تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه خداى سبحان را مى شناسد، شايسته است دلش از بيم و اميد به او خالى نباشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826923723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رقابت پنج مرکز مهم گردشگری بودایی و آسیبی که گردشگری نپال از زلزله خورد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: رقابت پنج مرکز مهم گردشگری بودایی و آسیبی که گردشگری نپال از زلزله خورد جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - گردشگری بودایی به دلایل خاص آیینی یکی از پردرامد ترین گردشگری های مذهبی در جهان است.

هادی معیری نژاد- البته انحصار این درامد ها بیشتر در اختیار هند بوده است اما در دهه گذشته چین و نپال با همکاری با یکدیگر سعی داشتند تا این انحصار را از چنگ هند خارج کنند
مقامات دولت محلی در ایالت "اوتار‌پرادش" هند با اختصاص اعتبارات مالی ویژه قصد دارند با ایجاد حلقه‌های بودایی وحفاظت از یادمان‌های مذهب بودا همچنان یکه تاز توریسم بودایی دربرابر چین و نپال باشد.
این امکانات شامل ایجاد مراکز اطلاع رسانی، موزه ،تسهیلات توریستی، تئاترهای روباز،محوطه‌سازی و ایجاد چشم‌اندازهای سبز همراه با انواع مجسمه‌ها و تسهیلات دیگراست. همچنین شامل ایجاد یک پارک موضوعی بودایی با هزینه‌ای بالغ بر 16 هزار روپیه است.

این اقدامات درحالی صورت می‌گیرد که پیش از این نیز کشور چین درهمکاری با نپال، اعلام کرده بود که با هدف توسعه توریسم بودایی، پروژه ایجاد مرکز جهانی توریسم مذهبی بودیسم را درزادگاه بودا به اجرا درآورده است. این سایت یک اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی از سوی کشور نپال است و طرح مورد نظر با کمک 3 میلیارد دلاری چین و دیگر کشورهای منطقه به مناسبت سالروز تولد بودا، به اجرا در آمد اما زلزله به این طرحها مجال بروز نداد
5 مرکز بزرگ جلب توریسم بودایی
پنج مقصد مهم آئين بودايي است که به دليل قدمت و سابقه تاريخي خود، محل بازديد عده‌ زيادي از گردشگران قرار گرفته‌اند. 1- هند و نپال:
اگر چه در حقيقت مرزهاي امروزي دو کشور هند و نپال محل تولد بودا را در کشور کوچک نپال و در زير پاي رشته کوه‌هاي هيماليا قرار داده اما هند زادگاه سيدارتا گوتاما، شاهزاده‌اي است که بعدها بودا شد.
بودا بعدها يکي از مهمترين مذاهب هند و شرق آسيا شد. اگر چه با فراگير شدن اين مذهب در ديگر نقاط آسيا، به مذهبي اقليت در هند تبديل شد اما هنوز هم مناطق بسياري در هند و نپال وجود دارند که از اهميت بالايي در مذهب بودا برخوردارند.
براساس آموزه‌هاي بودا، وي پيش از مرگ، از پيروان خود خواست تا در چهار منطقه که از اهميت بالايي در زندگي او برخوردار بودند به زيارت بپردازند. اين چهار منطقه عبارتند از: لامبيني یا لومبینی ، زادگاه بودا که در نزديکي مرز هند و نپال قرار دارد. اورو ولا، که امروز آنرا بود گايا مي‌نامند و در ايالت بيهار هند قرار دارد. اين مکان محل روشنگري بودا بوده است؛ سارنات، در ايالت اوتار پرداش هند، که محل اولين موعظه بودا بوده است و کوشاواتي که در ايالت اوتار پرداش قرار داشته و آنرا کوشيناگار نيز مي‌نامند، که محل زندگي وي در اواخر حيات تا زمان مرگ بوده است.
اگر چه همه اين مناطق پس از فروپاشي مذهب بودائيسم در هند ويران شدند، اما به تازگي بازسازي شده و محل رفت و آمد گردشگران قرار گرفته‌اند.
منطقه بودا گايا، که محل مشاهدات عرفاني بودا بوده امروزه داراي معابد بودايي و مراکز مديتيشن و همچنين موزه‌هايي از آيين بودايي و هندو است. از ديگر آثار موجود در اين منطقه مي‌توان به جايگاه سنگي بودا و همچنين معبدي متعلق به بودا در قرن هفتم ميلادي اشاره کرد. 2 - سر‌يلانکا:
يکي از مناطقي که پس از فروکش کردن شعله‌هاي مذهب بودا در هند به يکي از جايگاه‌هاي اصلي آن تبديل و سابقه‌اي دو هزار ساله در ترويج آن دارد منطقه سيلان است که امروزه آن را کشور سريلانکا مي‌نامند. کشوري که امروزه نيز 70 درصد از جمعيت آن اين مذهب را دارا هستند.
