در دنيا كاهنده نيست و فزاينده است و با سرمايهگذاري روي كيفيت ميتوانيم به صادرات كمك كنيم. ربيعي افزود: بايد براي افزايش توليد ملي رابطه معناداري با صادرات برقرار كنيم و به كيفيت اهميت دهيم تا منطقه نيز به اثربخشي محصولات ما اطمينان پيدا كند. به گفته رئيس سازمان غذا و دارو نيز كساني كه به بيمارستانها مراجعه ميكنند زير 10 درصد جمعيت كشور هستند اما اين در حالي است كه همه مردم به داروخانه و آن هم به صورت چندين باره مراجعه ميكنند. مردم ما به طور ميانگين تقريباً ماهانه يك مرتبه به داروخانهها مراجعه ميكنند.
رسول ديناروند با تأكيد بر لزوم توجه به سلامت مردم اظهار كرد: اگر بخواهيم اقتصادي فكر كنيم، 20 درصد صنعت به حوزه دارو بستگي دارد و اگر فراتر از آن و سلامتمحور نگاه كنيم، اين حوزه جزو اولويتهاي اول و دوم ماست.
ضعف شديد نظارت بر غذا
بنا به تأكيد وزير بهداشت نيز غذا، دارو، تجهيزات و لوازم بهداشتي و آرايشي 20 درصد اقتصاد كشور را تشكيل ميدهد. سيدحسن قاضيزادههاشمي تصريح كرد: در بحث نظارت داخلي بر غذا به شدت ضعيف هستيم و امكانات كفايت نظارت دقيق و كافي را نميكند و در تجهيزات پزشكي داشته زيادي نداريم، توليداتمان محدود است و واردات محور پيش رفتهايم و زماني كه از محصول داخلي حرف ميزنيم عادت كردهايم ظاهرسازي كنيم اما ميبينيم سهم زيادي در آن محصول نداريم. وي گفت: موافق اين نيستيم كه به غذا و وسايل بهداشتي و آرايشي يارانه بدهيم بلكه بايد مواد غذايي مناسب توزيع شود و آن چيزي كه مضر است اصلاً نبايد توليد شود. بنا به تأكيد هاشمي بايد تجهيزات پزشكي، لوازم بهداشتي و آرايشي و دارو رتبهبندي شوند و متناسب با آن هزينه پرداخت شود و اين حوزه را كاملاً به بخش خصوصي واگذار كنيم تا ارتقا يابد.
وي همچنين در رابطه با مواد غذايي مضر كه داراي علامت استاندارد هستند، گفت: برخي اقلام مانند پفك، چيپس و برخي شكلاتها چون تبليغ ميشوند نيازي را در جامعه ايجاد ميكنند و نميتوانيم بگوييم نباشند بلكه بايد مصرف آنها را كنترل كنيم و بعد روي كالاهاي آسيبرسان نظارت داشته باشيم. وزير بهداشت ادامه داد: سيگار يكي از اين اقلام است كه همراهي در آن كم است و بايد ماليات بر عرضه در خردهفروشي سيگار انجام شود. بنابراين بايد براي اينگونه اقلام ماليات وضع شود و هزينه خريد آنها افزايش يابد. به گفته ربيعي نيز در برخي از حوزهها مانند غذا هزينههايي كه جامعه و دولت بايد بدهد فقط اقتصادي نيست بلكه هزينههاي اجتماعي نيز براي مصرف بيرويه و نادرست غذا بايد پرداخت شود. اين هزينههاي نسلي است كه به نسلهاي ديگر هم رفته و بر آنها اثر ميگذارد. ربيعي افزود: بايد سعي كنيم نهادي مهم براي نشان دادن كيفيتها ايجاد شود تا يك نهاد اطمينانبخش به مردم باشد.
ثبات و آرامش دارويي ادامه مييابد
اما شايد فراتر از همه مسائل كلان مرتبط با صادرات و حتي كيفيت دارو، آنچه براي مردم و بيماران اهميت دارد موضوع قيمت باشد. مديركل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بيان اينكه براي تأمين دارو در شرايط خاص، همواره راهحلهاي مناسب داريم، افزود: پيشبيني من ثبات بازار دارويي است و اينكه مردم احساس آرامش بيشتري خواهند داشت. وي دسترسي مردم به دارو، كيفيت و قيمت مناسب آن را از اولويتهاي سازمان غذا و دارو برشمرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]