واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مسائل فرهنگی دغدغه روحانیت و ائمه جمعه قروه سنندج - ایرنا - روحانیت و ائمه جمعه شهرستان قروه در دیدار امروز شنبه خود با عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان دغدغه های فرهنگی خود را بیان کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، امام جمعه اهل سنت شهر قروه، در این نشست گفت: وجود مذاهب و زبان های مختلف در شهرستان قروه گستردگی ویژه مذهبی و فرهنگی به شهر داده است.
ماموستا یدالله محمدی، افزود: تعدد مذاهب لازمه عزت اسلام و مسلمانان است اگر هر کدام از آنها نباشد نمی توان مقصد و مقاصد شریعت را بیان کرد.
وی به فرموده امام راحل اشاره کرد و ادامه داد: علماء می توانند اسلام را به اوج برسانند یا اسلام را مضمحل کنند.
وی اظهار کرد: می توان در این شهرستان مدینه فاضله ساخت اما لازمه آن است که همه اندیشمندان، علماء، فقها و ائمه جمعه سعی کنند این اسلام را به جایی برسانند که خداوند تاکید کرده است.
امام جمعه سریش آباد نیز در این نشست به الگوی تمدن ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: به برکت انقلاب، فرمایشات و راهنمایی های امام راحل و رهبری مقام معظم رهبری، یک الگوی توسعه به نام الگوی تمدن ایران اسلامی ترسیم شده است که در این الگو بحث فرهنگ یکی از شاخص های اصلی این تمدن است.
حجت الاسلام بیابانی، با اشاره به اینکه متاسفانه آن طور که شایسته و بایسته است به بعد فرهنگی و دغدغه آن رسیدگی نمی شود، افزود: یکی از متولیان اصلی مباحث فرهنگی روحانیت است که می تواند تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه، هزینه کردن در مباحث فرهنگی بر مباحث سیاسی، اجتماعی و امنیتی تاثیر می گذارد، تاکید کرد: در دنیای امروز همه مسائل به هم مرتبط هستند و هزینه در حوزه علمیه که پایه و اساس اسلام و دین است در مسائل سیاسی و امنیتی تاثیر گذار است.
امام جمعه شهر دزج نیز در این نشست گفت: روحانیت کسانی هستند که باعث تحول و توسعه فرهنگ دینی می شوند.
حجت الاسلام حسین پناهی به مشکلات مسائل فرهنگی بخش چهاردولی اشاره کرد و افزود: بخش چهار دولی با 43 روستا فقط در سه روستا این بخش روحانی حضور دارد و مابقی روستاها فاقد روحانی است.
به گفته وی روحانیون باید در بین مردم زندگی کنند که این امر در مسائل امر به معروف تاثیرگذار است و منشاء تحولات عظیم دینی و فرهنگی می شود.
حجت الاسلام حسین پناهی بر ضرورت وجود خانه عالم اشاره کرد و گفت: خانه عالم در روستاها وجود ندارد و پروژه ایجاد خانه عالم در برخی از روستاها نیمه تمام است که اگر تکمیل شود برخی از روستاها را پوشش می دهد و این یکی از ضروریات برای حضور روحانیون در منطقه است.
امام جمعه شهر دزج، افزود: قروه قطب کشاورزی است که در تولید محصولات کشاورزی به استان و کشور کمک می کند اما با این وجود حمایت های لازم از کشاورزان صورت نمی گیرد.
وی اظهار کرد: قرار بود دانشکده کشاورزی وابسته به دانشگاه کردستان در شهر دزج ایجاد شود که هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته که لازم است پیگیری شود.
امام جمعه شهر دلبران هم در این دیدار، با اشاره به اینکه عدم تکمیل جاده دلبران برای بخش دلبران مشکل ساز شده است، گفت هزینه اتمام این جاده تنها سه میلیارد تومان است که امیدواریم اعتبار آن تخصیص داده شود.
حجت الاسلام فیض کرمیان اعتیاد، اشتغال، عدم احداث کانون فرهنگی و خانه عالم را از دیگر مشکلات فرهنگی بخش دلبران بیان کرد.
به گفته وی روستای مالوجه با پنج هزار جمعیت از ابتدایی ترین امکانات همانند کوچه و طرح هادی محروم است و حتی برای جذب امام جمعه با مشکل مواجه هستیم.
وی افزود: دشمنان از راه شبکه های ماهواره ایی می خواهند مردم را از روحانیت جدا کنند و با سمپاشی، تبلیغات، شایعه پردازی و دروغ پردازی اهداف خود را عملی کنند.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه مردم به صورت فطری به روحانیت علاقه دارند اما جوانان و نوجوانان امروز شناخت کافی از این قشر ندارند.
رییس حوزه علمیه شهرستان قروه هم در این دیدار، گفت: طرح تبلیغ در حوزه علمیه به صورت بلند مدت و کوتاه مدت انجام می شود.
حجت الاسلام علی فدایی با اشاره به تبلیغ بلند مدت این حوزه، افزود: طرح تبلیغ بلند مدت به منظور جذب روحانیت برای شهر و روستا صورت می گیرد که لازمه آن زیرساخت و اعتبار است.
وی گفت: لازم است صدا و سیما و رسانه ها با اشراف دینی و همکاری با روحانیت به تولید محتوا اقدام کنند.
حجت الاسلام فدایی افزود: مجموعه های شهرستان و بخشداران باید از جایگاه ائمه جمعه تعریف جدیدی پیدا کند و حمایت جدی از سوی استان وجود داشته باشد.
وی به تبلیغ کوتاه مدت برای ائمه جماعت در مدارس اشاره کرد و ادامه داد: برای تاسیس شورای هماهنگی آموزش و پرورش و حوزه علمیه در شهرستان هنوز موافقت نشده است.
قروه در 90 کیلومتری شرق سنندج واقع شده است.
7345/6108
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]