منطقه‌اي به نام آنورادهاپورا، در ناحيه شمالي سر‌يلانکا که زماني پايتخت اين کشور بوده، از جمله مراکز مهمي محسوب مي‌شود که به عنوان مقصد گردشگري علاقه‌مندان به تاريخ بودا شناخته مي‌شود. 3 - چين و تبت :
برخي مورخان بر اين باورند که مذهب بودا در حدود قرن سوم پيش از ميلاد وارد چين شده است در حالي که گروه ديگر از مورخان زمان و تاريخ ديگري را اعلام کرده‌اند. در قرن پنجم ميلادي و در زماني که کشور چين از قلع و قمع بودايي‌ها در اضطراب به سر مي‌برد، امپراتور سلسله وي اول دستور به ساخت آرامگاه‌هايي غاري در شهر يان کانگ استان شانکسي و شهر لونگ من استان هونان داد.
پس از آن در يک دوره 10 ساله مجسمه‌هايي غول‌پيکر و بسيار ظريف از بودا در مناطقي بيرون از ديواره‌اي صخره‌اي ساخته شدند. مجسمه‌هاي بودا در شهر يان‌کانگ استان شانکسي از نظر طراحي و ساخت شباهت بسيار زياد به مجسمه‌هاي بوداي هند دارد.
مجسمه‌هاي شهر لونگ‌من استان هونان نيز با الهام از مجسمه‌سازي سنتي چيني خلق شده و برخي از صنايع‌ هنري برتر سلسله امپراتوري وي در ساخت آن‌ها به کار رفته است.
در اين بين، تبت که جزيي خود مختار از خاک چين به شمار مي‌رود، نمونه‌اي استثنا است که نشان مي‌دهد، مذهب بودا، دين رسمي چين امروز بوده و متعلق به گذشته نيست. کاخ دالايي لاما، رهبر بودايي‌هاي جهان که در شهر لهاسا قرار دارد، نيز به عنوان موزه در معرض ديد عموم قرار گرفته است.
امروزه قسمت اعظمي از اين کاخ قرن هفدهم و آثار و مجموعه‌هاي داخل آن به صورت کاملي محافظت مي‌شوند. 4- ژاپن:
اگر چه، در ابتداي ورود آئين بودا به ژاپن، مردم آگاهي محدودي از آن داشتند اما رفته‌رفته اين آئين جنبه‌‌اي ريشه‌اي در مذهب و سنن مردم گرفت و از قرن ششم به بعد به اصلي‌ترين دين اين کشور تبديل شد. امروزه نزديک به 70 درصد از جمعيت ژاپن آئين بودا دارند اگر چه در دهه‌هاي اخير اکثر جمعيت اين کشور به بي‌ديني برگشته‌اند.
نارا،‌ پايتخت قرن هشتم ژاپن،‌از مهم‌ترين مراکز بودايي اين کشور محسوب مي‌شود که سالانه بازديد کنندگان بي‌شماري نيز از آن ديدن مي‌کنند. پارک نارا کوئن که در مرکز شهر قرار دارد از اهميت تاريخي بسيار زيادي برخوردار است. علاوه بر معبدي به نام توداي جي و مجسمه غول‌پيکر برنزي بوداي آن، ديگر معابر و آرامگاه‌ها، پاگوداها و باغ‌هاي زيباي ديگري نيز وجود دارند که در کنار صدها گوزني که به صورت آزادند در اطراف اين شهر پرسه مي‌زنند از جاذبه‌هاي ديدني شهر محسوب مي‌شوند. 5- کامبوج:
کشورهاي جنوب شرق آسيا، اول‌بار توسط تاجران هندي با مذهب بودايي آشنا شدند که کامبوج يکي از آن‌ها به شمار مي‌رود. در اين بخش از جهان، آئين بودا اگر چه با مذاهب ديگري همچون هندوئيسم و عقايد بومي ساکنان منطقه آميخته شد اما به مذهب غالب مردم کامبوج درآمد.
امروزه 95 درصد از جمعيت کامبوج را بودائيان تشکيل مي‌دهند. منطقه آنکور که تجلي‌گاه دو معبد معروف کامبوج به نام‌هاي مجموعه معابر آنکور وات و آنکور تام است از مناطق زيارتي و سياحتي در اين کشور محسوب شده که اولين مجموعه توسط حاکم خمر هندو ومجموعه بعدي به دستور حاکم خمر بودا بنا شده‌اند.
