واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۵۱ق.ظ)
رئيس اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران: هدف همايش حقوق مالکيت ادبي، هنري، تعميم فرهنگ احترام به حقوق پديدآورندگان آثار است موج - رئيس اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: هنگاميکه توليد انبوه کتاب ممکن شد ضرورت حقوق مؤلفين و مجموعه درگير فرايند خلق اثر و خلأ قوانيني که بتواند از حقوق و منافع مؤلفين حفاظت کند، احساس شد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود آموزگار، رئيس اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران درباره ضرورت برگزاري همايش «همايش ملي حقوق مالکيت ادبي، هنري» اظهار داشت: وزارت ارشاد با هدف تعميم فرهنگ احترام به حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان و همچنين رفع خلاها و نواقص قانوني تصميم گرفت تا پنجمين همايش ملي حقوق مالکيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط را به بررسي فرصتها و چالشهاي حمايت بينالمللي از آثار ادبي و هنري اختصاص دهد.
آموزگار درباره سابقه قانون دفاع از حقوق مالکيت فکري در ايران گفت: حقوق مالکيت فکري يک پديده حقوقي است که در غرب اتفاق افتاده و مورد اتکاء قشر مؤلفين و ناشرين است، در ايران نيز شايد به نوعي آثاري از اين حقوق را داشته باشيم، اما؛ يک سلسله قوانين که بتواند از منافع پديدآورندگان آثار صيانت کند، وجود ندارد.
وي در مورد علت کاستي در قوانين کشورمان نيز گفت: در سالهاي گذشته، عليرغم رونق مدارس علميه، روش تکثير کتابها نسخهبرداري بود و چاپ مورد استفاده قرار نميگرفت، بنابراين ضرورت چنين قوانيني کمتر از کشورهاي ديگر که از ماشين چاپ استفاده ميکردند، احساس ميشد.
آموزگار درباره روند تکامل قوانين مرتبط با حقوق مؤلفين گفت: در سال 1348 ما مصوبه قانون حمايت از مؤلفين را در مجلس داشتيم. بعد از آن قوانيني در حوزه ترجمه و تکثير و آثار رايانهاي به تصويب مجلس رسيد، اما؛ نقص بزرگ اين حقوق اين است که فقط به جغرافياي خودمان محدود ميشود و نسبت به مراعات حقوق مؤلف خارجي الزامي ايجاد نميکند و هيچ حکمي نيز صادر نشده است.
وي افزود: در بخشي از موارد ذکر شده در قانون، بندهايي نيازمند اصلاح است و مواردي ديگر نيز جاي خاليشان محسوس است که بايد اضافه شوند؛ به طور مثال ميتوان به حقوق مؤلفين در فضاي مجازي اشاره کرد که روز به روز کاستي عدم وجودش، بيشتر به چشم ميآيد.
آموزگار با اشاره به ضرورت ارتقاي اين مجموعه قوانين گفت: حقوق مؤلفين در فضاي مجازي يک دغدغه در سراسر جهان است، که اين همايش ميتواند افق جديدي را پيش چشم ما بگشايد که به وسيله آن بتوانيم حقوق ماليک فکري ايراني را ارائه دهيم.
رئيس اتحاديه ناشران درباره اهميت تعامل قوانين ملي با قوانين بينالمللي در اين عرصه گفت: اين قبيل همايشها اين امکان را فراهم ميکند که به آخرين تجارب بينالمللي دست پيدا کنيم و براي ايجاد و تکامل اين حقوق از آن استفاده کنيم.
آموزگار درباره اثرگذاري اين نشست در ميان اقشار گوناگون جامعه، خاطرنشان کرد: اين نشست به طور مستقيم با مردم در ارتباط نيست، اما؛ طبيعتا از آن ميتوانند بهره غيرمستقيم بگيرند. البته شايد ناشرين که مرتبطترين شغل با اين همايش هستند، نتوانند بهره چنداني ببرند اما مهمترين قشري که ميتواند به حد کمال از اين نشست بهره جويد و در زمينه ارتقاي اين مقوله قدمي بردارند، دانشجويان رشته حقوق مالکيت فکري هستند.
پنجمين همايش ملي حقوق مالکيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط با محوريت حمايت بينالمللي از آثار ادبي و هنري، فرصتها و چالشها در روز دوشنبه 14 ارديبهشت سال جاري با حضور وزراي فرهنگ و دادگستري و جمع کثيري از فعالان اين عرصه از ساعت 8:30 در تالار وحدت برگزار ميشود.
شرکت براي همه علاقهمندان به موضوع کپيرايت آزاد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]