تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834630570
جایگاه نامربوط خانمها در آگهیهای بازرگانی
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
وضعیت حضور زن در تبلیغات؛
جایگاه نامربوط خانمها در آگهیهای بازرگانی چرا در تبلیغات کالا یا خدماتی که ارتباطی خاصی با زن ندارد، از زن استفاده میشود؟ وقتی ماشین لباسشویی یا یخچال و در کل وسایل آشپزخانه تبلیغ میشود حضور زن در تیزر تبلیغاتی تلویزیونی، امری معمول و طبیعی است.
به گزارش فرهنگ نیوز در چند سال گذشته، مشکلات مالی و بودجهای سازمان صداوسیما، شدت و عمق بیشتری پیدا کرده است. سادهترین و دم دستترین اقدامی که سازمان برای مرتفع کردن این مشکل انجام داده است، افزایش زمان تبلیغات بوده است. این امر، انتقاداتی را برانگیخته و سبب نارضایتی در میان مردم شده است. اما از جنبه دیگری نیز میتوان به آن نگریست.
استفاده ابزاری از زن و ظرافتهای ذاتی او، همواره یکی از مسائل چالشبرانگیز، بهویژه در موضوع تبلیغات بوده است. سؤالی که مطرح میشود و ایده پردازان برای تهیه و تولید تبلیغات، بهخصوص از نوع تلویزیونی آن، میبایست پاسخ دهند این است که دلیل استفاده از زن در تبلیغات تلویزیونی چیست؟
انتقاد به حضور زنان و ایجاد شائبه استفاده ابزاری از آنان در تبلیغات، زمانی اتفاق میافتد که زن بیدلیل و بر اساس انگیزههای خاص در تبلیغات حضور داشته باشد.
بهطورکلی میتوان از دو منظر، به موضوع حضور زنان در تبلیغات تلویزیونی پرداخت:
1- انتقاد اولی که مطرح میشود این است که چرا در تبلیغات کالا یا خدماتی که ارتباطی خاصی با زن ندارد، از زن استفاده میشود؟ وقتی ماشین لباسشویی یا یخچال و در کل وسایل آشپزخانه تبلیغ میشود حضور زن در تیزر تبلیغاتی تلویزیونی، امری معمول و طبیعی است. اما انتقاد مربوط به زمانی است که کالا یا خدماتی که تبلیغ میشود ارتباط خاصی به زن ندارد ولی زنان در اینگونه از تبلیغات، حضوری پررنگ دارند. مثلاً، هنگامیکه در تبلیغات مربوط به بانکها، حضور زن را بهصورتی غیر متعادل میبینید که به ایفای نقش میپردازد، این سؤال ایجاد میشود که چه دلیلی برای این حضور وجود دارد؟
2- از منظری دیگر، نحوه ظهور و بروز زن در تبلیغات، موضوعی است که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. وقتی در تبلیغ محصولی مانند برنج، تصویری بسته از چهره زن - که به مدد آرایش، زیبا شده - نمایش داده میشود، چه هدف و منظوری پشت آن است؟ یا مثلاً در موارد دیگر، هنگامی که پوشش زن و رنگآمیزی لباس او در تبلیغات بهگونهای است که بیش از آنکه ذهن مخاطب را به محصولی که تبلیغ میشود جذب کند، مجذوب خود میسازد، دلیلش چیست؟
همانگونه که عنوان شد، سازمان صداوسیما، بهمنظور جبران کسری مالی و بودجهای خود، زمان تبلیغات را افزایش داده است. حال سؤال این است که این سازمان تا چه اندازه پایبند به رعایت اصول اسلامی و قوانین و مقررات کشور در ارتباط با حضور زنان در تبلیغات تلویزیونی است؟
قانون چه میگوید؟
بهمنظور بررسی این موضوع بهتر است به قانون، ضوابط و مقررات مرتبط با این حوزه مراجعه کرد تا چارچوب کلی حضور زنان در تبلیغات تلویزیونی نمایان گردد.
مجموعه ضوابط تولید آگهیهای رادیویی و تلویزیونی
اداره کل بازرگانی صداوسیما، دستورالعمل و مجموعه ضوابطی را بهمنظور تولید آگهیهای رادیویی و تلویزیونی در اختیار سازندگان و سفارشدهندگان آگهیها قرار داده است. این دستورالعمل کلیه شبکههای رادیویی و تلویزیونی را به رعایت آن ملزم میکند.
دستورالعمل مذکور 81 اصل را برای تهیه و تولید آگهیهای بازرگانی برمیشمرد که میبایست از جانب سازندگان و سفارشدهندگان آگهیها رعایت شود که از این میان، 6 اصل بهصورت مستقیم و 3 اصل بهطور غیرمستقیم به آداب حضور زن در تیزرهای تبلیغاتی میپردازد. اما در این یادداشت به فراخور ارتباط، به چهار اصل اشاره میشود.
در اصل 28، بهطورکلی به پوشش و آرایش افراد حاضر در آگهیها اشاره میکند و بیان میدارد: " پوشش و آرایش شخصیتهای مورداستفاده در آگهی باید متناسب با عرف جامعه بوده و با موقعیت سنی و اجتماعی آنها متناسب باشد."
همچنین در اصل 56، از جایگاه والا و ارزشمند زن در نظام مقدس اسلامی سخن به میان آمده است و در خصوص حضور خانمها در آگهیهای رادیو تلویزیونی بیان میشود: " استفاده از حضور خانمها در آگهیهای رادیو تلویزیونی مستلزم اعمال دقتهای خاصی میباشد و باید جایگاه زن مسلمان و شئون او مدنظر باشد."
در ادامه دستورالعمل مذکور در اصول 57 و 58 بهصورت جزئیتر به حضور زن در آگهیها میپردازد. در اصل 57 آمده است: " حضور خانمها و دخترخانمها در آگهیهای رادیو تلویزیونی در صورت اقتضاء موضوع مورد آگهی، بدون آرایش و با رعایت کامل حجاب اسلامی امکانپذیر است." لذا مبتنی بر این اصل، سازندگان و سفارشدهندگان آگهیها این اجازه را ندارند که بیدلیل و صرفاً برای بهره بردن از زیباییها و جذابیت زن، محصولات و خدمات خود را تبلیغ کنند. این موضوع در اصل بعدی، برجستهتر مطرح میشود بهگونهای که حضور زن در آگهیهایی که تناسبی با نقش وی نداشته باشد مجاز نمیداند. در این اصل یعنی اصل 58، آمده است: " حضور خانمها در آگهیهایی که وضعیت کالا و مصارف آن با نقش خانمها بستگی نداشته باشد مجاز نیست."
سخن پایانی
اگر بخواهیم با خط کش ِ دستورالعمل اداره کل بازرگانی سازمان صداوسیما، آگهیهای تلویزیون را بررسی کنیم، متأسفانه برخی از تبلیغات بازرگانی پخششده از رسانه ملی، از اصول مطرحشده در این دستورالعمل تخطی کرده و میتوان مصداقهای متعدد و مکرر آن را بهویژه در تیزرهای تبلیغات محصولات خوراکی، مشاهده کرد. برای مثال در تبلیغ یکی از برندهای پرشمار برنج – که هروز بیشتر از دیروز! - ، نحوه بازنمایی زن ِخانواده بهگونهای است که مخاطب، آشکارا، برجستهسازی زیبایی زن را مشاهده میکند. یا در مثال دیگر که مربوط به تبلیغ افتتاح حساب در یکی از بانکها بود، بازیگر خانم در این تیزر تبلیغاتی، از آرایش برجستهای برای حضور در این آگهی استفاده کرده بود و نحوه نمایش زن در این آگهی نیز با نمای نزدیک از چهره وی، قابلتأمل بود.
بیتردید سازمان صداوسیما نیازمند بودجه مناسب برای فعالیتهای خود بهمنظور دارایی از عملکرد شایسته است که بخشی از آن، از طریق تبلیغات بازرگانی بهدست میآید. اما وقتی تعادل از میان میرود و سهم درآمدزاییِ تبلیغات، بالا میرود، مشکلات و آسیبهای این روش، نمایان میشود که بیمبالاتی در زمینه نمایش حضور زن در آگهیها یکی از آنهاست. البته ذکر این نکته ضروری است که سازمان صداوسیما در مقایسه با کارتلهای رسانهای دنیا که از هیچ راهی برای رسیدن به سود حداکثر دریغ نمیکنند و در تیزرهای تبلیغاتی خود بهصورت گلدرشت از جنبه ابزاری و جنسی زن بهره میبرند، بسیار عملکرد بهتر و مناسبتری داشته است. اما این نگاه حداقلی نباید مسئولان و دستاندرکاران رسانه ملی را در انجام وظیفه خود برای تبدیل سازمان صداوسیما به رسانه تراز انقلاب اسلامی غافل سازد. لذا اهمیت راهبرد اقتصاد مقاومتی بیش از پیش نمایان میشود، زیرا در صورتیکه ساختار مالی و بودجهای سازمان، منعطف و مستحکم باشد و از شیوههای متنوع برای کسب درآمد بهره برد، مسائل و مشکلاتی که در این چند سال به خاطر شدت یافتن تحریمها، گریبان گیر سازمان شده است، پیش نمیآید.