هر دوي اين معابد شامل پيکرنگاري‌هايي از آئين هندو و بودا بوده و از مهم‌ترين مناطق ديدني جنوب شرق آسيا محسوب مي‌شوند. تصويري از آنکور وات حتي روي پرچم کامبوج نيز ديده مي‌شود.
معبد آنکور تام نيز که الگويي از دنياي بودا را به تصوير مي‌کشد در قرن 12 ميلادي بنا شده و دور تا دور آن خندقي عميق و بزرگ محصور شده است. سيستم‌هاي به کار رفته در شبکه‌هاي آبرساني آن، در زمان خود از شاهکارهاي مهندسي محسوب مي‌شده است زلزله آسیب به گردشگری نپال
زلزله شنبه هفته گذشته آسیب جدی ای به برخی از مناطق مهم گردشگری بودایی نپال وارد کرد و این کشور را از گردشگر خالی کرد
وروردی گردشگری مناطق بودایی نپال پیش از زلزله بیش از یک میلیون نفر بوده است. براساس گزارش هیات جهانی سفر و گردشگری، 8 درصد از درآمد ناخالص داخلی نپال از محل گردشگری تامین می‌شود. این رقم در سال 2013 به
29/ 19 میلیارد دلار رسیده بود.
گردشگری یک منبع درآمد عمده برای ملتی است که عموما به‌کار کشاورزی مشغول هستند و یکی از فقیرترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند. گردشگران سراسر دنیا، به‌خصوص هند و چین، گروه، گروه راهی معابد بودایی و هندویی و خانه‌های کوهستانی سرزمین نپال می‌شوند و برای کوهنوردان حرفه‌ای هم چالش فتح اورست بسیار جذاب است. صنعت گردشگری در کشور نپال فرصت کسب درآمد و تامین زندگی بهتر را برای گروه‌های کم درآمد محلی فراهم می کند. طبق بررسی‌های انجام شده توسط موسسات مطالعات اشتغال توریسم در سال ۲۰۱۴ که برای نخستین بار درباره کشور نپال صورت گرفت، روشن شد که مجموعا حدود یک میلیون گردشگر به این کشور وارد شده‌اند که به تولید اشتغال برای 250 هزار نفر منجر شده است.
نرخ اشتغال در بخش گردشگری نپال حاکی از آن است که از هر ۴ گردشگر ورودی به این کشور در یک دوره یکساله یک شغل ایجاد می‌شود.
اما زلزله گردشگری نپال را درست در فصل اوج سفر به این کشور ، دچار آسیب‌های جدی کرده است. با توجه به درخواست های مکرر برخی مسافران برای بازگرداندن پول‌هایی که از قبل درقبال خرید خدمات مسافرتی پرداخت شده ونیز انصراف مسافران از سفر، موج نگرانی موسسات تورگردانی نپال را از وضعیت این صنعت در اوج فصل گردشگری این کشور فرا گرفت.
به گزارش رویترز پس از بروز زلزله مخرب نپال سایه‌ای از ترس و نگرانی بر سر صاحبان کسب و کار وابسته به گردشگری دراین کشور سایه افکنده است چرا که بسیاری از تورگردان ها نگرانند که مردم از برنامه سفر به نپال منصرف شده و برخی حتی خواستار باز پرداخت هزینه‌های سفر شوند. این درحالی است که طبق همین گزارش موسسات تورگردانی و هتل های نپال به هیچ وجه توان چنین کاری را ندارند. این در حالی است که برخی از مسافران به ویژه به مقصدهای مشهور نپال همانند کاتماندو از هم اکنون برنامه سفرخود را به مقصدهای مشابه تغییر داده‌اند. درشرایطی که مشتریان خواستار بازگرداندن هزینه های پرداخت شده خود هستند هتل داران و آژانس‌های مسافرتی نپال اعلام کرده‌اند که به هیچ وجه قادر به باز پرداخت این پول‌ها نیست . همچنین درشرایطی که برخی مسافران در کاتماندور سرگردان و بلاتکلیف مانده اند، شرکت های خدمات هوایی نیز اعلام کرده اند که هزینه‌های پرداخت شده مسافران به طور کامل باز گردانده نخواهد شد. طبق همین گزارش موسسات تورگردانی از هم اکنون با زیان مالی هنگفتی مواجه شده اند و نگران وضعیت مسافران وگروه‌های گردشگری هستند که از قبل برای ماه آگوست ثبت نام کرده بودند. 4646  

کلید واژه ها: گردشگری - زلزله -




جمعه 11 اردیبهشت 1394 - 10:40:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن