تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ميان حق و باطل جز كم عقلى فاصله نيست. عرض شد: چگونه، اى فرزند رسول خدا؟ فرمود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837426368




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وعده رئیس‌جمهور محقق نشد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: "فرهاد فخرالدینی":
وعده رئیس‌جمهور محقق نشد
"فرهاد فخرالدینی" ادغام دو ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران را از بنیان، اشتباه می‌داند و زمانی حاضر به همکاری مجدد با ارکستر ملی ایران است که این دو ارکستر استقلال خود را حفظ کرده باشند.


به گزارش باشگاه خبرنگاران ؛ "فرهاد فخرالدینی" ادغام دو "ارکستر سمفونیک تهران" و "ارکستر ملی ایران" را از بنیان، اشتباه می‌داند و معتقد است زمانی حاضر به همکاری مجدد با "ارکستر ملی ایران "است که هریک از این دو ارکستر استقلال خود را حفظ کرده باشند.


اشاره او به تصمیمی است که روز شنبه، پنجم اردیبهشت به‌صورت رسمی از سوی "علی رهبری" در نشستی خبری اعلام شد. در پی این اقدام، دو ارکستر در قالب یک ارکستر به نام "ارکستر سمفونیک ملی ایران" با مدیریت هنری "علی رهبری" فعالیت خواهند کرد.


 این اقدام درحالی صورت می‌گیرد که پیش از این "علی رهبری" به‌عنوان مدیر "ارکستر سمفونیک تهران "و "فرهاد فخرالدینی" در سمت رهبر "ارکستر ملی ایران" انتخاب شده بودند و حالا با یکی‌شدن این دو ارکستر، "فرهاد فخرالدینی" می‌گوید استقلال "ارکستر ملی" از بین می‌رود. به همین بهانه با او گفت‌وگو کردیم:


 دلیل مخالفت شما با طرح ادغام ارکستر سمفونیک و ملی چیست؟


اصولا دلیل اینکه حاضر شدم دوباره بعد از شش‌سال بر سر کار برگردم، این بود که حس کردم با آمدن دولت جدید و آقای" مرادخانی" که او را می‌شناسم، فضای مناسبی برای کار ایجاد شده است و می‌توانم به فعالیت خودم ادامه دهم. رئیس‌جمهور محترم قول احیای ارکستر ملی و "ارکستر سمفونیک "را داده بود و از اول قرار بود دو ارکستر احیا شوند. من هم با این شرایط پذیرفتم که بر سر کار بیایم. برهمین اساس بود که مشغول آماده‌کردن قطعات جدیدی شدم و از همکارانم هم دعوت به کار کردم. 


آزمونی هم گرفتیم و برای انتخاب نوازندگان شایسته از کارشناسان درجه‌یک که معلم و استادان بسیاری از نوازندگان فعلی هستند مانند "همایون رحیمیان"، "سیاوش ظهیرالدینی"، "علیرضا خورشیدفر"، "کریم قربانی "و... استفاده کردیم.


این آزمون حدود پنج، شش‌ماه قبل در "تالار رودکی" برگزار شد. پس از انجام آزمون، ٥٥ نفر برای "ارکستر ملی "انتخاب شدند. ضمن اینکه به بودجه درنظرگرفته‌شده هم توجه کردیم یعنی تعداد افراد انتخابی براساس بودجه بود و اگر اعلام می‌شد به اندازه ٦٠ نفر بودجه دارند، نوازنده‌های خوب دیگری هم بودند که می‌توانستند در فهرست اعضای "ارکستر ملی" قرار بگیرند.


 این آزمون با دقت بالایی برگزار شد و امتیاز شرکت‌کنندگان مشخص و درجه‌بندی‌ها به‌صورت کتبی انجام شد، ما امیدوار بودیم ارکستر کارش را شروع کند، خودم هم شروع به کار کردم و از همکارانم خواستم آثار تازه‌ای بسازند. حتی تعداد آثار ساخته‌شده به‌قدری زیاد بود که برای آیین بازگشایی "ارکستر ملی" نمی‌دانستیم کدام‌یک از آنها را انتخاب کنیم.