* مهدی محسنی
منبع: مشرق
94/2/8 - 16:01 - 2015-4-28 16:01:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
با تبلیغ کتابهای «لباس عید گنجشک» و «سبک زندگی» آگهیهای کتاب در سال ۹۴ به پیامهای بازرگانی بازگشت+آنونس
با تبلیغ کتابهای لباس عید گنجشک و سبک زندگی آگهیهای کتاب در سال ۹۴ به پیامهای بازرگانی بازگشت آنونسپس از وقفه دوماهه بار دیگر پخش آگهیهای کتاب در سیما با تبلیغ کتابهای لباس عید گنجشک و سبک زندگی از سر گرفته میشود به گزارش خبرگزاری فارس پس از وقفه دوماهه و بمعضل حضور زنان با آرایش آنچنانی درآگهیهای بازرگانی! +عکس
ضربه ای به فرهنگ اسلامی و ایرانی معضل حضور زنان با آرایش آنچنانی درآگهیهای بازرگانی عکس نحوه ظهور و بروز زن در تبلیغات موضوعی است که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد وقتی در تبلیغ محصولی مانند برنج تصویری بسته از چهره زن - که به مدد آرایش زیبا شده - نمایش داده میشود چه هدفپخش آگهیهای بازرگانی کتاب در سیما از سرگرفته شد
به مدد مرکز رسانهای شیرازه پخش آگهیهای بازرگانی کتاب در سیما از سرگرفته شد شناسهٔ خبر 2539697 چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۱ فرهنگ > کتاب پخش آگهیهای بازرگانی کتاب در سیما پس از وقفه دوماهه با تبلیغ کتابهای لباس عید گنجشک و سبک زندگی از سر گرفته شد به گزارش خبرمدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد آمادگی شرکت ملی پخش برای صدور «مجوز یکجا» انبو
مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کردآمادگی شرکت ملی پخش برای صدور مجوز یکجا انبوه سازی جایگاه سوختمدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر دعوت از سرمایه گذاران برای ساخت جایگاههای کوچک و تک تلمبه سوخت درقالب برند گفت یکی از اولویت های مهم امسال- طلاق در سبک زندگی اسلامی ایرانی جایگاهی ندارد
استاندار همدان طلاق در سبک زندگی اسلامی ایرانی جایگاهی ندارد همدان- ایرنا- استاندار همدان گفت ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی مانع بسیاری طلاق ها در جامعه است محمد ناصر نیکبخت روز چهارشنبه در شورای فرهنگ عمومی استان همدان اظهار کرد مهمترین دلیل وقوع طلاق ها کاهش ازدواج و از هممغفول ماندن جایگاه کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها
یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۶ مسئول ﻧﻬﺎد ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رﻫﺒﺮی داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺑﯿﺮﺟﻨﺪ از مغفول ماندن جایگاه کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها انتقاد کرد حجت الاسلام والمسلمین سید حسن سیدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان جنوبی گفت باجایگاه نوجوانان در رسانه ملی
جایگاه نوجوانان در رسانه ملی تاریخ انتشار چهارشنبه 9 اردیبهشت 1394 ساعت 00 34 | شماره خبر 1923002835768941229 تعداد بازدید 0 پ پ کودکان برنامههای خودشان را دارند حتی شبکهای هم دارند که به نام آنها سند خورده است کارتونی هست و انیمیشنی جوانان هم که بسیاری از برنامههایران چه جایگاهی در سرعت اینترنت جهان دارد؟
ایران چه جایگاهی در سرعت اینترنت جهان دارد شناسهٔ خبر 2537025 یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۰ مجله مهر > دیگر رسانه ها براساس اعلام مؤسسه آکامای فناوری در سال ٢٠١٤ بیشترین سرعت اینترنت در کرهجنوبی و با متوسط سرعت ٢٥ ٣ مگابایتبرثانیه به ثبت رسیده است روزنامه شرق نوشت دولتدیدار رئیس کتابخانه ملی با وزیر علوم درخواست کتابخانه ملی از وزارت علوم/ امیدواری برای ارتقاء جایگاه تاریخ شفا
دیدار رئیس کتابخانه ملی با وزیر علومدرخواست کتابخانه ملی از وزارت علوم امیدواری برای ارتقاء جایگاه تاریخ شفاهی به پژوهشکدهرئیس کتابخانه ملی گفت امیدوارم در دوره وزارت دکتر فرهادی در وزارت علوم شاهد اقدامات ماندگاری در این دستگاه باشیم از همین رو خواستار آن هستیم تا با کمک وزار- معاون وزیرعلوم: اتاق های بازرگانی، اقتصاد دانش بنیان را عملیاتی کنند
معاون وزیرعلوم اتاق های بازرگانی اقتصاد دانش بنیان را عملیاتی کنند انزلی - ایرنا - معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت در دنیای کنونی اقتصاد سنتی پاسخگو نیست و اتاق های بازرگانی باید به اقتصاد دانش بنیان توجه کرده و آن را عملیاتی کنند به گزارش خبرنگار ایرناعکس گرفتن از خانمهای بی حجاب و ترویج بی حیایی به صورت آشکار +تصاویر
آقا فرمودند من نگرانم عکس گرفتن از خانمهای بی حجاب و ترویج بی حیایی به صورت آشکار تصاویر برخی فتنهگران داخل کشور همسو با کمپینهای ترویج بیحیایی و بیحجابی خارج از کشور برنامه هماهنگی را در دست اجرا دارند این افراد با راه اندازی کارگروههای آموزشی و استودیوهایی پنهان و آشکامناظره بر سر «در حاشیه»؛ جایگاه پزشکان بالاتر از دیگر صنوف است؟
مناظره بر سر در حاشیه جایگاه پزشکان بالاتر از دیگر صنوف است تاریخ انتشار پنج شنبه 27 فروردین 1394 ساعت 14 48 | شماره خبر 1896688643409132919 تعداد بازدید 1 پ پ پیش از مناظره جنجالی ساعت ۲۲ شبکه خبر بر سر بیانیه لوزان مناظره دیگری بر سر جنجالیترین مساله روز حوزه فرهنگ- تفاهمنامه همکاری بین وزارت علوم و اتاق بازرگانی ایران منعقد شد
تفاهمنامه همکاری بین وزارت علوم و اتاق بازرگانی ایران منعقد شد انزلی - ایرنا - همزمان با برپایی پانزدهمین اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای حاشیه خزر در زیباکنار استان گیلان تفاهمنامه همکاری بین وزارت علوم تحقیقات و فناوری و اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران منعقد شددر جمع خبرنگاران عنوان شد نقطه نظرات ایوبی درباره تحریم فیلمها و جایگاه فیلم فجر در دیپلماسی
در جمع خبرنگاران عنوان شدنقطه نظرات ایوبی درباره تحریم فیلمها و جایگاه فیلم فجر در دیپلماسیرئیس سازمان سینمایی پس از پایان مراسم افتتاحیه بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر شنیدهها در خصوص تحریم دوباره برخی فیلمها را شایعه خواند به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس حجتال- تئاتر خراسان رضوی جایگاه خوبی در کشور دارد
تئاتر خراسان رضوی جایگاه خوبی در کشور دارد مشهد - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت هم اینک تئاتر این استان از جایگاه خوبی در کشور برخوردار است سید سعید سرابی جمعه شب در مراسم آغازین جشن اردیبهشت تئاتر ایران در سالن تئاترشهر مشهد افزود شمار تماشاگران و وضعیتجایگاه برتر مسابقات قرآن ایران در دنیای اسلام/ مسابقات تنها ابزار تحقق فرهنگ قرآنی در جامعه نیست
یک قاری بین المللی عنوان کرد جایگاه برتر مسابقات قرآن ایران در دنیای اسلام مسابقات تنها ابزار تحقق فرهنگ قرآنی در جامعه نیست استاد علم قرائت قرآن کریم گفت برگزاری مسابقات اگرچه لازمه تحقق فرهنگ قرآنی در جامعه است اما تنها ابزار این کار نیست به گزارش خبرنگار قرآن و عترت باشگااین بچه ها فرزندان این مملکت اند و از مریخ نیامده اند/ جایگاه حال حاضر ارکستر سمفونیک حاصل تلاش «مرادخانی» است
علی رهبری در آخرین تمرین ارکستر سمفونیک تهران این بچه ها فرزندان این مملکت اند و از مریخ نیامده اند جایگاه حال حاضر ارکستر سمفونیک حاصل تلاش مرادخانی است در آخرین جلسه تمرین ارکستر سمفونیک تهران علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مراحل تمرین این ارکستر دی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها