واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان جنگل ها: احیای منابع طبیعی برقراری عدالت اجتماعی را تسریع می کند تهران- ایرنا- معاون آبخیزداری و امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: احیای منابع طبیعی و حوزه های آبخیز در مناطق مختلف کشور، روند برقراری عدالت اجتماعی را در آن مناطق تسریع می کند.
به گزارش ایرنا پرویز گرشاسبی روز یکشنبه در نشست اعضای شورای هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران افزود: در هر منطقه ای که به احیای منابع طبیعی و احیای حوزه های آبخیز بیشتر توجه شود، ماندگاری مردم در آن مناطق بیشتر و مهاجرت آنها به نقاط دیگر کمترمی شود که این موضوع در ارتباط با مناطق دوردست و مرزی کشور بیشتر صدق می کند.
وی گفت: یکی از رویکردهای امسال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور انتخاب حوزه های آبخیز پایلوت توسط هر استان است که در آن حوزه اقدامات متمرکز در ارتباط با مدیریت جامع منابع طبیعی در حوزه های آبخیز انجام می شود و برای تحقق این مهم بایستی منابع انسانی و منابع طبیعی در کنار هم دیده شوند.
گرشاسبی به تداوم اجرای پروژه های بین المللی پایلوت به عنوان یکی دیگر از ماموریت های امسال سازمان جنگل ها اشاره کرد و یادآور شد: امسال مناطقی که به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده و پروژه های بین المللی حبله رود، منارید، و ترسیب کربن در آن مناطق در حال اجراست، تداوم خواهد یافت و این پروژه ها در 26 استان کشور تعمیم پیدا می کند.
معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها گفت: برای حفظ و احیای منابع طبیعی و ایجاد پایداری در طبیعت لازم است به کارکردهای دیگر منابع طبیعی همچون تولید آب، محصولات فرعی و انرژی های نو تمرکز شود.
گرشاسبی به برنامه ششم توسعه کشور نیز اشاره و خاطرنشان کرد: از آنجایی که محوریت برنامه ششم موضوع آب، محیط زیست و مقابله با پدیده خشکسالی است، توجه بیشتر به عوامل اقتصادی منابع طبیعی همچون تامین آب، ترسیب کربن و حفاظت خاک از اهمیت بسزائی برخوردار است و براین اساس و طبق بررسی های بعمل آمده، چنانچه در طول برنامه ششم توسعه 14میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در کشور انجام شود، افزون بر 12 میلیارد متر مکعب آب استحصال خواهد شد.
وی با انتقاد از اعمال مدیریت دولتی بر عرصه های منابع طبیعی تصریح کرد: متاسفانه در سال های اخیر عرصه های منابع طبیعی به صورت دولتی مدیریت شده و درخیلی از مناطق نتایج تخریبی نیز به همراه داشته است که ضروری است نگاه دولتی بر این عرصه ها کنار گذاشته شود و مشارکت مردمی و سایر دستگاه ها در دستور کار قرار بگیرد.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشورگفت: انسان ها در ارتباط با طبیعت هم می توانند نقش تخریب گر داشته باشند و هم نقش احیاگری که بایستی با استفاده از فعالیت های ترویجی و فرهنگ سازی روحیه احیا گری در جامعه تقویت شود .
وی استان تهران را یکی از قطب های جمعیتی کشوردانست و یادآور شد: به خاطر جمعیت بالای این استان اهمیت منابع طبیعی از لحاظ اوقات فراغت، تامین آب و حفظ خاک از اولویت ویژه ای برخوردار است و لازم است با برنامه ریزی جامع و کارآمد و مشارکت مردم و تمامی دستگاه ها، نسبت به احیای منابع طبیعی و حوزه های آبخیز اقدامات موثرتری در این زمینه صورت پذیرد.
تهرام/7243/1871
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]