تصور من این بود که مسئولان به وعده‌شان عمل می‌کنند درحالی‌که به وعده رئیس‌جمهور عمل نشد و این موضوع مایه تأسف من است. در تمام جلساتی که برای احیای "ارکستر سمفونیک" برگزار شد، همواره بر دو مسئله تأکید داشتم که اولین نکته استقلال "ارکستر ملی" و دومین آن، درنظرگرفتن حقوق خوب و متناسب در شأن نوازندگان بود. حتی برای اینکه بتوان شرایط را با بودجه سازگار کرد، پیشنهاد کردم به تناسب کارکرد نوازندگان، حقوق‌ها تعیین شود اما با این وجود، احساس من این است که تصمیم برای ادغام دو ارکستر از قبل گرفته شده بود و شنیده‌ام آقای "رهبری" از ابتدای ورودش گفت: "ارکستر ملی" را می‌خواهیم چکار؟! از آنجا که من و او دوستان صمیمی بودیم، در صحبت‌هایی که با یکدیگر داشتیم، از من دعوت کرد تا کار را با هم شروع کنیم اما من گفتم یک ارکستر نمی‌تواند وظایف دو ارکستر را با هم انجام دهد.


"ارکستر ملی" برای نغمات موسیقی ملی طراحی شده و "ارکستر سمفونیک" برای آثار جهانی. آقای "رهبری" متوجه این موضوع نیست که پرده‌شناسی موسیقی ایرانی با موسیقی اعتدال‌یافته فرق دارد. 


در موسیقی سمفونیک، پرده‌ها معتدل شده‌اند در صورتی که در موسیقی ایرانی این‌طور نیست. او گفته است قطعاتی که ٣٠ سال قبل برای "ارکستر ملی" نواخته می‌شد، قدیمی هستند، با این شرایط، موسیقی افرادی مانند بتهوون و... قدیمی و موزه‌ای نیست؟ آقای رهبری همچنین از اصطلاح خاویار و کله‌پاچه صحبت کرده است، یعنی موسیقی ایرانی کله‌پاچه است؟ اینها چه استدلال‌هایی است که گفته می‌شود؟ ما باید رعایت احترام هم را بکنیم و حرمت هر دو نوع موسیقی را نگه داریم.


 با توجه به صحبت‌هایتان، فکر می‌کنید ارکستر سمفونیک ملی ایران از عهده اجرای خوب موسیقی ملی برمی‌آید؟


اگر بخواهند آثار تعدیل‌شده را اجرا کنند، این کار عملی است اما همین مسئله هم نیاز به شناخت دارد. همه از عهده اجرای موسیقی ایرانی برنمی‌آیند مگر اینکه ارکستر ادغام‌شده بخواهد بخشی از موسیقی ما را که در فواصل موسیقی فرنگی نمی‌گنجد، اجرا کند که من به‌هیچ‌وجه حاضر به این کار نیستم. ما غیرت ملی داریم و باید هویت ملی خود را حفظ کنیم.
 همان‌طور که خود شما هم اشاره کردید، جلساتی میان شما و علی رهبری برگزار شده است. در این جلسات بر سر چه موضوع‌هایی صحبت شد؟


من در این جلسات گفتم که حاضر به همکاری با ارکستر جدید نیستم. تا موقعی که ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک، مستقل نشوند، حاضر به همکاری نخواهم شد. نه خودم در امور ارکستر سمفونیک دخالت می‌کنم نه اجازه می‌دهم کسی در کارهای ارکستر ملی دخالت کند.
 پیش از ادغام دو ارکستر قرار بود ارکستر ملی مستقلا احیا شود، چه اقدامی از سوی دولت انجام شد و آیا بودجه‌ای در اختیار ارکستر قرار گرفت؟


هیچ‌کاری از سوی آنها صورت نگرفت. در حقیقت هزینه نت‌نویسی‌ها را هم خود من باید جبران کنم.
 
یعنی بودجه‌ای به ارکستر داده نشده بود؟


خیر، اصلا هنوز به اینجا نرسیده بودیم که بابت خرید آهنگ و... صحبت کنیم. من یک عمر است که با ایثار کار می‌کنم و هنوز که هنوز است، با عشق فعالیت می‌کنم. در مقابل این کارها تنها انتظار داشتم قدر این زحمات را بدانند.


 پس در این مدت تمرین یا دیداری با اعضای ارکستر نداشتید؟


اصلا ارکستر تشکیل نشده بود که بخواهیم تمرینی انجام دهیم. تمام کارها بر اساس صحبت‌های شفاهی انجام می‌شد. تاریخی را هم که برای بازگشایی ارکستر اعلام شد، خود من پیشنهاد کرده بودم چون قبلا قرار بود پیش از عید نوروز ارکستر ملی روی صحنه برود اما من گفتم برای اینکه ارکستر حضور پررنگ‌تری داشته باشد و قطعات جدید هم آماده شود، ارکستر اردیبهشت بازگشایی شود. در سنی نیستم که تن به هرچیزی بدهم. موقعی حاضر به همکاری می‌شوم که ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک از هم جدا باشند و استقلالشان حفظ شده باشد.


با توجه به تعطیلی طولانی‌مدت ارکستر ملی، فکر می‌کنید مهم‌ترین موضوعی که باید برای احیای آن به آن توجه کرد، چیست؟


این کار به حمایت مسئولان نیاز دارد. وقتی قولی داده می‌شود، آنقدر بدعهدی نکنند. بگذارند خادمان موسیقی ملی، کارشان را انجام دهند. مایه تأسف است که کارها بدون کارشناسی صورت می‌گیرد و به‌نظرم در این تصمیم مقداری نظر شخصی و اعمال غرض وجود دارد. تهران به این بزرگی باید حداقل ٣٠ ارکستر داشته باشد، حالا ما می‌خواهیم همین دو ارکستر را هم با هم ادغام کنیم؟ این طرح از بنیان، غلط است. درواقع با این طرح ارکستر ملی مصادره شده است.


سحر آزاد 
روزنامه شرق 8/2/1392 


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

در ارکستر شانس میدان دادن به جوانها کم بوده است/ موسیقی سنتی و ملی باید از حالت موزه در بیاید
راه اندازی سازمان ارکستر سمفونیک زیر نظر بنیاد رودکی
الان در مرحله پنچر‌گیری ارکستر سمفونیک هستیم/ گاهی می‌ترسم همکاری مسئولان موقتی باشد / توجه رئیس جمهور به ارکستر‌ها برایم ارزش زیادی دارد
ارکستر سمفونیک تهران وظیفه کمک به ارکستر ملی را دارد/ برای ارکستر ملی باید از کسانی دعوت کرد که موسیقی ملی می شناسند/ تصمیم‌گیری در مورد ارکستر ملی بر عهده معاونت هنری است
از آغاز شایعات مرگ پاشایی تا سوختگی نوازنده موسیقی
انعکاس ارکستر سمفونیک تهران در خارج از کشور مهمتر از داخل است/ ارکستر سمفونیک از تیم فوتبال خطرناکتر است
در سی سال گذشته هیچکس من را به ایران دعوت نکرد/ در ارکستر سمفونیک ایران باید به جوان‌ها توجه کرد
ارکستر سمفونیک تا پایان سال و ارکستر ملی تا ماه‌های دیگر احیا می‌شود/ دولت با رعایت موازین از موسیقی با همه‌ی توان و قدرت حمایت می‌کند
تجلیل از 4 هنرمند / محمدعلی بهمنی رئیس شورای شعر دفتر موسیقی و حسن ریاحی دبیر جشنواره سی و یکم شد / وعده‌ی وزیر ارشاد برای احیای ارکستر سمفونیک و ملی و حمایت از موسیقی / جشنواره موسیقی فجر برگزیدگان خود را شناخت
دو قطعه رمانتیک را برای اجرا در نظر گرفته‌ایم




۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن