تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله، هرگز بدگويى كسى را نمى‏كردند، سرزنش نمى‏نمودند و در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820280584




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ریاست دوره ای آ.سه.آن و دست به دست شدن مشکلات منطقه ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ریاست دوره ای آ.سه.آن و دست به دست شدن مشکلات منطقه ای کوالالامپور – ایرنا – همزمان با گشایش رسمی بیست و ششمین نشست سران اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آ.سه.آن)، نخست وزیر مالزی اظهار امیدواری کرد کد رفتاری با چین در مورد حل چالش های دریای جنوبی چین تا پایان امسال به نتیجه برسد، موضوعی که سال 2012 کامبوج به دلیل روابط نزدیک خود با چین نتوانست اقدام خاصی در مورد آن انجام دهد.


به گزارش ایرنا، ریاست دوره ای آ.سه.آن به صورت سالیانه و براساس حروف الفبا بین اعضای دهگانه این اتحادیه می چرخد. براین اساس ریاست این اتحادیه در دو سال گذشته به ترتیب بر عهده کامبوج و میانمار بود و امسال نیز مالزی سکان هدایت این اتحادیه منطقه ای را عهده دار است.
برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام 10 عضو آ.سه.آن هستند.
در سال 2012 که کامبوج ریاست آ.سه.آن را در اختیار داشت به دلیل روابط نزدیک این کشور با چین، مقامات پکن موفق شدند کامبوج را قانع کنند که بیانیه ای با موضوع چالش های دریای جنوبی چین امضا نکند. این امر شکست بزرگی برای اتحادیه آ.سه.آن در طول عمر 45 ساله آن محسوب می شود.
کامبوج پس از این اقدام به شدت و با این عنوان که همبستگی آ.سه.آن را خدشه دار کرده است مورد انتقاد قرار گرفت. اگر چه برونئی که سال پیش از آن (2011) ریاست این اتحادیه را بر عهده داشت به رغم امضای بیانیه پایانی نشست سران و تاکید بر دستیابی به کد رفتاری، موفق به کاهش تنش های منطقه ای نشد.
سال گذشته نیز سران آ.سه.آن پس از پایان بیست و پنجمین نشست خود که به میزبانی میانمار برگزار شد خواستار حفظ صلح و ثبات در منطقه و جهان شدند.
این کشورها همچنین با تخصیص شش بند از بیانیه پایانی این نشست، بر حل چالش های منطقه ای در دریای جنوبی چین تاکید کردند.
با وجود این بیانیه و تاکید کشورهای منطقه بر حل چالش های دریایی، مشکلات تو در توی کشورهای آ.سه.آن باعث شده است این کشورها بر اثر چالش های داخلی یا مجالی برای پرداختن به این موضوع نداشته باشند و یا اینکه به دلیل روابط حساس خود با پکن حاضر به مطرح کردن این گونه چالش ها در دوره ریاست خود نباشند. از این رو، ریاست دوره ای آ.سه.آن در سال های گذشته چالش های دریایی با چین را از ریاست پیشین همواره به ارث برده است.
مالزی امسال به عنوان رییس دوره ای آ.سه.آن در حالی خود را متعهد به حل چالش های دریای جنوبی چین می داند که روابط این کشور با پکن سال گذشته و پس از ناپدیدشدن پرواز ام.اچ 370 خطوط هوایی مالزی پرتنش شد.
چالش بر سر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی چین بین کشورهای برونئی، مالزی، فیلیپین و ویتنام با چین برخی از مسائل منطقه ای را تحت تاثیر قرار داده است و تلاش ها برای پایان دادن به این اختلافات تاکنون ثمربخش نبوده اند.
مالزی در حالی بنا به چشم اندازها و اولویت های آ.سه.آن، خود را ملزم به رسیدگی به تنش های دریای جنوبی چین می داند که روابط دوجانبه این دو کشور که در سال 2013 بسیار نزدیک بود و حتی مالزی در مورد عملیات توسعه منابع طبیعی در دریای جنوبی چین قصد همکاری با پکن را داشت، پس از سقوط پرواز ام.اچ 370 خطوط هوایی مالزی ناگهان به روابط پرتنش تبدیل شد، به طوری که سفیر مالزی در چین به مقامات پوتراجایا گوشزد کرد پکن در مقابل ویتنام و فیلیپین قلدری کرده و مالزی نیز باید مراقب خود باشد و روابط دو کشور را نیز مورد بازنگری قرار دهد.
پرواز ام.اچ 370 خطوط هوایی مالزی که اسفند ماه سال 1392 در مسیر کوالالامپور به پکن ناپدید شد حامل 239 سرنشین از جمله 152 شهروند چینی بود.
نگاهی به روابط حساس مالزی و چین نشان می دهد اگر کوالالامپور نیز همچون روسای سال های گذشته آ.سه.آن با رویه ای مشابه در پی چالش های دریای جنوبی چین باشد، این چالش ها میراثی برای ریاست سال آینده آ.سه.آن خواهد بود که در اختیار لائوس قرار می گیرد.
با توجه به نزدیکی جغرافیایی و روابط لائوس با چین و کامبوج بعید به نظر می رسد این کشور نیز بتواند در چالش های منطقه ای آ.سه.آن با پکن نقش موثری ایفا کند. اگر چه ریاست سال 2017 آ.سه.آن که در اختیار فیلیپین قرار می گیرد، می تواند با حمایت هایی که آمریکا از مانیل دارد بیشترین شانس حل چالش های دریایی با چین و یا افزایش تنش ها را نصیب فیلیپین کند.
آساق**241**1611



07/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن