واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران عنوان کرد
اجرای طرح صیانت از عرصه های جنگلی با مشارکت مردم
معاون حفاظت و امور اراضی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، گفت: طرح صیانت از عرصههای جنگلی در این استان با مشارکت مردم به منظور حفظ، احیاء و توسعه مناطق جنگلی با مشارک مردم در قالب پروژههای ابلاغی در حال اجراست.
![خبرگزاری فارس: اجرای طرح صیانت از عرصه های جنگلی با مشارکت مردم خبرگزاری فارس: اجرای طرح صیانت از عرصه های جنگلی با مشارکت مردم](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/12/13/13931213000447_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی منابع طبیعی استان تهران، مصطفی پرویزی مقدم که در جمع اعضای شورای اسلامی و معتمدان روستای کهنک دماوند سخن میگفت، افزود: این طرح در محدوده مناطق رویشی زاگرسی وجنگل های خارج از شمال با ابلاغ از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در حال اجراست و در استان تهران نیز با توجه به قابلیت های موجود در شهرستان های دماوند و فیروزکوه به مرحله اجرا درآمده است .
وی با اشاره به این که توجه بیشتر به مدیریت منابع طبیعی و ظرفیتهای مردمی از بروز بسیاری از مشکلات در عرصه های منابع طبیعی جلوگیری میکند اظهار داشت: جنگلها و عرصههای جنگلی جزو ثروتهای طبیعی است که هم برای نسل حاضر و نسلهای آینده از اهمیت بسزائی برخوردار است و این ذخایر علاوه بر نقشی که در بهبود و سالم سازی محیط زیست دارد ، باعث رونق اقتصادی، درآمدزایی و توسعه جوامع محلی و روستاها می شود که براین اساس حفظ و توسعه عرصه های منابع طبیعی یک وظیفه همگانی بشمار می رود .
معاون حفاظت و امور اراضی استان تهران در ادامه اضافه کرد: بسیاری از مشکلاتی که در زمینه حفاظت از عرصه های منابع طبیعی با آن روبرو هستیم بخاطر عدم مشارکت مردم است که بایستی در این زمینه اطلاع رسانی و آموزش های لازم انجام شود .
پرویزی مقدم نقش بهره برداران از منابع طبیعی را در جلوگیری از تخریب این عرصه ها مهم دانست و تصریح کرد: بهره برداران واقعی خود باید در حفظ و حراست از این عرصه ها کوشا باشند و برای جلوگیری از وقوع هر گونه تخریب و آتش سوزی راهکارهای پیشگیرانه را اتخاذ نمایند .
وی به نقش محوری رسانهها در زمینه آموزش و ترویج فرهنگ حفاظت و بهره برداری صحیح از منابع طبیعی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت : رسانه ها در این زمینه می توانند نقش محوری داشته باشند تا جوامع محلی ، بهره برداران و آحاد مردم برای حفاظت و توسعه این عرصه ها تلاش بیشتری کنند تا این منابع ارزشمند در اختیارنسل های آینده نیز قرار گیرد .
معاون حفاظت و امور اراضی استان تهران بیان داشت: طرح صیانت از عرصههای جنگلی در استان تهران با کمک روستائیان مناطق محدوده اجرای این طرح در حال اجراست و ما بر این اعتقادیم که این کار تنها با توانمندسازی جوامع محلی موفق خواهد بود چرا که با استفاده درست از پتانسیل این عرصه ها، شیوه معیشتی مردم نیز تغییر خواهد کرد .
وی پروژه های طرح صیانت را شامل کمربند حفاظتی ، توسعه ، احیاء و غنی سازی جنگل های طبیعی، پیشگیری و کنترل آفات و بیماری های جنگلی ، نگهداری مناطق احیاء شده و قرق ، گشت و مراقبت و کنترل دام، ایجاد پاسگاه های بازرسی ، کشت و توسعه گیاهان مولد محصولات غیرچوبی برشمرد و افزود : بخشی از این طرح با اجرای پروژه های پیشگیری و کنترل آفات و بیماری های جنگلی در مساحتی معادل 2500 هکتار در شهرستان های دماوند و فیروزکوه و ایجاد 28 کیلومتر کمربند حفاظتی در شهرستان دماوند در حال اجراست.
شایان ذکر است در تکمیل این طرح پروژه های توسعه، احیاء و غنی سازی در سطح 154 هکتار در شهرستان های دماوند و فیروزکوه و کشت و توسعه گیاهان مولد محصولات غیرچوبی درسطح 14هکتار در شهرستان های دماوند و فیروزکوه اجرا شده است. انتهای پیام/ی
94/01/30 - 13:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]